Gitarski set up (pedale) pomoc?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

HeatMan

Gitarski set up (pedale) pomoc?

Post by HeatMan » 10 Dec 2009, 17:51

ej ljudi, sviram vec neko vreme sa bendom.. radimo neki miks jazz-a funk-a sa primesama rocka i
hip hopa preko toga..
sad, probao sam procesore, i jednostavno mi ne rade posao.. nisam modeling lik, iako sam mladji
staromodan sam..

sad ovo je spisak pedala koje sam hteo da pazarim, ako imate neku pametniju varijantu, recite
slobodno..
cene su sa thomanna, jer samo tu mogu da nadjem sve pedale koje sam zamislio, a i cene za
iste..
gitare su: dva strat-a sa emg dg20 i lace sensor hot gold (ec sign) magnetima, tele american
deluxe standardni, gibson lp standard i heritage h535.. najverovatnije ta gitara bash, ali za
pochetak cu uzeti hagstrom hj500 jer je dostupan a i 4 puta jeftiniji (oko 800e).

pojacala su, od line 6 spider III preko twin reverba i roland jc120b do mesa bogie-a markIII.. dakle svashta neshto.. :)

Compressor
Boss CS3 69 - najverovatnije cu uzeti boss
MXR SuperComp 79

Overdrive
T-Rex Gristle king 240

Flanger/chorus/phaser
TC ELECTRONIC NOVA MODULATOR 211

Delay
Boss RE-20 Space echo 175

Wah
Dunlop crybaby CB-535Q 145

Envelope filter
ASHDOWN ENVELOPE FILTER 64

Volume pedale
DUNLOP VOLUMEPEDAL GCB80 79

pedal board
PEDALTRAIN PT-PRO-HC 322

struja
VOODOO LAB PEDAL POWER 2 PLUS 185

Total 1500

ajd pa ako smislite neshto pametnije recite.. :)

poz i hvala

Funkomat
MF veteran

Re: Gitarski set up (pedale) pomoc?

Post by Funkomat » 10 Dec 2009, 18:46

1500e... nebo je limit. :)

Ja bih, da sam ti, umesto CS-3 pokusao da nadjem CS-2 ili neki matori Dynacomp, nemam pojma kakva je taj overdrajv (ne sumnjam da je dobar) a i tu bih mogao da ti preporucim milion stvari tako da nema smisla :) , za nova modulator nemam nista da dodam, umesto RE-20 bih uzeo nesto analogno (Memory boy, Carbon Copy, Memory Toy... nesto slicno), wah je ok ali bih uzeo nekog budu, umesto volume pedale bih uzeo ernie ball (lepsi je :) ), pedalboard je odlican, voodoo lab je odlican.
Eto.
Mogao bi da prodjes i daleko jeftinije sa istim kvalitetom zvuka ali to sigurno znas i sam. :ziveli:

HeatMan

Post by HeatMan » 10 Dec 2009, 19:01

Funkomat wrote:1500e... nebo je limit. :)

Ja bih, da sam ti, umesto CS-3 pokusao da nadjem CS-2 ili neki matori Dynacomp, nemam pojma kakva je taj overdrajv (ne sumnjam da je dobar) a i tu bih mogao da ti preporucim milion stvari tako da nema smisla :) , za nova modulator nemam nista da dodam, umesto RE-20 bih uzeo nesto analogno (Memory boy, Carbon Copy, Memory Toy... nesto slicno), wah je ok ali bih uzeo nekog budu, umesto volume pedale bih uzeo ernie ball (lepsi je :) ), pedalboard je odlican, voodoo lab je odlican.
Eto.
Mogao bi da prodjes i daleko jeftinije sa istim kvalitetom zvuka ali to sigurno znas i sam. :ziveli:
pa to je i razlog zashto sam postavio temu.. nisam preterano upucen u ponudu pedala (pogotovo ne u ponudu na ovim prostorima)

evo ti gristle king chisto da chujesh o chemu se radi http://www.youtube.com/watch?v=V6jsZ39ek2c

shto se re20 tiche, imam ga na uadu (poshto se uglavnom bavim muzichkom produkcijom) i odlichan mi je zvuk, njega koristim za sve i svashta i tachno znam kako radi.. chuo sam ga uzivo, i svideo mi se.. u nekim stvarima imam bash dugachak delay (bukvalno se stvar svodi na klavijature i gitaru kroz tonu delaya) shto bih teshko postigao analognim delayomm nazalost.. :(

razmishljao sam o ernie ball-u ali ga nisam ni video uzivo, pa ne znam kako shljaka.. mada kako moze da shljaka volume pedala? ahahhahah to je najmanji problem..

imash neku ideju za envelope filter da nije preskup ali da radi kako valja? :)

hvala na brzom odgovoru..

poz

sl0e

Post by sl0e » 10 Dec 2009, 19:06

Za envelope filter (u tom cenovnom rangu) isao bih na micro Qtron. Takodje, umesto nova modulatora mozes za iste pare na oglasima da uhvatis polovni Ibanez-ov flanger, boss ce-3 i mxr phaser.

HeatMan

Post by HeatMan » 10 Dec 2009, 19:15

sl0e wrote:Za envelope filter (u tom cenovnom rangu) isao bih na micro Qtron. Takodje, umesto nova modulatora mozes za iste pare na oglasima da uhvatis polovni Ibanez-ov flanger, boss ce-3 i mxr phaser.
ne bih da komplikujem sa 3 pedale ako jedna moze da mi reshi stvar..

hvala za savet za envelope filter.. sad cu da ga potrazim..

edit: svirao sam na drugarovom q tronu.. zaboravih ko je proizvodjach, a na pamet mi nije palo da je eh.. :/ definitivno je to ono shto trazim.. hvala puno

nenadnenad

Post by nenadnenad » 10 Dec 2009, 19:38

Neki ljudi prave jako velik problem od volume pedale :mrgreen:
ispitaj ti i to.

andrej]

Post by andrej] » 10 Dec 2009, 20:39

hmmm? wah je jako bitan za tu tvoju mjuzu! moja preporuka: ibanezov wh10v2 (koristi frusciante iz rhcp), nekako mi je funkiji na snimcima, a ima i veci sweep. 100 usd.

sl0e

Post by sl0e » 10 Dec 2009, 20:40

andrej] wrote:hmmm? wah je jako bitan za tu tvoju mjuzu! moja preporuka: ibanezov wh10v2 (koristi frusciante iz rhcp), nekako mi je funkiji na snimcima, a ima i veci sweep. 100 usd.
Ne staj mi na muku :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 11 Dec 2009, 13:28

nenadnenad wrote:Neki ljudi prave jako velik problem od volume pedale :mrgreen:
ispitaj ti i to.
Jebiga, imas 1200e vredan lanac i onda na kraju njega stavis jedan boss FV50 koji smanjuje signal cak i kad je skroz pojacan... Nije bas svejedno. :)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 11 Dec 2009, 13:54

215e za drajv? :-/ ne znam bas kolika moze biti razlika u odnosu na TS ili OCD... A i zar ne mozes drajv da vuces sa pojacala, kad vec sviras na dobrim lampasima?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 11 Dec 2009, 14:15

HeatMan wrote:
Envelope filter
Zar negde ima da se kupi ovo i po ovoj ceni? :O.o:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 11 Dec 2009, 14:32

Funkomat wrote:
ispitaj ti i to.
Jebiga, imas 1200e vredan lanac i onda na kraju njega stavis jedan boss FV50 koji smanjuje signal cak i kad je skroz pojacan... Nije bas svejedno. :)
Ma, nisam rekao da je to lose, nego bas suprotno, da ne preleti preko toga jer moze posle da ga nervira...Mada, iskreno, ja ne znam sto se neki ljudi toliko cimaju oko nekih stvari kad ode dobar deo finesa u k cim se krene svirati pred publikom.

sl0e

Post by sl0e » 11 Dec 2009, 14:44

sirac-šunka wrote:Zar negde ima da se kupi ovo i po ovoj ceni? :O.o:
Pa ovo su cene (i proizvodi) sa thomann-a, niko ne uvozi ashdown pedale.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 11 Dec 2009, 14:57

nenadnenad wrote:
Funkomat wrote:
ispitaj ti i to.
Ma, nisam rekao da je to lose, nego bas suprotno, da ne preleti preko toga jer moze posle da ga nervira...Mada, iskreno, ja ne znam sto se neki ljudi toliko cimaju oko nekih stvari kad ode dobar deo finesa u k cim se krene svirati pred publikom.
Zato sto im/nam pruza zadovoljstvo. :)

HeatMan

Post by HeatMan » 11 Dec 2009, 17:27

Funkomat wrote:
ispitaj ti i to.
bravo, ta stvar ume da ubije choveka.. svirkao sam sa nekim wahom koji i kad je bio bypassovan je davao muljaviji zvuk. kada je preskochish u lancu gitara ima jednu boju, a kada je opet ubacish, gitara postaje muljava...
theTrooper wrote:215e za drajv? :-/ ne znam bas kolika moze biti razlika u odnosu na TS ili OCD... A i zar ne mozes drajv da vuces sa pojacala, kad vec sviras na dobrim lampasima?

nisam preveliki fan ts-a, jurim neshto malo "svezije".. shto se tiche dobrih lampasha, pa jc120 i line6 su solid state.. i njih bih uglavnom koristio za svirke, mesa je drugarova, a twin tek treba da stigne.. i ne bih ga vukao po svirkama..
sirac-šunka wrote:
HeatMan wrote:
Envelope filter
Zar negde ima da se kupi ovo i po ovoj ceni? :O.o:
thomann.de

odradio sam test narudzbinu sa mikrofonom i parom slushki, i sve je stiglo kako treba.. samo su me carinici ubili.. posao koji je mogao da se zavrshi za pet minuta (kao kad mi je fedexom stigao music man iz usa) se jedva reshio za 4 i po sata mog cimanja po gradu i dizanja raznih papira i prepucavanja sa penzionerima po shalterima.... i na kraju najveci uzas je shto su mi uzeli 250 eura (sve ukupno) na carinu i poreze za robu od 408 eura.. :/

poz

Post Reply