Dweezil Labs. feat Fulltone OCD

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

serbianzoro

Re: Dweezil Labs. feat Fulltone OCD

Post by serbianzoro » 05 Dec 2009, 14:10

Hvala puno!!! upravo to i kazem kacio sam pet nekih heavy varijanti,a ocd nisam ni probao,nisam ocekivao od drivea da na kraju ispadne taj sound,medjutim momci kojima sam to radio zastase tu i na kraju ostade ocd u mix-u.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 Dec 2009, 18:03

Mali off:
Neso, znas na kom je ovo pojacalu odsvirano?

Hint: nije Two Rock! :P
Jos jedared pohvale za OCD, izuzetna pedala! :)

dweezil

Post by dweezil » 31 Dec 2009, 11:03

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/DB7qd23RJpE&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/DB7qd23RJpE&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

MUzzY

Post by MUzzY » 03 Jan 2010, 16:17

serbianzoro wrote:Iz hobija radim pedale kad mi je dosadno i uradio sam ocd pre par meseci.koristim dosta efekata jer radim i aranzmane sto softver sto hardver,amplitube,guitar rig,gtr3 waves i gomilu pedala i par procesora ali bez greske se uvek vratim na ocd!skoro sam uradio i jednu heavy stvar i evo kraceg klipa,zgranut sam kako je gitara izasla sa ovim drive-om,a jurio sam heavy saund.Samo jedno pitanje imam problem da nadjem switch sa sest ili vise nozica za bypass gde si ga ti nasao,pretpostavljam da je tvoja true bypass.

http://www.box.net/shared/vqf4plb7tq
nije bas nesto hevi... previse midlasto. Nema onaj "thump".

guv'nor

Post by guv'nor » 03 Jan 2010, 16:28

MUzzY wrote:nije bas nesto hevi... previse midlasto. Nema onaj "thump".
One man's trash is another man's treasure. :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 03 Jan 2010, 20:50

ono sto kod OCD-a preovladava a moda se ne cuje na prvu loptu ili ne na ovim snimcima je da ona zapravo ima dosta vishe bass-a od tube screamer dizajna.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 03 Jan 2010, 22:11

Ovaj OCD stvarno dobro zvuci i svidja mi se sto dobro pokriva prostor izmedju tipicnih overdrajvova (tipa TS) i klasicne distorzije (recimo Rat) - tesko je naci pedalu koja ima masu, drive koji nije previse "premazan" - dobar je :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Jan 2010, 22:25

Z*Z*Z wrote:Ovaj OCD stvarno dobro zvuci i svidja mi se sto dobro pokriva prostor izmedju tipicnih overdrajvova (tipa TS) i klasicne distorzije (recimo Rat) - tesko je naci pedalu koja ima masu, drive koji nije previse "premazan" - dobar je :ziveli:
Jasta. :1:
A cudi me Muzzy, da ti nesto ne voles (lepo) istaknute srednje. Pa Satrijanijev zvuk je pun kremastih, zaobljenih srednjih. :)

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Jan 2010, 09:31

Pa? :)
Njegov zvuk pored kremastih ima i jako pitak low-end sto se ovde ne cuje. Uglavnom previse mi je midlasto... (mislim na ovaj drugi snimak)

serbianzoro

Post by serbianzoro » 08 Jan 2010, 02:35

Ocd je ovde tako legao u miksu,hteo sam da kazem da je bez obzira sto je drive inace jako svestrana pedala i svasta se moze sa njom,a bez obzira sto sam je ja pravio,pravio sam razna sr**nja,ova pedala je nesto zasta se stalno hvatam a imam gomilu firmiranih i pedala i procesora,da sam hteo mogao sam da je obojim u miksu da mislis da je metal zone veruj mi samo sto bi opet bila bolja od nje naravno!!!Strasna pedala ni jedan komad opreme mi nije skorije nabacio takav kez na lice,a jos kad je sam napravis ih.... :metal:

serbianzoro

Post by serbianzoro » 08 Jan 2010, 02:42

dweezil wrote:ono sto kod OCD-a preovladava a moda se ne cuje na prvu loptu ili ne na ovim snimcima je da ona zapravo ima dosta vishe bass-a od tube screamer dizajna.
Da dodam jos sitnicu,nije samo da ih ima vec su jako zdravi i artikulisani,tako da ako recimo hoces da se igras u miksu ili nekim dodatnim eq-om mozes da ih dodas koliko god ti treba i nece poceti da duvaju ili beze a dodje mi da napravim jos jednu da imam za clean i skinem joj drajv skroz jer tako lepo boji da je fantazija,ne znam da li je bolja za drive ili kao clean boost,ali ajde da ne preteram...

progg

Post by progg » 08 Jan 2010, 08:10

dweezil wrote:ono sto kod OCD-a preovladava a moda se ne cuje na prvu loptu ili ne na ovim snimcima je da ona zapravo ima dosta vishe bass-a od tube screamer dizajna.
true, true...

MUzzY wrote:Pa? :)
Njegov zvuk pored kremastih ima i jako pitak low-end sto se ovde ne cuje. Uglavnom previse mi je midlasto... (mislim na ovaj drugi snimak)
mislim da je snimak los... kontam da je sniman fotoaparatom, a to zna vrlo da sjebe zvuk (obicno zvuk ode u visoke ili srednje, bas ga nidje nema)... inace pedala je puna bass-a...

MUzzY

Post by MUzzY » 08 Jan 2010, 10:34

Koliko sam shvatio snimak je mixdown iz cubase-a?

Nije "problem" sto fali basa (ustvari i ne fali) nego sto su srednji takvi kakvi su. Predominantni i nekako "zamrznuti" na jednoj frekfenciji pa mi smetaju. Meni :) Nekome ne smeta :)

progg

Post by progg » 08 Jan 2010, 12:03

MUzzY wrote:Koliko sam shvatio snimak je mixdown iz cubase-a?

Nije "problem" sto fali basa (ustvari i ne fali) nego sto su srednji takvi kakvi su. Predominantni i nekako "zamrznuti" na jednoj frekfenciji pa mi smetaju. Meni :) Nekome ne smeta :)
Nisam video da li je napisao negde kako je snimao pedalu, pa sam pretpostavio da je fotoaparat u pitanju... Ali svejedno, snimak definitivno ne predstavlja pedalu u pravom svetlu, u live situacijama pedala zvuci daleko bolje od ovoga sto cujes na snimku... :ziveli:

serbianzoro

Post by serbianzoro » 08 Jan 2010, 15:39

Mala zabuna,moj klip je isecak pesme koja je uradjena koristeci ocd,a video klip je snimljen fotoaparatom,mada nije ni vazno...

Post Reply