BOSS DS - 2 Turbo Distortion or Digitech DF - 7
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: BOSS DS - 2 Turbo Distortion or Digitech DF - 7
sinak idi molim te probaj ili cuj na youtube ovaj beringer 21 koji ti rece covek,sve klipove koje budes cuo su sa line izlaza ili kao sto bi ti direktno u stub,pedala ubija na mestu a imas i vise tipova simulacija tako da ne samo da ce raditi na stubu nego ces moci i da biras tip tona,poslusaj me molim te za te bare bolje neeeeeeeeemmmmmaaaaaaaaa
da li moze OVO http://www.box.net/shared/9qkqjvazpc da bude primer
Ovo je Hot head amp out, a potom mixer out..
snimano direktno u komp.. prvi deo je zvuk kakav bi bio da prikljucis obicnu pedalu i normalan out, a drugi je mixer sa cabinet simulacijom..
A ovo je primer sa ampworksom.. http://www.box.net/shared/xmax9p59c7
takodje snimano direktno u komp, bez obrade..
a ovo GDI21 http://www.4shared.com/file/78635707/55 ... ist_2.html ... opet i on je sniman tako sto je gitara ubodena u pedalu i pravo u komp...
e da, primer sa HotHeadom je malo prenabudzen.. ali mislim da ce ti dati jasnu sliku...
Ovo je Hot head amp out, a potom mixer out..
snimano direktno u komp.. prvi deo je zvuk kakav bi bio da prikljucis obicnu pedalu i normalan out, a drugi je mixer sa cabinet simulacijom..
A ovo je primer sa ampworksom.. http://www.box.net/shared/xmax9p59c7
takodje snimano direktno u komp, bez obrade..
a ovo GDI21 http://www.4shared.com/file/78635707/55 ... ist_2.html ... opet i on je sniman tako sto je gitara ubodena u pedalu i pravo u komp...
e da, primer sa HotHeadom je malo prenabudzen.. ali mislim da ce ti dati jasnu sliku...
Ako moze jedan predlog?
Nemoj da biras distorziju tako da ti se slaze sa stubom, nego lepo povezi stub na line out kompIjutera, gitaru na line in, a koristi neki fin softver, tipa Amplitube ili Guitar Rig, ili onaj Revalver, i uzivaj.
Meni (a i objektivno) to bolje zvuci od varijante za koju si zainteresovan (pedala direktno povezana na stub).
Nemoj da biras distorziju tako da ti se slaze sa stubom, nego lepo povezi stub na line out kompIjutera, gitaru na line in, a koristi neki fin softver, tipa Amplitube ili Guitar Rig, ili onaj Revalver, i uzivaj.
Meni (a i objektivno) to bolje zvuci od varijante za koju si zainteresovan (pedala direktno povezana na stub).
- mislim_stvarno
Ta do 15w i nisu toliko koliko ona jaca do 30...Tenji wrote: Meni se sve cini da su ta mala pojacala promasena investicija, kada se kupuju nova...

Inace, slazem se da je najbolja varijanta ako hoces da potrosis pare, da ih potrosis na pojacalo snage do 15w. Ima dosta jeftinih, a bice bolji zvuk. Ako neces tako, ili kupi behringer gdi (ima simulacije marhsalla, fendera i mesaboogie-a, a ima i behringerova serija pojacala sa ovim preampomo) ili ono sto je sinisake rekao...
-
Gledao sam ovde za neko polovnopojacalo ali nema nista,gledao sam i na tu sam nasao neko pojacalo Fender Frontman 15G.. Kupio bih polovno pojacalo ali ne znam gde.
E sad cuo sam da kada se poveze gitara na komp ima veliki lag i da postoji mogucnost da rikne muzicka kartica..
Code: Select all
www.kupujemprodajem.com

E sad cuo sam da kada se poveze gitara na komp ima veliki lag i da postoji mogucnost da rikne muzicka kartica..

Ne znam sta je lag, meni jos nijedna kartica nije riknula od 2000. 

Ne bas na temu, al...
Ja imam DS-2 i meni se licno svidja, mogu lepo da zamuljam kad mi treba, a ima i ovaj turbo mode koji cesce koristim. Vidim da ga dosta ljudi ne vole... Zanima me onda jel ima nekih uobicajenih modova za ovu pedalu?
Ja imam DS-2 i meni se licno svidja, mogu lepo da zamuljam kad mi treba, a ima i ovaj turbo mode koji cesce koristim. Vidim da ga dosta ljudi ne vole... Zanima me onda jel ima nekih uobicajenih modova za ovu pedalu?

-
Lag to je kada zvuk kasni..a kartica moze da rikne ako nije kvalitetna..npr. ako je integrisana.
Milion puta sam cuo da kartica moze da rikne ali nikad nisam cuo da je nekom zapravo riknula.
postoji latencija, tj. kasnjenje zvuka, ali je i to moguce resiti koriscenjem asio4all driver-a. A dokle god budes koristio line in na integrisanoj kartici za sviranje gitare, nista nece stradati...Anonymouss wrote:Lag to je kada zvuk kasni..a kartica moze da rikne ako nije kvalitetna..npr. ako je integrisana.
progg wrote:postoji latencija, tj. kasnjenje zvuka, ali je i to moguce resiti koriscenjem asio4all driver-a. A dokle god budes koristio line in na integrisanoj kartici za sviranje gitare, nista nece stradati...Anonymouss wrote:Lag to je kada zvuk kasni..a kartica moze da rikne ako nije kvalitetna..npr. ako je integrisana.

A kupi neku ozbiljnu distorziju svakako, trebace ti kasnije, ali opet i NAJBOLJA nece zvucati kako treba direktno prikljucena na stub.

Nasao sam DS-2 mod na nekom ruskom sajtu, gde oni opet citiraju nekog spanca ili sta je vec koji demonstrira MOD DS-2 pedale tako sto proizvodi neke nazovi artikulisane zujalice...Stanko wrote:Ne bas na temu, al...
Sve u svemu nista!
Ako nabavis DPDT prekidac mozes osmisliti DIY footswitch koji ce ti omoguciti da u toku sviranja nogom menjas modove.
Sviras pratnju u Turbo off modu, nagazis prekidac i sviras solo u Turbo modu.

-
Odlucio sam da kupim pojacalo i pedalu jedini problem je u tome sto sam nasao samo jedno polovno pojacalo a to je Behringera 15w...Da li neko zna kakvo je to pojacalo i da li vredi kupiti ga? 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
DS 2 je dobra pedala za marshall pojacalo i za stratokaster....DF7 je digitalij (imao sam i jednu i drugu)...Zavisi od gitare koju svirsh...Ja sam napravio (tj, drug mi je napravio) Pro Co Rat-a jer sviram telekastere i vox AC30 (i Randall)...Sve zavisi shta kombinujesh 

Potpuno tacno!nemanjavelimirovic wrote:DS 2 je dobra pedala za marshall pojacalo i za stratokaster.... ...Sve zavisi shta kombinujesh
Mada, umesto strat moze stojati gitara sa Sing coli-om.