Boss DD-7 ili DigiTech Hardwire DL-8

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

sl0e

Re: Boss DD-7 ili DigiTech Hardwire DL-8

Post by sl0e » 22 Dec 2009, 17:05

Line 6 dl-4 ako monete nisu problem. Ako jesu, ondak hardwire.

guv'nor

Post by guv'nor » 22 Dec 2009, 23:49

E ljudi hvala na odzivu i savetima. :D
Funkomat wrote:Kod DD-ova mi jako smeta (ne znam da li je slucaj sa 7) ono sranje koje se desava kod vecine digitalnih delayeva a to je da se ne utapa u zvuk
Da, digitalije se ili mnogo guraju u facu ili se čini da su pretihe, ali dobra stvar je što digitaliju možeš da ostaviš da bude malo tiša jer, sa obzirom da ne farba zvuk, sasvim lepo izlazi i tako iz celokupnog miksa. Ako si na to mislio. :mrgreen:
Funkomat wrote:Jesi razmisljao o ovim novim analognim ehxovima?
Duane wrote:a sto ne analogije?
+Hopkins+ wrote:Ne znam šta sviraš sa bendom, ali s'obzirom na svirku sa onih klipova što si postavljao i ostatak opreme što imaš, neki analogni bi ti legao k'o dupe na nošu. :mrgreen:
Sve novije a analogno što sam probao u tom cenovnom rangu ima loš običaj da se igra sa originalnim tonom gitare. Čim staviš neki boost ispred ili malo otpanjiš pojačalo dolazi do pojave nekog trebla i presence-a. :( Bedak, jer stvarno dobro rade pedale.
Opet, sasvim moguće da me je malo "razmazio" momenat koji je Kolega spomenuo, a ima veze sa prvim klipom i 5:07. :wink:

Mislim, naravno da bih bio presrećan nekom odličnom analognom spravicom, ali to za sada prevazilazi moje mogućnosti, a sasvim dobar trip je, što je rekao i Hopkins, imati obe opcije u arsenalu. Ono, ajde da počnem sa ovom, digitalnom. :mrgreen:

Btw, sada sam na maloj pauzi od bendova, tako da prvenstveno skupljam ono sto me loži :mrgreen: , ali da, definitivno se ideja o nekom tonskom tripu može izvući iz raznih klipova koje kačim.
dweezil wrote:Takodje Digitech Digidelay je imao jako lep modulation delay.
I DL-8 ima prelep mod delay. Moraću u svakom slučaju, još par puta da ih isprobam uporedo u radnji, samo je pitanje da li ću dobiti blagoslov da se na par min malo oTšrafim i konkretnije čujem glavne tonske razlike.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 22 Dec 2009, 23:53

nista onda ljubisha kad si tako selektivan, ko primarna funkcija propustljivosti celijske membrane, onda nema sto drugo da se veli oslim DL-8, ak pitas mene... a ja neznam nista o tome :mrgreen:

ps. kad smo mogli sinishi onih pedesetak strana, mozemo i tebi tebratorima :mrgreen:

nego da pitam ja tebe.. da ti batalis taj dilej i predjes na nesto stvarno konretno... ima jedna pedalica fina, nesecam se da li sam je pominjao ranije... evo je u svakom slucaju

RORY GALLAGHER HAWK BOOSTER

Image

Image
Last edited by Duane on 22 Dec 2009, 23:59, edited 1 time in total.

Mogut

Post by Mogut » 22 Dec 2009, 23:59

guv'nor

Post by guv'nor » 23 Dec 2009, 00:07

Cortex wrote:meni ovaj hardwire zvuchi kao da vredi svaku paru
Definitivno DA! :D Jedina frka je u tome što me, tada, ni DD-7 nije ni malo razočarao. :( Bedak jbga, jer baš je ekstra kada uđeš u ranju da isprobaš neke 2 stvari i posle probe ukapiraš da je jedna dupe, a druga glava, pa lepo ispazariš ono što ti u tom trenutku treba. :mrgreen: Najgore je ovo, odeš, probaš i nemaš pojma šta da misliš.
Cortex wrote: pitanje je koliko ce to probijati kroz mix, ali ti necesh svirati uz gitaristu na high-gain-u tako da te boli patka.
Da, jedna od dobrih stvari. Mada i klavijaturista, ako je sirovina, može da zezne celu priču oko probijanja iz mixa. :bambi:
muki17 wrote:fali mu ta muda,ali...
Ma jok, meni iskreno ništa nije smetalo na tvom delay-u. Baš me je oduševio, tu je i Rocket da posvedoči. :ziveli:
andrej] wrote:ee, a zar malo vece pare ne moze da se uzme line6 dl-4
sl0e wrote:Line 6 dl-4 ako monete nisu problem.
Eeeeee, ali te malo veće pare (100 evra) su mi trenutno baš daleko. :(
Inače, momci koji predlažete DL-4 :D , zašto ne Echo Park? Imate neko mišljenje o tome? Tu su, cene su iste.
Nisam probao pa bi značilo ako možete da bacite koju i o tome.
Rax13 wrote:Ma uzmesh oba i milina... :)
^^
andrej] wrote:onaj njihov m9 je fina stvar, univerzalna, samo treba skupiti pare, al vredi za ono sto daje
Verujem da je opaka sprava, ali sem delay-a, ja bi tu možda iskoristio još neku modulaciju, a to mi malo mnogo skupo.

Nego, UpDate, sada sam gledao cene po Thomann-u i sasvim slučajno nabasao na, za mene potpuno novu stvar od TC Electronic-a, Nova Repeater koja je u istom cenovnom rangu kao i pomenute pedale.
Jel' probao neko ovo?
[youtube]hV4bke7EimY&feature=related[/youtube]

dweezil

Post by dweezil » 23 Dec 2009, 00:14

i ja sam oshacovao tu seriju T.C. Electronics pedala, ne znam zasto ali imao sam neki los predosecaj u vezi sa njima, a moguce da su sasvim ok, to je ozb firma, nego cela ta serija mi je delovala nekako cheap i zbudzeno. Mogao bi neko ko je imao iskustva da kae neku.

guv'nor

Post by guv'nor » 23 Dec 2009, 00:14

Duane wrote: ko primarna funkcija propustljivosti celijske membrane
Pa ko to nama uči biologiju?! :lol:
Duane wrote:nego da pitam ja tebe.. da ti batalis taj dilej i predjes na nesto stvarno konretno... ima jedna pedalica fina, nesecam se da li sam je pominjao ranije... evo je u svakom slucaju

RORY GALLAGHER HAWK BOOSTER
E nisam ništa čuo o toj pedali, a deluje baš interesantno. Imaš još neki info o tom Boosteru?
Mogut wrote:Hardwire.

viewtopic.php?f=45&t=8626
Hvala, obnovio sam i to gradivo. :D :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 23 Dec 2009, 00:18

ma jok biologiju, teoriju za voznju, da neroknem ponovo... a ovo sa biologijom je usko povezano

flynn amps rori galager buster! :D

jel ima dd7 loop?

meni bas jedan drugar rece juce/prekjuce za T.C. Elektroniks da prave nenormalno dobre dilejeve i ta ledila :)

guv'nor

Post by guv'nor » 23 Dec 2009, 00:24

Dweezil, ja ovo nisam video. Znam za Nova Delay koji je fino skuplji, a ovo je kao na istu foru ali bez displeja. Pominju čak i neku opciju za TapTempo koji, kada pritisneš i držiš dugme za isti, sam namešta tempo po onome što čuje da izlazi iz gitare. :idea:
dweezil wrote:Mogao bi neko ko je imao iskustva da kae neku.
:1:

guv'nor

Post by guv'nor » 23 Dec 2009, 00:34

Duane wrote:flynn amps rori galager buster!
Moraću da guglam, obećava! :D :ziveli:
Duane wrote:jel ima dd7 loop?
Ako misliš na loop da snima pa pušta, to ima, a ako misliš na effect loop, to nema. :mrgreen:
Duane wrote:meni bas jedan drugar rece juce/prekjuce za T.C. Elektroniks da prave nenormalno dobre dilejeve i ta ledila
Pa da, oni važe za topnoč frajere, ali nikako da se nakanim pa probam nešto od njih. Evo ovo mi se baš dopalo na prvi pogled, a i skroz je pristupačno.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 23 Dec 2009, 00:35

guv'nor wrote: Ma jok, meni iskreno ništa nije smetalo na tvom delay-u. Baš me je oduševio, tu je i Rocket da posvedoči. :ziveli:
Svedočim :ziveli:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 23 Dec 2009, 00:48

guv'nor wrote: Opet, sasvim moguće da me je malo "razmazio" momenat koji je Kolega spomenuo, a ima veze sa prvim klipom i 5:07. :wink:

Mislim, naravno da bih bio presrećan nekom odličnom analognom spravicom, ali to za sada prevazilazi moje mogućnosti, a sasvim dobar trip je, što je rekao i Hopkins, imati obe opcije u arsenalu. Ono, ajde da počnem sa ovom, digitalnom. :mrgreen:
Hehe, kapiram te, ja baš to sa 5:07 imam u originalu sa ovim Rolandom (DC-30 = DM-300), baš mu tako stavim feedback do kraja a repeat rate na negde pola 1, uf, to je nešto najlepše što sam ikada čuo iz te delay tematike. Kristalna ponavljanja, sa horom u pozadini koji se prelama kao talas, baš na samoj granici samooscilacije.
Ali opet, to je fenomenalno, ali kada se radi o onim prostačkim delayevima, tu je digitalni delay ne prevaziđen, da ne govorimo o svim prednostima tačnog podešavanja vremena, loopa i šta sve ne još.

Postoje 3 vrste dileja/eha, Trakaš, analogni i digitalni i sva 3 imaju svoje lepote, ali su totalno različiti. Ni jedan analogni eho ne može da reprodukuje tu jasnoću, toplinu i modulaciju trake, kao što ni jedan digitalni delay ne može tako moćno da šeta na granici oscilacije kao analogni, a ova dva zajedno ne mogu da priđu preciznosti i mogućnostima digitalnog. Naravno treba ih imati sva 3 8)

Meni je taj Line6 DL4 veoma odbojna sprava. Prvo i osnovno, sada je ima svaka moguća šuša koja se istripovala da ozbiljno svira muziku. Ona tema o lancima efekata i pedalama na Harmony Centralu se zeleni od ove sprave, svi živi je imaju, guraju po 4 - 5 u lanac. Najvažnije je što ja nisam uspeo da pronađem na toj spravi ništa što je toliko fenomenalno da ona bude toliko popularna.

Ovaj TC Electronic je kul, i meni je on u jednom trenutku bio u igri, ali sam zaključio da mi je jednostavno previše sterilan za moj ukus.

muki17
Urednik

Post by muki17 » 23 Dec 2009, 12:15

jel ima dd7 loop?
ima,ali je na Dl-8-ci,mnooogooo bolje zamisljen i uradjen..znaci,nagazis pedalu i pocijne da snima kad registruje signal iz gitare..a ne kao kod dd7,nagazis kad pocnes,nagazis kad zavrsavas....barem meni,cool su ovo uradili...rocket :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 23 Dec 2009, 13:53

muki17 wrote:
jel ima dd7 loop?
ima,ali je na Dl-8-ci,mnooogooo bolje zamisljen i uradjen..znaci,nagazis pedalu i pocijne da snima kad registruje signal iz gitare..a ne kao kod dd7,nagazis kad pocnes,nagazis kad zavrsavas....barem meni,cool su ovo uradili...rocket :ziveli:
da tako je i na onom digidileju, nebulozno, to mi se nesvidja nimalo... onda dl8 ima jednu ogromantnu prednos', bar sto se tice mene

guv'nor

Post by guv'nor » 26 Dec 2009, 19:25

guv'nor wrote:
andrej] wrote:ee, a zar malo vece pare ne moze da se uzme line6 dl-4
sl0e wrote:Line 6 dl-4 ako monete nisu problem.
...
Inače, momci koji predlažete DL-4 :D , zašto ne Echo Park? Imate neko mišljenje o tome? Tu su, cene su iste.
Nisam probao pa bi značilo ako možete da bacite koju i o tome.
:)

Post Reply