Uglavnom radi se o liku koji se vec cetvrt veka bavi gitarama i metal muzikom, i u svojim video lekcijama jako lepo objasnjava razlike izmedju aktivnih i pasivnih magneta, raznih vrsta tremolo sistema, drveta od kojih se prave gitare, pravilnog setupa, resavanja problema u vezi gitara, prepoznavanja dobrih i losih gitara, cak ide i do tih granica da prica koje su zice dobre za koje magnete i zasto... Ima cak i svoj you tube kanal. Uglavnom ja sam puno naucio odatle, nadam se da ce i vamam biti od koristi.
Nego, hteo bih da prodiskutujem par stvari sa vama koje je doticni naveo u svojim video klipovima: jedna od njih je da je izjavio da drvo "alder" (ne znam prevod) daje ton koji je vise heavy u odnosu na mahagoni. Molim prokomentarisite ovo. Posto uskoro planiram kupiti gitaru koja je od mahagonija, pa da znam da li da menjam planove. I zanima me sta znate od gitarama koje su pravljene od vise vrsta drveta (tipa mahagoni sa gornjom plocom od javora, ili telo aldera sa plocom mahagonija u sredini)? Pretpostavljam da je cilj da se gitara od mahagonija, koje daje taman ton, posvetli sa javorom, ali zar to nije moguce uraditi sa npr vratom od javora ili fretbordom od ebonovine?
I jos jedna stvar, molio bih vas da prokomentarisete deo u kome lik prica o tome koje su zice dobre za koje magnete, tu mi bas nije sve najjasnije. I probajte u tu pricu ubaciti elixir. Hvala unapred
Oprostite na malo duzem postu, admini obavestite me ako treba da otvaram posebnu temu za ova pitanja