Laney PRISM
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Laney PRISM
LV-ovi su skuplji, ako se ne varam i meni ta pojacala ne zvuce nikako.
Rade, tesko ces kupiti pojacalo za 150e da te sluzi 4 god,
ali moja preporuka ti je da pogledas ima li koji polovni Cube 30 po oglasima. Tako nesto ce ti izgurati bubnjeve, savrseno je za kucnu svirku, zvuci sasvim dobro a ima i brdo efekata i sasvim pristojne distorzije pa te mozda i to bude zanimalo...
Rade, tesko ces kupiti pojacalo za 150e da te sluzi 4 god,

To ce mi biti prvo pojacalo, 150 evra je tu, ja pojacalo moram kupiti sto pre...
Najverovatnije cu u subotu otici do Beograda da probam sva pojacala za koja imam pare
, i da pogledam ovog Marshala.
ne trazim ja nesto extra dobar zvuk, juce sam probao Marshall mg15dfx i meni je skroz OK zvuk
Neznam zasto mi svi govore da zaobidjem mg seriju ? Sta je tu tako lose ?
Najverovatnije cu u subotu otici do Beograda da probam sva pojacala za koja imam pare

ne trazim ja nesto extra dobar zvuk, juce sam probao Marshall mg15dfx i meni je skroz OK zvuk

Neznam zasto mi svi govore da zaobidjem mg seriju ? Sta je tu tako lose ?
Laney Prism P 20
Vox AD 15
Marshall MG 30 DFX
Sta od te tri stvari ? u subotu cu kupiti jedno do ta tri ! KOJE ???
Vox AD 15
Marshall MG 30 DFX
Sta od te tri stvari ? u subotu cu kupiti jedno do ta tri ! KOJE ???
- whosyourdaddy
Vox AD 15 (najmanje "boli" za te pare), Laney Prism P 20 (verovatno malo vise boli) i Marshall MG 30 DFX (boli mnogo) 
mada nista ti nije to za svirku (sa ekipom) kao recimo jedan vox AD-(50)100 VT. Tako da, moj ti je savet da sacekas jos malo
ne moras nista jos kupovati, prati oglase, stedi pare za nesto bolje.

mada nista ti nije to za svirku (sa ekipom) kao recimo jedan vox AD-(50)100 VT. Tako da, moj ti je savet da sacekas jos malo
ne moras nista jos kupovati, prati oglase, stedi pare za nesto bolje.

Od svih navedenih stvari ovde, po meni je Fender Frontman 15R najbolji ubedljivo. Ima neverovatan klin za tako malo pojačalo, ok distorziju i super reverb. Za kuću ti bolji neće nikada trebati, a možeš i na probe da ga nosiš posebno ako vas je samo dvojica. Efekte ti je uvek bolje da kupuješ u obliku pedala, kvalitetniji su a i možeš da ih koristiš i kada kupiš neko ozbljnije pojačalo, što nije slučaj sa gomilom emulacija sa nekog pojačala.
Srećno sa sviranjem i ne odustaj!
Srećno sa sviranjem i ne odustaj!
Na sta misli kad kazes Boli ?Marshall MG 30 DFX (boli mnogo)
Ja gitaru sviram 4-5 meseci ! Sta ce mi to cudo kad ja jos ne znam da sviram, to ce mi trebati za 2-3 godinemada nista ti nije to za svirku (sa ekipom) kao recimo jedan vox AD-(50)100 VT

Sada mi treba pojacalo da vezbam kuci i ponekad uz bubnjeve ! Ne treba mi nista jace od 30W, a ni neki extra dobar zvuk ( sto i ne moze za ove pare )
Ja sutra pojacalo kupujem, recite ako ima nesto novo bolje za 150 evra ili da uzmem polovan Marshall ili Vox ???
- whosyourdaddy
Mislim da je u osnovi cela MG serija losa (a vidim da se i ostali slazu),Rade031 wrote: Marshall MG 30 DFX (boli mnogo)
Na sta misli kad kazes Boli ?
kao sto kaze +Hopkins+ Fender Frontman 15R je ovde najbolji izbor,
uvek je najbitniji clean sve ostalo odrade pedale.

Bubanj je vocka cudnovata izgoreces 3 pojacala ali neces moci da ga nadjacas!Sada mi treba pojacalo da vezbam kuci i ponekad uz bubnjeve !

[i to je jedini instrument koji ne moze da se utisa, znaci pojacala za svirku (gitara,bas,klavijature) koja su dobra za tu namenu su
ona koja na POLA SNAGE [30W] mogu da nadjacaju bubanj (bez ozvucenja)

I ako ides da probas taj MG 30 (i ako ti dozvole prodavci) gledaj da ga odvrnes do kraja i odsviras recimo E i pustis da "zvoni".
Uzivaces u "cepanju atoma".

Marshall je polovan, ja za ove pare ne mogu uzeti nista jace od 30W, a sada mi to i ne treba.
Ima li sta novo da valja za te pare ? Ako ne onda Marshall 30W ili Vox 15W ?
Uostalom sutra cu probati, pa cu odluciti sta mi se vise svidja...
Ima li sta novo da valja za te pare ? Ako ne onda Marshall 30W ili Vox 15W ?
Uostalom sutra cu probati, pa cu odluciti sta mi se vise svidja...
Laney LX65r nije mnogo skuplji od toga. Pogledaj obavezno. 

pored bubnjeva ti 20 w nece biti dovoljno, osim ako planira da ih svira cackalicama 
ako planiras da sviras uporedo sa bubnjevima, a pritom ti je bubnjar divljak (k'o sto je ovaj moj), 20w ti nikako nece biti dosta, pogotovo ne trandza od 20w

ako planiras da sviras uporedo sa bubnjevima, a pritom ti je bubnjar divljak (k'o sto je ovaj moj), 20w ti nikako nece biti dosta, pogotovo ne trandza od 20w

Sutra idem u Beograd da pogledam, probam...
Javicu sta sam odlucio !
Javicu sta sam odlucio !

Konacno ja kupih pojacalo
Marshall mg30dfx polovan ali kao nov za 140 evra
Probao sam svasta nesto ali najbolje je zvucao Marshall ! Ja sam vise nego zadovoljan

Marshall mg30dfx polovan ali kao nov za 140 evra
Probao sam svasta nesto ali najbolje je zvucao Marshall ! Ja sam vise nego zadovoljan