Vox Pathfinder 15 R
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Vox Pathfinder 15 R
Kuci sviram na pojacalu iz naslova i cini mi se da je crkao reverb. Zanima me ako neko zna gde to moze da se popravi i koliko to kosta?
Re: Vox Pathfinder 15 R
Jesi siguran da nije samo smanjen?
Haha... Ko je ono bese mislio da mu je crkla gitara pa se ispostavilo da je pot bio smanjen?
Sala... jel digitalni reverb ili zicani?
Jesi nosio negde pojacalo skoro? Mozda se otkacio neki od kabova koji idu u reverb tank (ako jeste zicani)...

Haha... Ko je ono bese mislio da mu je crkla gitara pa se ispostavilo da je pot bio smanjen?

Sala... jel digitalni reverb ili zicani?
Jesi nosio negde pojacalo skoro? Mozda se otkacio neki od kabova koji idu u reverb tank (ako jeste zicani)...
Pa iskreno da ti kazem nisam siguram mislim da je zicani (pojma nemam o pojacalima, ali ne nije smanjen
). Mislis da je to nesto sto mogu da sredim sam?

Last edited by Jack Nape on 14 Dec 2009, 23:13, edited 1 time in total.
ma da Pathfinder ima mali zicani reverb tank.
Ako i malo liči na Frontman 15R onda unutra ima feder opasan plasticnom prizmom i sa jednog kraja idu neki kablovi. Vidi da se ti kablovi nisu otkačili na reverbu ili na ploči tamo gde ulaze.
Stvar ovako izgleda:

Cini mi se da su sve zice na mestu.

Cini mi se da su sve zice na mestu.
vidi te dve upletene zice (crvena i crna) sto idu levo na out da li su utaknute kako treba, takodje i bela i crna sto idu desno na ono zuckasto, to je input od reverba.
Sad dok sam cackao proradio je (kad sam ga upalio dao je nakratko onaj specificni zvuk) medjutim neverovatno je kilav maltene se ne primecuje dok se svira. Pretpostavljam da je takav fabricki (nisam imao priliku da ga cujem od kad je kod mene). Jel to normalno za ta jeftina pojacala?
Ipak je bio smanjen potenciometar? 

Na Fender Frontman 15R radi super. Naravno, nije Twin Reverb zvuk ni blizu, ali mu da dubinu baš fino.
Na osnovu ove fotke što si stavio, primećujem da je na Frontmanu veći dosta i nekako ozbiljnije izgleda, ima neki plastični tank itd...
Na osnovu ove fotke što si stavio, primećujem da je na Frontmanu veći dosta i nekako ozbiljnije izgleda, ima neki plastični tank itd...
Izgleda da dzek na ploci gubi kontakt, mada nije neka steta i kad nema kontakt.
Hvala svima na pomoci!
Hvala svima na pomoci!
Jos jedno pitanje: da li takvo ispravno polovno pojacalo vredi 80e?
Novo je oko 12000 tako da kontam da da.
- sirac-šunka
- vragolan
Vredi!!!!!!!
pa ima on dosta pristojan reverb, mislim za pojacalo tih dimenzija
ja se mozda nameracim da kupim jedno, mrzi me da palim lampasha kad chekiram pedale.