Spajanje adaptera na prikljucak za baterije...????
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Spajanje adaptera na prikljucak za baterije...????
Naime radi se o pedalama.Da li ce im biti sta ako spojim adapter na prikljucak za baterije?
Znam da radi,isprobano puno puta,nego me zanima mogu li ih kako sprziti, ako tako rade?
Da li postoji neki filter za prikljucak za adapter,a da ga nema za baterije?
Pitam zato sto bi spojio vise pedala na jedan transformator,a da ne vijam džekove,koji ionako nisu isti na svakoj pedali.
Znam da radi,isprobano puno puta,nego me zanima mogu li ih kako sprziti, ako tako rade?
Da li postoji neki filter za prikljucak za adapter,a da ga nema za baterije?
Pitam zato sto bi spojio vise pedala na jedan transformator,a da ne vijam džekove,koji ionako nisu isti na svakoj pedali.
- Rocket Roll
- Rocket Roll
Pa ne moraš ga kupovati - mada ja jesam kupio originalni Rolandov (onaj koji može da se razvede sa Bossovog NS-2, LS-2 ili TU-2) - zove se ->PCS-20A (PC Cables)<-, košta 10 evra i ima ga kod tvog zvaničnog zastupnika Rolanda/ Bossa/ Edirola.
A jedan su mi i napravili za 5 evra u našem MikroPrincu. Generalno, mislim da bez ikakvih problema možeš da ga napraviš sam ili - još bolje - da kupiš taj Bossov pa da ga eventualno preradiš.

A jedan su mi i napravili za 5 evra u našem MikroPrincu. Generalno, mislim da bez ikakvih problema možeš da ga napraviš sam ili - još bolje - da kupiš taj Bossov pa da ga eventualno preradiš.

- Rocket Roll
Većina su mi standardne boss, ibanez... a pati me proCO RAT.Rocket Roll wrote:Iz čistog interesovanja - koje su pedale u pitanju? Nagađam da te muče neke MXRove/ Dunlopove?
Sad sam se vratio iz chipoteke i nabavio sve što mi treba. Prvi put kad sam bio ,pitam ih za džekove,kazu da nemaju ( u stvari ne znaju..),dodjem danas, a ono imaju. Evo nabacit cu slike,kad napunim baterije..
- Rocket Roll
- Rocket Roll
Nema frke! To spajanje je vrlo jednostavno.Rocket Roll wrote:...i objasnićeš kako si tačno povezao jackove u paralelnu vezu, pleeze? Da ostane za buduće generacije? Hvala unapred!
Za vecinu pedala potreban je adapter koji na kraju (džeku) ima plus "okolo" ,na limu koji se vidi kada se gleda sa strane,a minus je ono u sredini (rupa..),to se odnosi na istosmernu struju.
Potreban je kabl koji je oznacen (npr. creveno crni u mom slucaju),Boje sluze radi lakseg snalazenja kad se bude lemilo (moze biti i jednobojni,ali onda se teze snaci..).
I sad, uzme se džek i krecemo lemiti, CRVENA ide na limic sa strane, a CRNA NA SREDNJI LIMIC,na svakojm džeku se ponavlja isto,samo sto se zice duplaju.Crna sa crnom,Crvena sa crvenom i radite niz koji vam je potreban.
Ja sam stavio za 8 pedala.Ove pedale mi rade na DC (istosmerna struja..),osim RAT-a koji je i AC i DC. Za njega sam i morao traziti poseban jack.
Evo ovako je ispalo:

A ovo su pedale spojene(malo je nereda..):

Last edited by Fanatik on 15 Nov 2007, 18:23, edited 1 time in total.
- Rocket Roll
Prakticki sam dobio mistress, ali kosta polovan iz '70-tih od 150-200€,a moj je iz '70-tih...Rocket Roll wrote:Svaka čast! Eto, sada ljudi mogu da vide kako se to pravi - crno na belo.
Ayoy, ti imaš i Electric Mistress... Ako te ne mrzi - koliko si je platio? I kako te služi?

P.S.
Pitao si me kako me sluzi.
Odlicna je mistress! Analogna carica!