I'm a noob...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

XtrmntR

Post by XtrmntR » 12 Nov 2007, 17:31

Nisam rekao da ce da mu dosadi, nego da ta koju ce da kupi nece biti to nakon izvesnog vremena(kao shto je sada dobra), htece neku drugu gitaru, i tako stalno. :)

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 12 Nov 2007, 17:42

A, to je tacno.

Nyarlathotep
MF veteran

Re: I'm a noob...

Post by Nyarlathotep » 13 Nov 2007, 02:59

theTrooper wrote:Ovako...
Imam otprilike 15 god... Akusticnu (vestern) gitaru sam kupio pre jedno 2 meseca...
e sad...
Pre neki dan sam sa young John-om otisao da mitrosa, i pitao da probamo Yamahu Pacificu...
Jednostavno, cim je John okinuo jedan rif, meni se osmeh razvukao od uveta do uveta... I ja sam (naravno) probao, ali tek kad smo ukljucili distorziju.... Brrr... Jednostavno, osetio sam nesto, sto mi nikad nije uspelo pored akusticne...
I sad, planirao sam da kupim pacificu, za jedno nedelju dana (rodjendan mi, pa priliv kesha), medjutim, cim sam to pomenuo matorcima, oni su bili u fazonu 'treba ti jos par godina da se ucis na ovoj...' Ne znam, ali meni je elektricna bila nekako laksa za sviranje, lepsa, zvuk je prijatniji, skroz imam lepsi osecaj kad je koristim... Sad zvucim hopeless (sto i jesam) pa da pitam vas iskusnije, jel' zna neko za soluciju mog problema? Naravno, pare bih sam skupio, samo je stvar dozvole... Unapred hvala (Btw... John svira vrhunski... kad se pogledaju njegove (nase) godine... stvarno congratz)

Drugar, rokenrol nije u dozvoli matoraca. Pocetak je upravo u krsenju iste.

Meni je cale expandur, i kao frka elektricna gitara u kuci, frka duga kosa... ma pali, cale, jebe mi se... ja slusam Slayer i Panteru. :mrgreen:
Tada sam imao 14 godina... sada imam 14 godina vise, i prilicno svirke iza sebe. I najboljeg moguceg zezanja.

Svirao sam tada neku sjebanu akustaru od ortakovog caleta, drndao je godinu dana, i smorio se jer je sva muzika koju sam tada slusao bila distorzirana... sljak'o sam preko leta na sladoledu i u septembru zapalio da pazarim prvu elektricnu djitru. Nikada necu zaboraviti taj sudbonosni dan.

Zajebi pricu, i zavrsi tu Yamahu, pa da te za godinu-dve-tri slusamo negde uzivo i pijemo pivo.

Dobrodosao u klub.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 13 Nov 2007, 10:08

'Fala na dobrodoslicama... Mada, mene i za kosu smaraju... Mislim,nemam ja sad kosu ni do ramena, ali cim mi se malo uvije kosa na vratu, odmah na sisanje...

young John Frusciante

Post by young John Frusciante » 13 Nov 2007, 10:39

brate, watch and learn... :D

vidish, ja takve probleme nisam imao, iako se nisu bash odma' slozili da mi kupe elektrichnu... Sad su matorci prezadovoljni i shvataju da bi se zeeeeeeeeeeeeeshce zajebali da mi nisu kupili... Nemam problem ni za glasno sviranje, kaze keva (kad mi je kupila pojachalo za rodjendan - VOX AD30VT): "Ma, kad sam ti kupila, pojachaj da chujem!!!" heh lol

A i komshiju sam sreo, pa mi kaze: "Ti mnogo dobro svirash gitaru, ja sam onaj komshija do tebe shto slusha Metallicu, slobodno pojachaj!!!"

Haaaaahahahhaahhaahaaa... I RULE :D

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 13 Nov 2007, 11:03

Tvoj komsija rulz!
A ni ja se ne bi zalio da mi keva kupi pojacalo za rodjendan...

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 13 Nov 2007, 15:51

vidis i mene su oduvek drkali za sve... za kosu, za djitru, za izlaske, RPGove, cak i knjige koje sam citao van skolske lektire (kao kakve su ti ovo morbidarije i bolestine - a ja kao osnovac citao Barkera, Tolkina, Lavkrafta)
... ali dok ne prelomis i odjebes ih - nema nista.

jebiga, kao odlican djak (vukovac) i potpuno primeran klinac, uvek sam bio "najgori i budala" samo zato sto sam bio drugaciji od onoga sto bi oni hteli da budem (a nikada nisu bili svesni da upravo i jesam to, samo sto sam zasebna individua), dok se pola kraja raspadalo od dopa i ostale gudre. oftopic, jebiga, ali i fizicki su me gadno cimali, dok caletu nisam dva puta demonstrirao sta sam to tamo svaki dan tokom 5 godina ucio na ai-ki-dou.

znaci, ako je vec situacija jebena, nema nista dok ne pokazes zube, ili barem krenes da radis po svome, a nastavis da im potvrdno klimas glavom. a kako se obicno to pokaze, sto ranije to se desi to bolje.

no, prica je oko djitre... koliko su matorci GLUPI u sustini.
I meni je cale bio u fazonu"elektricna gitara, po ceo dan da mi zvoni po kuci"... a objasni ti panduru da ti treba i pojacalo, i pedale i sve... da nece sama ona od sebe da rusi zidove.

kad sam kupio el. gitaru, imao par rasparava sa njima i zavrsilo se: sta vas briga, ja sam zaradio pare, ja cu da ih potrosim kako hocu. kupio sam djitru, od drugara pozajmio ZOOM 505 procesor, i ubo se u kasetofon. i bilo mi je kao da sviram na GIBSON LP, HIWATT CUSTOM 100 pojacalu, sa najskupljom opremom koja postoji... odlepio sam...

pa sad vidi... da li oces da mastas o elektricnoj djitri i tome sta bi mogao sa njom da uradis, ili ces da nesto preduzmes i izboris se za sebe.

niko ti nikada nece nadoknaditi snove za koje nisi uspeo da se izboris!

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 13 Nov 2007, 15:55

sada.. kad udjes u moju sobu i vidis par hiljada evrica razne muzicke opreme i nekoliko stotina najraznovrsnijih, ali probranih knjiga... pomisli covek da se sve isplatilo.

ali, sada 14 godina kansije, imam drugi problem. postaje sve tesnije sa matorima na gajbi, pogotovo ako imas cicu sa kojom godinama planiras zivot... zato sam ja trenutno u poslu osamostaljivanja, te planiram da za mesec-dva najkasnije zazivim sam i konacno se oslobodim. jebiga, na zapadu se to svima desava sa 18 godina najkasnije, ovde ako sa 28 postanes samostalan i krenes da zivis sam, uradio si jeben posao.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 13 Nov 2007, 17:28

Ah, uvek je tesko izaci na kraj sa predrasudama koje matorci cesto imaju. Uvek hoce da te preobrazuju po nekom sablonu i da te uklope u masu, kao da ti prosto ne dopustaju da budes zasebna individua i da se razlikujes. Pretpostavljam da nisu svesni kakvu gresku ponekad u tome prave, ali zato sto si svestan toga da ne znaju oni sve najbolje, ne treba da dopustis da ti sve odredjuju.
U mom slucaju, davno su zakljucili da se sa mnom ne vredi raspravljati... prati me reputacija da se stalno inatim, ali to je sve, sada sam uprkos njima zarastao u bradu i nisam se sisao nedeljama. :)
Pretpostavljam da bismo po njima svi bili kratko osisani, ocesljani i svirali bismo akusticnu gitaru po deset godina.
Tako da, izbori se, daj im cvrste argumente, a u krajnjem slucaju pokazi im ovaj post, mi svi sviramo, sumnjam da znaju bolje od nas :wink:

Critical
PedoBear

Post by Critical » 13 Nov 2007, 19:01

Da se ukljucim u pricu o roditeljima,moji nisu ni znali kada sam kupio gitaru,legao mi je kes za rodj . (od ujaka) i ja odem lepo kupim gitaru ostavim je kod druga i posle pitam ,da li mogu da kupim gitaru , Keva: "Moze,ali ja hocu mir u kuci" prevod : Kupuj sta hoces ,ali nema sviranja kada ti hoces,vec kad ja kazem. Cale : Jeste jos da pustis kosu i da budes neki peder (covek je Balkanaac za primer) ,prevod : Ne moze.

Onda nastupam ja sam stavom tipa ,pa ja vec kupio ,a vi se jebite (ali ovo jebite je bilo malo malo malecno ).

And that was the end of Solomon Grandy :lol:

XtrmntR

Post by XtrmntR » 13 Nov 2007, 20:57

Hehe, i ja sam kupio(pozajmio kesh) da moji nisu znali, ali nisam smeo reci da sam kupio nego sam lagao kao ovo ono, menjao se, trampa, vamo tamo. :) Sve shto sam kupovao morao sam lagati makar u pola cene. :)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 19 Nov 2007, 20:27

Ovako, razgovarao sam sa kevom (danas mi rodjendan, pa je malo omeksala :)), i ona kaze da mogu da kupim gitaru. Sta mislite, nasao sam je u Mitrosu za nekih 250e, i otvorio sam topic za pojacalo

XtrmntR

Post by XtrmntR » 19 Nov 2007, 22:14

Chekaj novogodishnje snizenje.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 19 Nov 2007, 23:11

Da to ti i ja preporucujem.

dimmu
MF veteran

Re: I'm a noob...

Post by dimmu » 27 Dec 2007, 01:13

to sa roditeljima ako ti kenjaju za elektrichnu moj savet nauchi par pesama na akustichnoj odsviraj im i reci napredovao sam ono shto ja zhelim nemozhe bash na akustichnoj da se odsvira pa bih zheleo od svojih para da qpim elektrichnu..ja lichno nisam imao problema zhivim sa kevom koja je jako tolerantna uveche nesviram iako imam slushke jer se nekada previshe uzhivim a ona jadna sve chuje u susednoj sobi :lol: a za gitaru koju ces uzeti pa glupo je da ti kazhem svaka je dobra,tj u neku ruku to je istina meni su govorili ala si idiot uzeo si pochetnichki paket pa to je golo govno ja sam se samo smeshkao,evo 6 meseci proslo ja sviram svoje prve pesme prezadovoljan gitarom i pojachalom,a kada vidim cenu na netu vidim da sam ok i proshao..a sad ako qpujesh polovnu gitaru obavezno nekog ko se razume,ako je tu vec nova onda teshko da te mogu zajebati ja sam kao totalni pochetnik otishao u prodavnicu chovek mi rekao gitara nije nishta posebno(kako bi i bila kada je u pochetnichkom paketu)ali za pochetak je ok i stvarno je tako i bilo..

Post Reply