Jackson JS30KE Kelly™ ili GRG270b
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Jackson JS30KE Kelly™ ili GRG270b
a zasto ti tako mislis? zasto je mnogo bolje kupiti grg ibaneza ili JS jacksona,a ne yamahu pacifiku i na nju staviti novi magnet ili locking civije? jackson je imao pristojne modele do 2004 sve to kasnije nije ni za pricu.probao sam Jackson JS30KE iz 2004. i takav isti iz 2009. i naravno da je onaj iz 2004. bio mnogo bolji.grg serija nije nista narocito i taj floyd ce mu vise muke praviti neko koristi. i ja sam jurio grg seriju pre godinu i nesto ali kada sam probao par komada naglo sam odustao....
Ja sam rekao da je moje misljenje da ne treba da uzme yamahu pacificu jer trazi gitaru za metal tacnije thrash metal.....
-
tacno tako .........terry mid wrote:Ja sam rekao da je moje misljenje da ne treba da uzme yamahu pacificu jer trazi gitaru za metal tacnije thrash metal.....

Sta pitas onda uopste, idi kupi sebi to sranje. .
- mislim_stvarno
Kakve veze ima da li ces na pacifiki(ci?) svirati thrash, doom, speed, hard, blues... Ako ubacis odgovarajuci magnet i propustis kroz dobro pojacalo, mozes da sviras sta god hoces. Jedina prepreka moze biti izgled (kome je to prepreka).
GRG (novi, od prosle i ove godine) u teoriji bi trebalo da su bolji od ranijih jer su na njih poceli da stavljaju edge3 tremolo koji je bio najveci problem na njima. Taj tremolo stavljaju na sve sto nije prestige...
GRG (novi, od prosle i ove godine) u teoriji bi trebalo da su bolji od ranijih jer su na njih poceli da stavljaju edge3 tremolo koji je bio najveci problem na njima. Taj tremolo stavljaju na sve sto nije prestige...
Slazem se za pacifiku...dimmu wrote:a zasto ti tako mislis? zasto je mnogo bolje kupiti grg ibaneza ili JS jacksona,a ne yamahu pacifiku i na nju staviti novi magnet ili locking civije? jackson je imao pristojne modele do 2004 sve to kasnije nije ni za pricu.probao sam Jackson JS30KE iz 2004. i takav isti iz 2009. i naravno da je onaj iz 2004. bio mnogo bolji.grg serija nije nista narocito i taj floyd ce mu vise muke praviti neko koristi. i ja sam jurio grg seriju pre godinu i nesto ali kada sam probao par komada naglo sam odustao....
Ali sto se jacksona tice naravno da su bolji raniji jer ocigledno njihovi sefovi prekasno skontaju da kad pocnu da prave import modele (ne-usa) oni budu bolji nego sto je trebalo za manje pare pa odluce da zakinu namerno na par stvari. Tako je bilo sa japanskim modelima od otprilike 88-95, sad ti tvrdis isto sa JS serijom mada nisam probao takav iz 2004 pa ne mogu da potvrdim. A to da su imali pristojne modele samo do 2004. ne stoji, eto recimo bas 2006 japanski pro modeli dobijaju drugaciji hardver i bolje magnete (prave Seymour Duncan umesto Duncan Designed magneta).
U principu ja bih grg seriju zaobilazio u sirokom luku, taj kelly barem ima fiksni bridz pa nece morati decko da se zamlacuje sa jeftinim tremolo sistemima... Cak misljenja sam da su ti CVR magneti koji idu uz JS seriju dosta bolji od fabrickih magneta koji idu uz tog ibaneza.
EDIT> pretece me kolega vezano za trem na ibanezu, nisam znao
po cemu je pacifika losija od tog kelija ili grg-a za thrash metal? mozda neizgleda toliko za metal ali je skroz ok gitara i po meni je bolja investicija i mnogo bolji zvuk pacifika+novi magnet nego sam taj js30ke ili grg270.jeste da pacifika nema taj spicast oblik ili izgled za 'metal' muziku ali jbg ja sviram u thrash bendu sa careerovom kopijom stratokastera i sunburst je boja.zabole me da li je gitara dovoljno metal ili ne,mnogo mi je bitnije da dobro zvuci i da je svirljiva nego da je spicasta ili skroz crna.svako ima svoje misljenje ali po tvom onda ako neko svira u rok bendu ne bi mogao da svira bez les pola jer je on jedino dobar za rock'n'roll...ima nesto i osim izgleda gitare...meni se ta yamaha nije ni svidela toliko ali kada sam je probao,za te pare koliko je gospodin doticni trazio gitara je bila zmaj.terry mid wrote:Ja sam rekao da je moje misljenje da ne treba da uzme yamahu pacificu jer trazi gitaru za metal tacnije thrash metal.....
-
HRISTOS SE RODI ljudi ..!!!!.....za pacificu cu da razmislim ,ali i za grg270b ,mozda bi i na GRG270b mogli da se menjaju magneti ,nisam siguran ali mogu da nabavim magnete od ibanez jem-a 77v(ne znam tacno koji je 77 -model) iz 90 god org made in japan............a sto se edge III tremola tice ....to znam ,hvala......a sto se pojacala tice imam fender frontman org. 25r...
- mislim_stvarno
Vaistinu se rodi.
Pazi:
Ako ti treba floyd (u sta sumnjam, ali ga je lepo imati po nekad), onda ibanez GRG ima prednost. Pproblem ako ne znas da nastimujes taj tremolo. Moras da naucis, ili da placas.
Ako hoces bilo kakav tremolo, pacifika. Jos jedna pozitivna strana je sto je ljudi svuda hvale, da je jako dobra za te pare.
Ako ti ne treba floyd, i u opste tremolo, onda je JS30. Ima zice kroz telo, fiksna kobilica bez ikakvih glavobolja oko nekog preteranog rastimavanja.
Naravno, na kraju moras da ih probas i vidis sta ti najbolje lezi u ruci, sta ti najbolje zvuci, koja cena je najbolja, sta ti se najvise svidja... Sta ti je u ukupnom utisku najbolja kupovina.
mogli bi da se menjajuThe_Trooper94 wrote:mozda bi i na GRG270b mogli da se menjaju magneti
to bi trebalo da su dimarzio evolution magnetiThe_Trooper94 wrote:nisam siguran ali mogu da nabavim magnete od ibanez jem-a 77v(ne znam tacno koji je 77 -model) iz 90 god org made in japan
Pazi:
Ako ti treba floyd (u sta sumnjam, ali ga je lepo imati po nekad), onda ibanez GRG ima prednost. Pproblem ako ne znas da nastimujes taj tremolo. Moras da naucis, ili da placas.
Ako hoces bilo kakav tremolo, pacifika. Jos jedna pozitivna strana je sto je ljudi svuda hvale, da je jako dobra za te pare.
Ako ti ne treba floyd, i u opste tremolo, onda je JS30. Ima zice kroz telo, fiksna kobilica bez ikakvih glavobolja oko nekog preteranog rastimavanja.
Naravno, na kraju moras da ih probas i vidis sta ti najbolje lezi u ruci, sta ti najbolje zvuci, koja cena je najbolja, sta ti se najvise svidja... Sta ti je u ukupnom utisku najbolja kupovina.
-
ja mislim da ovi sto ne gotive grg seriju mile na staru seriju ......ali kazu da su GRG dosta poboljsali,a sto se floyda tice to nije problem ...snacicu se ......hvala na savetu ,a sto se gitare tice ,vrat od grg-a mi savrseno lezi u ruci ,a po meni grg je bolja kupovina od js30......jednostavno bolja je gitara..a sto se tice pojacala Fender Frontman 25r ,kakvo je jel zna neko ..?

odlicno,kupuj
The_Trooper94 wrote:a sto se pojacala tice imam fender frontman org. 25r...
pa valjda ti znas sam kakvo je tvoje pojacalo Oo?The_Trooper94 wrote:a sto se tice pojacala Fender Frontman 25r ,kakvo je jel zna neko ..?![]()
-
pogrsno sam se izrazio ....nisam ga jos kupio ....sad ok?

Pogledaj Yamaha RGX 420DZ u Mitrosu, bila je na velikom popustu.
Pogledao sam ovu Yamahu i izgleda gitara sasvim Ok ali bi to moralo da se proba ali je mozda bolja od GRG a kosta samo 206 eura na popustu u mitrosu (ako popust nije prosao) a pre je kostala 322e