gricko wrote:glede i unatoč odgovora DrGreenthumb - nemam nikakva iskustva sa bilo kojim od domaćih majstora, sem sa mirkom tasićem.
s finansijske strane stvarno mogu da ga preporučim - ne bih pominjao cene javno, ali ako te baš zanima može na PM. anyway - uspeo sam da ga ubedim da mi napravi thumb. sve po redu - udubljenja, NT, skriveni vrat..... i kapiram da je cena koju je tražio za drvo i ruke vrlo vrlo povoljna. kad se na to doda mehanika i magneti koje sam ja zamislio - ukupna cena bude tu negde - oko trećine originala.
"problem" sa mirkom je što on ima neki svoj ritam i način komunikacije. u prevodu - nazoveš, zakažeš dolazak [radi u kući, pa kapiram da nije red], pa posedite i popričate. nema varijante internet, telefon itd.
meni je u proleće rekao da će da bude gotovo na jesen, ali se to malo odužilo. što mene ne brine, jer sam u međuvremenu obezbedio "pravi" thumb, pa će ovaj mirkov da bude višnja na šlagu od torte.
jedino sam za J&J čuo neke baš loše priče. o ostalima nemam nikakve informacije iz prve ruke.
Sto, pa ja mislim da nije problem da se pomene cena? Bilo bi dobro da je svi znamo?
Ja sam u nekom fazonu da bih radio bass za sebe u nekom trenutku, i verovatno ce biti Mirko ili Vucko. J&J pravi lepe (na oko) gitare, ali sam o Zanu cuo neke price, tako da cu ih preskociti sto se izrade tice. Cisto da budem siguran, ne mogu da razbijam glavu.
Za Mirka sam cuo odlicne price, da odvaja drvo i da ga susi on po par godina, tako da mi je to nekako sigurnija varijanta. Ako cu da cekam malo duze da mi bass bude gotov, nema problema, i onako sam u fazonu da ga pravim za ceo zivot.
Sto se Vucka tice i njega bih proverio, vidim radi covek super, mada sam cuo da su mu cene nesto jace u odnosu na Mirka.
Ovako ostalima svaka cast, ima jos dobrih majstora, pa ko zeli, neka se rasptuje