DiMarzio Fred: testić

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

MUzzY

Re: DiMarzio Fred: testić

Post by MUzzY » 15 Jan 2010, 02:02

Koji magnet je SS?

Kako je resio montiranje magneta? Posto su fabricki bili bukvalno zasrafljeni u telo.

I ja sam planirao taj wilkinson da turim.
-

Pragovi su gotovi, pogotovo 12.
Zar mu maple ne bi pomogao, tonski?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 15 Jan 2010, 16:57

Steve's Special.

Vecina kvalitetnih gitara danas ima 'pickup direct mounting' (magnete zasrafljene direktno u telo). U cemu je problem, sacuvaj srafove i samo zameni magnet.

Vrat je vec od javora tako da ne kapiram tvoje pitanje. A ako si mislio da menjas telo, to onda nije vise to. I oridjidji EBMM su od basswooda svi odreda iz te JP6 serije. Ovi novi imaju maple tops. Vrat je oduvek bio maple (bird's eye) i rosewood. Ne svira Petrucci ebony, bar nije do skora, mozda sad i ima jedan model sa ebony.

Tenji

Post by Tenji » 15 Jan 2010, 17:09

Jest' mali offtopic, ali kakav je Steve's Special? Ima li tu tog Petrucci-evog tona?

MUzzY

Post by MUzzY » 15 Jan 2010, 18:24

Dersu Uzala wrote:Steve's Special.

Vecina kvalitetnih gitara danas ima 'pickup direct mounting' (magnete zasrafljene direktno u telo). U cemu je problem, sacuvaj srafove i samo zameni magnet.

Vrat je vec od javora tako da ne kapiram tvoje pitanje. A ako si mislio da menjas telo, to onda nije vise to. I oridjidji EBMM su od basswooda svi odreda iz te JP6 serije. Ovi novi imaju maple tops. Vrat je oduvek bio maple (bird's eye) i rosewood. Ne svira Petrucci ebony, bar nije do skora, mozda sad i ima jedan model sa ebony.
Moja greska, mislio sam na Maple vrat. A ebony bih da probam sebe radi, nije mi do jurenja petruccievog tona. Necu da menjam telo naravno. Sto se srafova tice upravo je u njima problem presiroki su za dimarzio magnete. Morao bih da sirim rupu na magnetima a to mi ne pada na pamet.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 15 Jan 2010, 18:57

MUzzY wrote: Moja greska, mislio sam na Maple vrat. A ebony bih da probam sebe radi, nije mi do jurenja petruccievog tona. Necu da menjam telo naravno. Sto se srafova tice upravo je u njima problem presiroki su za dimarzio magnete. Morao bih da sirim rupu na magnetima a to mi ne pada na pamet.
Sto? Sta je to, parce mesinga. Neces valljda da sjebavas rupu u telu. Samo prosiri brale i nema problema (jedino ako se tripujes da ces posle da prodajes te magnete i debele pare da uzimas). Vrat je ionako vec javor, tako da ne znam sto bi ga menjao. Jedino ako hoces bas onaj bird's eye maple vrat ko sto oridjidji EBMM JP6 imaju.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 15 Jan 2010, 19:04

Tenji wrote:Jest' mali offtopic, ali kakav je Steve's Special? Ima li tu tog Petrucci-evog tona?
Petrucci je koristio SS od cca tamo negde 1994 pa do pre par godina kad je izasao D-Sonic. U bridge poziciji naravno. Sav taj ritam rad i solaze na bridge magnetu od 1994 pa do recimo 6DOIT ili malo kasnije je na SS (Air Norton u neck poziciji naravno).

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 15 Jan 2010, 19:06

MUzzY wrote: A ebony bih da probam sebe radi...
Vodi samo racuna da je mnogo 'tvrdji' pod prstima. Donekle menja zvuk ali se se to kompenzuje elektronikom kako god ti odgovara. Najdramaticniji efekat je upravo svirljivost. Rosewood je nekako ko puter u poredjenju sa ebony.

dweezil

Post by dweezil » 15 Jan 2010, 20:59

Ja sam imao Steve Special al ono valjda ga nisam ustekao na pravu gitaru, meni se nije dopao, ima on plenty of drive ali mi je sve to nekako bilo sterilno neznam, kad sam ga zamenio sa PAF Pro vishe mi se dopalo, sve je postalo nekako lepse i prirodnije. Steve Special je i keramicki tako da ono, treba ga krnuti na neki basswood ili mahagoni, neam pojma.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 15 Jan 2010, 21:04

Ne rece na sta si ga ti metnuo (alder?). Elem, zato i prave 300 modela, da se nadje za svakog ponesto po ukusu :ziveli:.

Tenji

Post by Tenji » 15 Jan 2010, 21:06

Dersu Uzala wrote:
Petrucci je koristio SS od cca tamo negde 1994 pa do pre par godina kad je izasao D-Sonic. U bridge poziciji naravno. Sav taj ritam rad i solaze na bridge magnetu od 1994 pa do recimo 6DOIT ili malo kasnije je na SS (Air Norton u neck poziciji naravno).
OK to, zanima me kako se ponasa na "obicnim" gitarama, posto razmisljam o takvoj soliciji na svojoj... Hvala u svakom slucaju! :ziveli:
@dweezil: Na koju si ga gitaru stavljao?Meni i treba dosta drive-a,a gitara mi je baswood..

dweezil

Post by dweezil » 15 Jan 2010, 21:12

a znam, ma na krsh od gitare bre, telo je valjda fuckin agathis :) a sto se tice dosta drive, pa ne znam kao ima dosta Di Marzio high dist magneta, da sad ne nabrajam, stvarno ne znam da ti dam neki savet koji bi sljakao, mada ja bih pre uzeo neki alnico recimo Breed il tako nesto.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 15 Jan 2010, 21:12

Ne znam na sta mislis kad kazes 'obicne' gitare. Nema tu nista neobicno kod ovih gore navedenih. Sto kaze Muzzy, ni drvo na tim OLP-jima nije ono neka prva liga, da se iseces. Ali nista ne mari, ionako je basswood, to i nije neko drvo na oko anyway. Zato gi i farbaju. A zvuci, pa zvuci kao sto zvuci (Ibanez i EBMM Petrucci) sve ove godine. Kristalno jasno ali relativno tanko. OndaK ga podebljas markerom u lancu signala. Zahvalno je za maltretiranje, lako je zvuk iz basswooda premazati razlicitim sonicnim bojama nego recimo zvuk mahagonija 'ocistiti' od njegove prirodne frekvencijske karakteristike i farbe. Mahagoni se lakse 'cisti' sonicno tako sto mu nalepis javor odozgo. Ne verujem da si ikada video alder ili basswood sa gornjom plocom od javora, to drvo vec ima frekventni odziv koji korisnici najcesce gotive u startu. Retko kad se agituje nekim drugim drvom na basswood i alder. Na mahagoni vrlo cesto jer je flatliner, prilicno je ujednacen odziv.
Last edited by Dersu Uzala on 15 Jan 2010, 21:14, edited 1 time in total.

MUzzY

Post by MUzzY » 15 Jan 2010, 21:13

Dersu Uzala wrote:
MUzzY wrote: Moja greska, mislio sam na Maple vrat. A ebony bih da probam sebe radi, nije mi do jurenja petruccievog tona. Necu da menjam telo naravno. Sto se srafova tice upravo je u njima problem presiroki su za dimarzio magnete. Morao bih da sirim rupu na magnetima a to mi ne pada na pamet.
Sto? Sta je to, parce mesinga. Neces valljda da sjebavas rupu u telu. Samo prosiri brale i nema problema (jedino ako se tripujes da ces posle da prodajes te magnete i debele pare da uzimas). Vrat je ionako vec javor, tako da ne znam sto bi ga menjao. Jedino ako hoces bas onaj bird's eye maple vrat ko sto oridjidji EBMM JP6 imaju.

'Ocu brale birds eye :D
Ebony tvrdji velis? Meni je rosewood prilicno ... tvrd. :) To mi nesto govori da ce onda biti dosta svetliji ton. Onda ipak ostaje rosewood. Pa jeste parce mesinga ali ako hocu da menjam magnet ili nesto? Sad sam morao na FRED-u da lemim srafcice da bih mogao da ga turim na Peavey-a... mnogo patnje. Ici ce ili dSonic ili ovaj novi crunch lab u OLP-a. Ce da vidimo... Mozda i MoJoe? :)

dweezil

Post by dweezil » 15 Jan 2010, 21:21

Muzzy mislim da ti se ne isplati da se patis oko te gitare i skidash joj lak sa headstocka, aj sa vrata jos i moze, hocu da kazem namucices se a mzoda ne budes zadovoljan rezultatom i posle zamrzish tu gitaru. Ono experimentishi sa magnetima i naci ces onaj koji ti se najvishe djasvi.

Tenji

Post by Tenji » 15 Jan 2010, 21:22

Pa "obicna" gitara je moj Schecter od 350 evra... :D A inace on je basswood, a ima neki kao flame maple top, no to moze biti i folija neka, il' sta znam, nije me nikad interesovalo, pa nisam ni trazio podatak... Nego- hvala jos jednom, obojici! :ziveli:

Post Reply