koje magnete staviti na Ibanez s320?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Cortex
The Necromancer

Re: koje magnete staviti na Ibanez s320?

Post by Cortex » 02 Dec 2009, 15:10

MUzzY wrote:@Cortex:

Onda cekaj Nortona kao ja.
Hm...sad sam malo pochuo semplove i prochitao o njemu na harmony-u, deluje zanimljiv izbor. S tim shto povlachim rech, volim kad magnet vrishti, tj kad ima dobre harmonike, npr kad dosta drzhish vibrato pa polako krece da vrishti, kapiram da je to to ako lupam ispravite me...elem, to volim, ali ocu manje treble-a nego shto sad imam. opet, treba mi i za povremeno przhenje, da na jakom gain-u magnet bude definisan i mudast, to rade emg-ovi, ali im je clean zvuk bulja, niti su za solo, po meni, naravno. ne znam shta chiniti. zanimljiv je norton, stoji, hvala shto si me pogurao u tom pravcu stalno sam ga neshto preskakao ne znam shto.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 02 Dec 2009, 15:27

Cortex wrote:S tim shto povlachim rech, volim kad magnet vrishti, tj kad ima dobre harmonike, npr kad dosta drzhish vibrato pa polako krece da vrishti, kapiram da je to to ako lupam ispravite me
Treba ti lampash A/B klase za tako neshto :D :D :D

mica0902

Post by mica0902 » 02 Dec 2009, 15:37

Jao ljudi dilema je sve vise i vise,ovo za vristanje sa harmonijom je ok.,ali ne volim onaj staklasto sinteticki zvuk distorzije koji nema tezinu.Treba mi zdrav,prirodan zvuk koji ima dubinu a takodje da kad zatreba moze da provristi,ako je to uopste moguce i ako ja znam vise sta hocu.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 02 Dec 2009, 16:23

Rax13 wrote:
Cortex wrote:S tim shto povlachim rech, volim kad magnet vrishti, tj kad ima dobre harmonike, npr kad dosta drzhish vibrato pa polako krece da vrishti, kapiram da je to to ako lupam ispravite me
Treba ti lampash A/B klase za tako neshto :D :D :D
Cini mi se da ga covek ima... :mrgreen: ali ja to radim i sa mojim ss marshallom i sa peavey banditom... :mrgreen: (doduse, ne znam da li je njima tako lako da to izvedu na malim glasnocama)

Inace sto se te vriske tice, meni se cini da je to o cemu cortex prica feedback (ne znam da li je mikrofonija adekvatan nas izraz), a za to vezan jedan moj primer:

Ibanez inf4 - previse visokih; ono sto je korteks rekao, wah karakter, ali nema mnogo feedback, jako tesko ulazi u mikrofoniju
DiMarzio Super Distortion - mnogo manje visokih, a vise niskih i srednjih od inf4, ali dosta lako ulazi u mikrofoniju
Jackson stock magneti - dosta slican karakter DM SD-u, ali ipak nesto manje niskih, najlakse feedbackuje
Neki stock magneti na Tension SGu - nije neki ton, ali sto feedbackuju, u pic*ky materinu, strasno
a svi su svirani na prilicno istom setapu na banditu

Tako da mislim da to vise zavisi od magneta i glasnoce nego samog pojacala

Valjda nisam previse izlupao...

@mica
neces moci da nadjes preko interneta magnet koji ce ti odgovarati. Mozes u opisima da pronadjes nesto sto ti izgleda dobro, ali moze da ti se desi da ti se nesto ne svidi. Jedini i jako skup nacin je da isprobas vise magneta na duze vreme da bi na kraju tacno znao sta zelis i sta ti odgovara. Ja sam u moju gitaru stavio Dimarzio SuperD, odusevio se, a onda me je posle 6 meseci smorio... :? Magnet ima uvek isti i predvidljivi karakter...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 02 Dec 2009, 17:39

Cortex wrote:da na jakom gain-u magnet bude definisan i mudast, to rade emg-ovi, ali im je clean zvuk bulja
DiMarzio D-Activator. Ne bi poverovao kako je to normalan magnet, i pored toga što ga DiMarzio (pogrešno) predstavlja kao zlo čudovište iz pete dimenzije.

Zvuči neutralno i puno kao EMG aktiva, ali normalno & zaokruženo kao svaki pasivac - ništa od onih "ćoškastih" visokih frekvencija karakterističnih za EMGjeve. Uopšte ne znam zašto ga ugrađuju samo na Xyphos i slične ekstremne ejakulacije, ja bih ga bez razmišljanja svirao.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 02 Dec 2009, 17:52

Ali! ... Licno sam u velikoj dilemi da li da stavim ove nove EMG X. Duplo veci headroom (znaci bolji, prirodniji clean) i novi preamp... Bio sa totalno resen da kupim Norton-a ali ovi novi emg mi se cine kao jako dobra kombinacija (85x bridge i 60x neck; mozda i 2x 85x?...)... dilema totalna...

Ne znam da li je baš baš takav novi EMG il' samo reklamiraju quick connect fazon ko će ga znati,ali možeš recimo i na ovim "običnim" da staviš 18v i dobiješ veći headroom (ja probao i moram reći da lepo radi :D )
No u svakom slučaju ako negde možeš čuti nove EMG bilo bi cool pošto su po 15€ skuplji od obične serije.

MUzzY

Post by MUzzY » 02 Dec 2009, 17:53

Cortex wrote:

Hm...sad sam malo pochuo semplove i prochitao o njemu na harmony-u, deluje zanimljiv izbor. S tim shto povlachim rech, volim kad magnet vrishti, tj kad ima dobre harmonike, npr kad dosta drzhish vibrato pa polako krece da vrishti, kapiram da je to to ako lupam ispravite me...elem, to volim, ali ocu manje treble-a nego shto sad imam. opet, treba mi i za povremeno przhenje, da na jakom gain-u magnet bude definisan i mudast, to rade emg-ovi, ali im je clean zvuk bulja, niti su za solo, po meni, naravno. ne znam shta chiniti. zanimljiv je norton, stoji, hvala shto si me pogurao u tom pravcu stalno sam ga neshto preskakao ne znam shto.
Pa onda nema sta da razmisljas. Norton! (ne Air, obican!)
Po recima ljudi iz dimarzia, on ima jako slicne karahteristike naglasavanja harmonika (koji su ti potrebni za "vrstanje" :D) ka FRED. Posto imam FREDa na drugoj gitari mogu to da potvrdim :)
Meni i ovaj AirClassic feedbekuje jako lepo kad mi treba. Jako ga je lako kontrolisati.

Rocket, znaci DActivator ima sve sto treba? Jel mu ravan EQ? Kolorit, mislim?
Kod air classica mi smeta sto su mu srednji zavuceni. Odlicno za midlaste boje (sredi situaciju) ali mi treba malo "chung-a" :)

MUzzY

Post by MUzzY » 02 Dec 2009, 17:56

ssmc wrote:

Ali! ... Licno sam u velikoj dilemi da li da stavim ove nove EMG X. Duplo veci headroom (znaci bolji, prirodniji clean) i novi preamp... Bio sa totalno resen da kupim Norton-a ali ovi novi emg mi se cine kao jako dobra kombinacija (85x bridge i 60x neck; mozda i 2x 85x?...)... dilema totalna...

Ne znam da li je baš baš takav novi EMG il' samo reklamiraju quick connect fazon ko će ga znati,ali možeš recimo i na ovim "običnim" da staviš 18v i dobiješ veći headroom (ja probao i moram reći da lepo radi :D )
No u svakom slučaju ako negde možeš čuti nove EMG bilo bi cool pošto su po 15€ skuplji od obične serije.
Da znam da su skuplji. Nemam gde da ih probam :( nemam gde ni obicne da probam u mojim uslovima :( Ako neko ima EMG i rad je da potrosi par sati ima pivo i cevape od mene :)
Jedino sam na youtube-u nasao ovo :

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 02 Dec 2009, 18:25

MUzzY wrote:....Ako neko ima EMG i rad je da potrosi par sati ima pivo i cevape od mene :).....
Ja imam EMG-ove 85 u bridge-u SA u middle-u i SLV u neck-u pa ako si iz Bg-a ti svrni il' ja da svrnem kako god (naravno izvedeni su u 18v režimu) :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 02 Dec 2009, 18:52

E do dzadza!
Bas me 85 interesuje u bridzu!

Inace stigli su i chrome/gold varijante u maric pa ako ne moram da uzimam x, gold ce bas lepo da legne na moju gitaru :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 Dec 2009, 08:45

Ja cu danas da odem i kupim Paf Pro i D-Activator Bridge. Pa se nadam da ce to moci da se proba vec na ovom jam-u sada, pa cemo chuti svi, i ja :D, kako to zapravo zvuchi.

Trenutno imam para, bolje da to bude sada dok se josh lozhim kako mi je to veoma pametan potez :mrgreen: , a ako mi se ne svide, prodacu. Jbg, tako to ide sa opremom jel...nekad prodash i ono shto ti se svidja, samo zato shto eto...probao bi neshto novo, ili se istripujesh da ti se neshto svidja vishe.

:ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 Dec 2009, 10:52

Iiiiiiiiiiii naravno nemaju D-Activator. Kada ce stici? Paaaaaaaaaaaa moooooozhda tamo posle Nove Godine, izmedju redova se chitalo jedno divno "ma boli me bre q shta me smarash dechko..."
Imaju Paf Pro, u beloj boji, shto me ne odushevljava, ali ajde, uzecu bar to.
Nortona, Muzzy, i dalje nemaju.

MUzzY

Post by MUzzY » 10 Dec 2009, 11:35

Paf pro u bridge ti se nece svideti,... On je za neck bolji.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 Dec 2009, 11:49

Pa njega i mecem u neck. A ostavicu stari u bridge dok ne stigne D-Activator ili Norton, i tako...

MUzzY

Post by MUzzY » 10 Dec 2009, 14:52

E kul onda :)

Nortona definitivno...

ako dActivator ovako zvuci onda neka hvala!

Post Reply