Koliko vam je trebalo da savladate osnove?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Kalimero

Koliko vam je trebalo da savladate osnove?

Post by Kalimero » 26 Dec 2009, 21:07

Skoro sam poceo da ucim da sviram bas. Zanima me koliko vam je vremena trebalo da savladate osnove, i uopste da savladate instrument tako da mozete da odsvirate neke jednostavnije pesme? I da li ste ucili sami ili isli na casove? :ziveli:

nnkvocka

Re: Koliko vam je trebalo da savladate osnove?

Post by nnkvocka » 26 Dec 2009, 22:17

Nisam bio na casovima, sve sam saam ucio. Imao sam pomoc od DR. GuitarPro-a i drugih basista gledajuci kako oni sviraju...

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 27 Dec 2009, 05:00

Ja kada sam krenuo 6 meseca sam se sam zaludjivao, standardno Guitar Pro i slicno. I onda sam krenuo na chasove. Kada sam dosao, imalo je mnogo losih navika i mana koje je trebalo ispraviti. Desna ruka nije okidala zice kako treba, leva ruka je nikakva. Skoro da nisam koristio mali prst. I za samo mesec dana chasova ja sam naucio mnogo vise nego sto sam 6 meseci pokusavao sam. Tako da sam shvatio da ovo sto sam u pocetku ovih 6 meseci, to je bilo gubljenje vremena. I svakako preporuka da krenes na chasove bar u pocetku ako si u mogucnosti. Vrlo brzo ces se sam osamostaliti.

delakroA
Jazz Café Barman

Post by delakroA » 27 Dec 2009, 22:50

veoma malo...mozda 2-3 mjeseca...nisam išao na časove...ali dosta mi je toga pomoglo što sam išao u osnovnu muzičku tako da sam osnove dosta poznavao...sve što je tu bilo jeste naučiti vrat, navući brzinu i tehnika :)

Cope

Post by Cope » 28 Dec 2009, 12:12

Apsolutno individualna stvar.
Nekome treba par meseci, nekom ni ceo život nije dovoljan...

Post Reply