Izrada, održavanje, saveti...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
MUzzY
-
dweezil wrote:Muzzy mislim da ti se ne isplati da se patis oko te gitare i skidash joj lak sa headstocka, aj sa vrata jos i moze, hocu da kazem namucices se a mzoda ne budes zadovoljan rezultatom i posle zamrzish tu gitaru. Ono experimentishi sa magnetima i naci ces onaj koji ti se najvishe djasvi.
Necu da joj skidam lak sa headstock-a, dobice komplet nov vrat
Nije lakirana po vratu. Toliko sam je svirao da je sad glatka ko da je lakirana

-
Dersu Uzala
Tenji wrote:Pa "obicna" gitara je moj Schecter od 350 evra...

A inace on je basswood, a ima neki kao flame maple top, no to moze biti i folija neka, il' sta znam, nije me nikad interesovalo, pa nisam ni trazio podatak... Nego- hvala jos jednom, obojici!

Nije folija, ali je laminat. 1mm ili tu negde. Samo za izgled, nema nikakav tonalni efekat. Treba tu bar 10mm da bi imalo neki efekat.
-
Dersu Uzala
MUzzY wrote:

Ko ce da ti radi vrat? Jel po JP6 bas specifikaciji ili nesto custom, kako ti dune? Meni se EBMM JP6 vratovi svidzaju do bola, u vezi profila vrata i sve to.
-
Tenji
Dersu Uzala wrote:
Nije folija, ali je laminat. 1mm ili tu negde. Samo za izgled, nema nikakav tonalni efekat. Treba tu bar 10mm da bi imalo neki efekat.
Mislis furnir? Znao sam da nema uticaja na zvuk, zato me nije ni interesovalo... A estetika mi nije mnogo bitna...
-
Dersu Uzala
Pa da, furnir ili veneer. Tanak laminat kvalitetnog drveta. Skoro pa ko nalishka (nalepnica, ne naliv pero).
-
Tenji
Dersu Uzala wrote:Pa da, furnir ili veneer. Tanak laminat kvalitetnog drveta. Skoro pa ko nalishka (nalepnica, ne naliv pero).
Laminat je valjda iz vise slojeva, samim tim furnir nije isto sto i tanak laminat, a furnir jeste kao nalepnica, tako se koristi...

-
MUzzY
-
Dersu Uzala wrote:MUzzY wrote:

Ko ce da ti radi vrat? Jel po JP6 bas specifikaciji ili nesto custom, kako ti dune? Meni se EBMM JP6 vratovi svidzaju do bola, u vezi profila vrata i sve to.
Nosicu ga kod majstora Ilije Pavlovica. Pa... meni se takodje svidja vratic. Posto ga je OLP iskopirao 1:1 sa EBMM modela stvarno je svirljiv do bola ali mi smeta pri prvim pozicijma mnogo mi je uzan. Zeleo bih siri radius i drugi headstock i to reversed

-
Dersu Uzala
Tenji wrote:Dersu Uzala wrote:Pa da, furnir ili veneer. Tanak laminat kvalitetnog drveta. Skoro pa ko nalishka (nalepnica, ne naliv pero).
Laminat je valjda iz vise slojeva, samim tim furnir nije isto sto i tanak laminat, a furnir jeste kao nalepnica, tako se koristi...

Aj nek ti bude; tomejto-tomato, potejto-potato

.
-
Tenji
Dersu Uzala wrote:Tenji wrote:Dersu Uzala wrote:Pa da, furnir ili veneer. Tanak laminat kvalitetnog drveta. Skoro pa ko nalishka (nalepnica, ne naliv pero).

Aj nek ti bude; tomejto-tomato, potejto-potato

.

MUzzY, izvini za offtopic na tvojoj temi...