Boss DD-7 ili DigiTech Hardwire DL-8

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

guv'nor

Boss DD-7 ili DigiTech Hardwire DL-8

Post by guv'nor » 22 Dec 2009, 01:00

Interesantan TGP Thread o ovome

Već skoro godinu dana merkam raznorazne delay pedale i ove dve su mi nekako najviše prirasle srcu, za te pare afkors.
Svojevremeno sam ih isprobavao uporedo i stvarno nisam mogao da dođem do neke pametne odluke (mada moguće da je uticaja imala i ona sobica prepuna šuma u onoj radnji).
Svaka je imala neke svoje prednoasti u odnosu na drugu, ali je sve na kraju, u neku ruku, dolazilo na isto.

Vidim da sve više ljudi koristi upravo ove dve pedale (ok, malo više DD-7 no DL-8 :wink: ), pa kapiram da je veliki broj uspeo da svira obe pre kupovine jedne (haha, kako sročeno :mrgreen: ), a i ako niste, značilo bi mi da, kao korisnici, bacite po koju o vrlinama, manama i sl stvarima. :D

Naravno, možda me ubedite da je Echo Park (ili možda nešto četvrto) bolji izbor, mada... Ma ko zna. :wink:

:ziveli:

+Hopkins+

Re: Boss DD-7 ili DigiTech Hardwire DL-8

Post by +Hopkins+ » 22 Dec 2009, 01:20

Ja sam se odlučio za DL-8, samo još da skupim pare. 8)

Prvo sam bio ubeđen da uzimam DD-7, ali sam onda otkrio ovo čudo. U potpunosti se slažem sa onim prvim postom na onom TGP threadu što si postavio.
Ako ništa drugo, zvuči mnogo svežije. Mislim da ne može da se pogreši ni sa jednim, to su dva stvarno odlična digitalna dileja, ali moj glas ipak ide za DL-8.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Dec 2009, 01:42

DD-7 nisam probao (ostale dd-ove jesam i ne svidjaju mi se nikako) ali mi se ne svidja nesto narocito ovo sto cujem.
DL-8 sam probao i on mi se jako svideo.
Toliko... :)

guv'nor

Post by guv'nor » 22 Dec 2009, 02:18

Probao sam DL-8, čini mi se da je bio Mukijev, na svom pojačalu i stvarno sam se oduševio koliko dooobro je radio, ali - opet se ponavljam:
guv'nor wrote:Svojevremeno sam ih isprobavao uporedo i stvarno nisam mogao da dođem do neke pametne odluke.

DD-7 stvarno ima užasno jak chorus na mod delay-u, ali zato ima preterano korisnu opciju - poseban ulaz za tap tempo footswitch. DL-8 ima više opcija (možda čak i pametnije), ali opet nemam pojma koliko bih ja koristio sve te LoFi, HiFi, Tape i sl zezancije. :?
+Hopkins+ wrote:Mislim da ne može da se pogreši ni sa jednim, to su dva stvarno odlična digitalna dileja
Naravno, slažem se, samo se plašim da ne ispadne suprotno kada ispazarim "pogrešni". :mrgreen:
Funkomat wrote:DD-7 nisam probao (ostale dd-ove jesam i ne svidjaju mi se nikako)
Zbog istih tripova sam baš sa ogromnom rezervom prišao DD-7-ici (pogotovo mislim na world-famous promašaj sa DD-6 :?: ), pa me je možda baš zbog toga toliko prijatno iznenadio, a sasvim je realno da pedala stvarno i radi toliko dobro. :nixweiss:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Dec 2009, 03:03

guv'nor wrote:Probao sam DL-8, čini mi se da je bio Mukijev
Bas taj sam i ja probao... Ne da je bitno. :D

Pa sta ja znam... probaj ih opet. :)
Kod DD-ova mi jako smeta (ne znam da li je slucaj sa 7) ono sranje koje se desava kod vecine digitalnih delayeva a to je da se ne utapa u zvuk, vec ga secka. Ne znam kako tacno da objasnim ali se nekako previse petlja u originalni zvuk, pogotovo kad ima malo vise fuzza ili dista. Sigurno niko pojma nema sta sam hteo da kazem ali u svakom slucaju, poenta je u tome da DL to ne radi. :D

Jesi razmisljao o ovim novim analognim ehxovima?
Meni bi bilo zao da guram nesto digitalno u tvoj skoro savrsen lanac. :)

dweezil

Post by dweezil » 22 Dec 2009, 10:01

Digitech Hardwire DL-8 nisam probao pa ne mogu da pricam.
Boss DD-7 sam imao i dosta sam ga probavao,e sad ono sto meni treba to je kratki delay na fazon slapback i tape delay, modulation delay ponekad. DD-7 sam poredio sa starim Digitech Digidelay-om i iskreno ma koliko ljudi pricali da Digitech pedale zvuce lose i vestacki, meni se vishe dopala boja slapback delaya na Digitechu nego na Bossu. Nekako je masniji, ima vishe bassa i manje mi zvuci sterilno. E sad DD-7 nema tape delay, dodushe ima analog mode koji ono sljaka ok, za koji u Boss-u kazu da je radjen na fazon DM-2, mislim da je nesto na fazon PT2399 i sl. Takodje Digitech Digidelay je imao jako lep modulation delay.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 22 Dec 2009, 11:36

a sto ne analogije?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 22 Dec 2009, 11:37

meni ovaj hardwire zvuchi kao da vredi svaku paru. pitanje je koliko ce to probijati kroz mix, ali ti necesh svirati uz gitaristu na high-gain-u tako da te boli patka. ja sam za hardwire. :ziveli:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 22 Dec 2009, 11:52

Da, ja sam napisao da sam za DL-8, ali meni treba digitalni delay, analogni već imam (Roland DC-30), da nemam ni jedan delay, svakako bi prvo tražio analogni, i to neki dobar baš, a posle bi se zezao da tražim digitalni kad bude bilo para (kao što i radim :D )

Ne znam šta sviraš sa bendom, ali s'obzirom na svirku sa onih klipova što si postavljao i ostatak opreme što imaš, neki analogni bi ti legao k'o dupe na nošu. :mrgreen:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 22 Dec 2009, 13:19

Ljubo,moj odgovor znas,Rocket ti je donosio,i mislim,da za ove pare nemas bolji delay..Meni DD-7 zvuci poprilicno sterilno plasticno,njaaah,nije to to...znaci,smorio sam ih u mitrosu u toku kupovine,a moj drug ima dd7 tako da sam mogao da pazljivije uporedim ova dva..i neces se zeznuti...razlika je u ceni,ajde da kazem zanemarljiva,ja kada sam ga kupio cak je i bio skuplji od dd7 za nekih 1500din.Sada ne znam kakva je situacija,ali ne verujem da se nesto drasticno promenilo..kod dl-8,znaci,ne znam koliko je ko primetio kod bossa-prvo ide onaj ''mrtvi ton'' pa tek onda ponavljajuci delay...ovde kod digitalnog delaya,znaci ponalvljanja su ista,kao sto izlaze iz gitare,tako i iz pojacala...analog je sjajan,meni je 90% na njemu,veoma je zivahan,ali ali,,,fali mu ta muda,ali... :)

andrej]

Post by andrej] » 22 Dec 2009, 13:29

ee, a zar malo vece pare ne moze da se uzme line6 dl-4. a i onaj njihov m9 je fina stvar, univerzalna, samo treba skupiti pare, al vredi za ono sto daje/

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 22 Dec 2009, 13:45

Duane wrote:a sto ne analogije?
Pa dobro, mozda covek svira sa vishe gaina, a analogni znaju da "muljaju" dosta u tom slucaju... Ali analogni dilej je analogni dilej ono... :D

Ma uzmesh oba i milina... :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 22 Dec 2009, 13:45

Bem li ga, ne znam sta bih ti reko (ne moze se bas na osnovu ovoga proceniti) osim da znam zasto ti je DD7 prirastao za srce. Zbog onog na 5:07. El sam u pravu? :wink: (A i lepa je pesma, Wolf at he door, je l') :ziveli:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 22 Dec 2009, 13:56

andrej] wrote: line6 dl-4
Koji je trenutno na nekom snizenju, i trebalo bi da kosta 250 evropskih novcanica :ziveli:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 22 Dec 2009, 16:58

DigiTech Hardwire DL-8

Post Reply