Line6 Backtrack

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sirac-šunka
vragolan

Line6 Backtrack

Post by sirac-šunka » 17 Dec 2009, 00:29

Image

Oduvek sam želeo jednu ovakvu igračkicu, nešto za snimanje proba, svirki, ili samo gitarskih/bass ideja, ako komp nije u blizini, a da mož da se koristi i kao mp3 player... i da nije skupo... :hide:

Sad je i ovaj poslednji uslov ispunjen :)

Samo, nigde nisam uspeo da pronađem, da li ovaj input može da radi i kao linijski, ne samo kao gitarski? Da li snima isključivo mono?

Kako se vama čini korisnost ove spravice?

Funkomat
MF veteran

Re: Line6 Backtrack

Post by Funkomat » 17 Dec 2009, 00:56

Zanimljivo izgleda.
I mi se sa bendom cimamo sa nekim matorim diktafonom (na kasete! ^^ ). Ovako nesto bi nam super doslo.

0:35... kaze covek sve sto je mono tako da kontam da ne moze stereo.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 17 Dec 2009, 01:07

Jest, viiš... to mi je promaklo... jbg... :(
A najlepše bi bilo kad bi lepo mogao da ga samo štekneš u line out mixa i ne razmišljaš...

Pa dobro... onda ipak možda...
Image
http://www.thomann.de/de/swissonic_mdr2.htm
...nekad... :)

EDIT:
Sad sam na oficijelnoj stranici pronašao i ovo:
Mac OSX users: stereo .wav files transferred off of Backtrack or Backtrack+Mic will freeze on playback attempt from host computer's audio application. OSX file system stores extra metadata in hidden "resource fork" files that have a prefix of ._ in front of the .wav file's name. BackTracks use a non-Mac file system, FAT32, that doesn't support resource forks. Deletion of those addition metadata files should allow for playback of the stereo .wav files.
Sad samo još stvarno ne razumem "transferred off of" odakle su ovi stereo .wav fajlovi sa backtrack-a ili sa kompa...? :?

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 17 Dec 2009, 08:20

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Dec 2009, 10:48

Te Zoom Handy Recorder-e merkam već neko vreme, ali nikako da im bar malo padne cena. :hide:
Jes' da imaju extra opcije i performanse (jel' se tako kaže? :mrgreen: ), ali meni samo treba nešto što može da izdrže pristojnu glasnoću, tj napad na membrane, a isto tako i da može da se stavi u džep za snimanje melodijica iz glave. Tako da bi mi ovaj Line6 vrhunski radio posao. Još samo malo da se raspitam i pročitam šta i kako može a šta ne, tj da vidim da li je to sve baš tako bajno kao što se čini, mada ne sumnjam. :)

Čika Sirac, hvala na dojavi! :ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 17 Dec 2009, 11:21

@Dejankuki: Znam za to sve Deki, i lepo je to, samo... skupo... za te pare moz' da se kupi neka bitnija stavka muzicke opreme :( A od svega mi se ponajvše sviđa ovaj M Audio Microtrack 2 :) Zaljubio sam se na prvo čitanje recenzije u S&M-u... :) Preptostavljam da je ovo verzija 2 još slađa...

Ako se nešto ne istripujem i uzNem ovaj mono line6, eksperimentirao bih sa onim Swissonic-om MDR 2. Mada opet kažem nije neka lista prioriteta, Backtrack je posto atraktivan zbog novogodišnjeg popusta...

@Guv'nor: Molim, čika-Guv'nor! :) Aj pa javi kako radi, ako ga uzneš!

Post Reply