izrada pedalboarda
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
izrada pedalboarda
zanima me kako se pravi pedalboard. sviram alternativu i koristicu recimo do 10 pedala u buducnosti. Kako da napravim pedalboard, kako se pedale montiraju u isti? newb sam sto se pedala tice, imam tek jednu (na putu je druga), bilo kakav hint bio bi appreciated.
- KnightOfDoom
- Site Admin
Re: izrada pedalboarda
e hvala ti i izvinjavam se, nekad ne trazim puno pre no sto se omrsim da napisem temu koju je neko ocigledno zapoceo
meni ovaj pedaltrain pro (http://www.pedaltrain.com/Products/Pedaltrain_Pro) ima najbolji dizajn.
to izgleda ovako:

posto nemam para, razmisljao sam da napravim identican pedalboard od drveta (ili od aluminijuma, kao original, ako nadjem nekog ko ce umeti - cisto sumnjam), pa me interesuje ima li ko nacrte? dimenzije pedalborda u komadu su dostupne, pa, da li je neko mozda sa slika preracunao sve dimenzije? ako takvih nema, a ima ljudi koje interesuje, da smorimo nekog na nekom stranom forumu da izmeri to? mislim da bi bilo stvarno super da imamo projekat ovog pedalborda, jer bi on savrseno zadovoljio potrebe nekolicine ljubitelja efekata na ovom forumu. jos da mi baba iskroji futrolu i savrsenstvo
to izgleda ovako:
posto nemam para, razmisljao sam da napravim identican pedalboard od drveta (ili od aluminijuma, kao original, ako nadjem nekog ko ce umeti - cisto sumnjam), pa me interesuje ima li ko nacrte? dimenzije pedalborda u komadu su dostupne, pa, da li je neko mozda sa slika preracunao sve dimenzije? ako takvih nema, a ima ljudi koje interesuje, da smorimo nekog na nekom stranom forumu da izmeri to? mislim da bi bilo stvarno super da imamo projekat ovog pedalborda, jer bi on savrseno zadovoljio potrebe nekolicine ljubitelja efekata na ovom forumu. jos da mi baba iskroji futrolu i savrsenstvo

sweet. mogao bih poznanika iz uzica da nateram da mi skroji ovo od drveta, ali trebaju mi dimenzije ( verovatno mi ne treba ovoliki board)
andrej] wrote:meni ovaj pedaltrain pro (http://www.pedaltrain.com/Products/Pedaltrain_Pro) ima najbolji dizajn.
to izgleda ovako:
Dzabe ti dimenzije ovog koji je od aluminijuma ako ti planiras da pravis od drveta. Ipak se to puno vucara, gazi, pedale su jako teske pa mora veliki teret da ponese...
Ovo su sipke, jedno... koliko... 2.5 sa 2.5 (mislim na ovaj noseci okvir) a tako nesto od drveta ti naravno ne bi bilo dovoljno. Bar ne na duze vreme.
Ako ces da pravis od drveta, pravi nesto kao sto su gator pedalbordovi.
Futrola je potpuno druga prica. Svi koji se zale na pedaltrain se zale gotovo samo i iskljucivo na njihove platnene (najlon, sta je vec) futrole a kontam da je to mnogo bolji kvalitet od onog sto neko moze postici kod kuce sa masinom za sivenje.
Mislim da je odlicna investicija dati 150-200e za jedan dobar alu pedalboard. PT pro je malo skuplji...
Kupis jednom i imas za ceo zivot... Ali bukvalno. Cak i ako se nesto pokvari/olabavi, moze da se popravi.
Ja sam pre jedno 2 god planirao da pravim alu pedalboard u firmi koja se bavi iskljucivo pravljenjem alu kofera/rekova i sta ja znam, i oni su mi rekli da ispod 250e nece izaci i da racunam na 300. To su bile dimenzije oko 60 sa 30, sto je manje od pedaltrain dvojke koja kosta 200e na banzaiu. 25e postarine i i dalje si u plusu.
Za one koji ne znaju, u sky musicu se sada prodaju koferi za pedale. Velicina 560x320 i 700x300. Za 5000+- dinara. x) Konacno nesto razumno. 

Pazi stvarno!
Al je to dobro! Hvala na informaciji
Eh da sam saznao par dana ranije...
Al je to dobro! Hvala na informaciji
Eh da sam saznao par dana ranije...

-
Funkomat wrote: Ja sam pre jedno 2 god planirao da pravim alu pedalboard u firmi koja se bavi iskljucivo pravljenjem alu kofera/rekova i sta ja znam, i oni su mi rekli da ispod 250e nece izaci i da racunam na 300. To su bile dimenzije oko 60 sa 30, sto je manje od pedaltrain dvojke koja kosta 200e na banzaiu. 25e postarine i i dalje si u plusu.
Trebao si se raspitati na vise mesta, ako nisi.

Ne znam koliko znaci za radove sa aluminijumom al sa nekim drugim materijalima, ljudi su skloni odvaljivanju cena cim je nesto sto inace ne prave nikada, ne zbog tezine izrade ili nabavljivosti materijala.Dranje Srpsko tipicno

Pa i 200 e nije normalna cena za tih nekoliko sipki zavareno jedna za drugu, sem ako neide i neko napajanje uz board...ma puno je i sa napajanjem...
Kofer je skup, ne sipke.
bajno!shule wrote:Za one koji ne znaju, u sky musicu se sada prodaju koferi za pedale. Velicina 560x320 i 700x300. Za 5000+- dinara. x) Konacno nesto razumno.
- Guitar_thrill
- MF veteran
ja sam uzeo za 1200din onaj sto ima i KOD, nije veliku, ali moze da stane 6 pedala+wah...ako se sve dobro isplanira,a ima i nesto vec i kofer za 1400, gde isto ovo moze da stane,ali da se ne brine oko planiranja 

a gde si uzeo?Guitar_thrill wrote:ja sam uzeo za 1200din onaj sto ima i KOD, nije veliku, ali moze da stane 6 pedala+wah...ako se sve dobro isplanira,a ima i nesto vec i kofer za 1400, gde isto ovo moze da stane,ali da se ne brine oko planiranja
- Guitar_thrill
- MF veteran
e nesto se zove wooby ili kako vec ,imas na onoj KOD-ovoj temi,druga strana, rocket je ostavio link....salju postom, ti platis pouzecem...aluminijumski kofer....meni je skroz okStalker wrote:a gde si uzeo?Guitar_thrill wrote:ja sam uzeo za 1200din onaj sto ima i KOD, nije veliku, ali moze da stane 6 pedala+wah...ako se sve dobro isplanira,a ima i nesto vec i kofer za 1400, gde isto ovo moze da stane,ali da se ne brine oko planiranja