Fender JB -vs- SX JB...??

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

delakroA
Jazz Café Barman

Fender JB -vs- SX JB...??

Post by delakroA » 19 Oct 2009, 21:16

S obzirom da sam nedavno kupio SX bass, i iznenadjen stvarno njegovim zvukom, malo sam se interesovao po internetu trazeci neke testove izmedju navedenog bassa sa ostalim poznatim proizvodjacima...ali eto podletio mi je fenderaj...
Naime, naletio sam na dosta review-a SX-a po youtubetu ali to su sve neke amaterske šeme na suvu kameru i tako to.....
da ne duzim pricom...interesuju me vasi komentari i utisci na ovo ispod...r
Svima poznati Abbey Road Sešn - Jamiroqaui - Traveling Without Moving - I poznati bassista većini ovde : Paul Turner sa Fender Jazz Bassom
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pKO8rnKg94o&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pKO8rnKg94o&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
e sad na drugoj strani...momak (da ne kažem klinja :D ) koji se u poslednje vrijeme često spominje na ovom forumu...gospodin sa svojim SX Jazz Bassom od 89$
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/5QnT3e-ndCk&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/5QnT3e-ndCk&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

e sad...klipove ne morate pogledati citave...dovoljno je po 1 minut svakog klipa da cujete o cemu se radi...
msm ja sam ostao bez teksta...s obzirom da uzmemo i skill u prstima od navedenih bassista....
...ostalo prepustam vama...

:ziveli: :ziveli:

michabass

Re: Fender JB -vs- SX JB...??

Post by michabass » 19 Oct 2009, 21:48

Boj ne bije svijetlo oružje... :mrgreen: :mrgreen:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 19 Oct 2009, 22:11

...vec boj bije prst u junaka :ziveli:

delakroA
Jazz Café Barman

Post by delakroA » 19 Oct 2009, 23:10

znači aj ok....nisam ni postavio temu sa ciljem da ovde dokazujemo koji je bass bolji i sta znam...jednostavno test da uporedimo zvuk jednog i drugog i uocimo ono bitno...
:D

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 19 Oct 2009, 23:39

A koliko košta ovaj model SXa kod nas?
Kod mene u Niš ima u jednoj radnji neki SX jb, probao sam malkice na suvo, jest da zvoni i deluje super odrađen, samo mu je cena 19.000RSD... E sad ne razumem se koji to sve modeli ima i koliko koji koštaju, ti beše uzo neki skuplji... :?

delakroA
Jazz Café Barman

Post by delakroA » 20 Oct 2009, 13:55

sirac-šunka wrote:A koliko košta ovaj model SXa kod nas?
Kod mene u Niš ima u jednoj radnji neki SX jb, probao sam malkice na suvo, jest da zvoni i deluje super odrađen, samo mu je cena 19.000RSD... E sad ne razumem se koji to sve modeli ima i koliko koji koštaju, ti beše uzo neki skuplji... :?
naravno da ima vise modela...
kod nas je svaki sx skoro duplo skuplji nego u americi....ali tako je sa svakom gitarom....
npr. vintage i ASH series su ti u cjenovnom rangu od 100 do 150 $ ili tako nešto...
i LIMITED 2 Series ( u koju spada moj bass) su skuplje...oko 200 $ ,preko Rhondo musica...kod nas je cijena oko 400 eura kao sto sam i rekao...msm ja sam svoj dobio za manje pare jer sam vec uzeo jedan bass kod istog prodavca...tako da me malo skuplje izaslo od cijena iz ostalog dijela svijeta Amerike is ta znam....

ali i svi govore i o modifikaciji ovog bassa...cak sam procitao na par foruma i youtube komentara da ubacivanjem jace elektronike u ova cuda se dobijaju jos bolji bassići koji mogu da presisaju neke fendere po zvuku...
zamisli kupis SX koji ima tijelo ash i maple i ubacis fender elektroniku u njega...i sve te to izadje ne više od 250 -300 eura....

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 21 Oct 2009, 17:13

nije Fender i nije jazz, ali je SX MM kopija... negdje sam procitao da je bolji od OLP-a, vec sam pisao po forumu da sa zainteresovan da kupim ovakvog samo 5zicanog ... 285 evra ... posle nekad elektronika i magnet kad bi se promjenio bilo bi jos bolje

:ziveli:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 14 Jan 2010, 15:10

ovaj olp je totalni fail

the bassman

Post by the bassman » 19 Jan 2010, 11:15

Ne bih zeleo da izigravam prepotentnog majmuna ali kada sam kupovao moj omiljeni Fender american j-bass deluxe 5 jedina konkurencija mu je bila Fodera koja inace kosta 3-4 puta vise.To je moj 4.bass u karijeri pored Fender p-bass4 ,yamaha 4 i clover xp 15.5 koje i dalje posedujem, i nema mu premca. Ca.2000 dolara i "play for a life time"

Cope

Post by Cope » 19 Jan 2010, 16:19

Uz dužno poštovanje profesionalcima, ja kada bi sebi kupio bas skuplji od 500 evra, sam bi sebe išamarao :oops: :oops: :oops:

ps. ne računam sedmicu na lotou...

Deda Joksim

Post by Deda Joksim » 19 Jan 2010, 17:22

Ja imam SX jazz bass, a probao sam par puta i Fenderovu mašinu. SX je odlično odradio jazz bass, ali fender je fender.

Cope

Post by Cope » 19 Jan 2010, 18:03

Deda Joksim wrote:Ja imam SX jazz bass, a probao sam par puta i Fenderovu mašinu. SX je odlično odradio jazz bass, ali fender je fender.
Imam SX JB takođe, slažem se za Fendera (ali do sedamdeset i neke godine)
Istina je da je SX skoro deset puta jeftiniji, ali nije istina da deset puta lošije svira.
Prvi setup ću da uradim sam, ne moram da plaćam fenderovom majstoru skupe dnevnice da mi podesi magnete, vrat, kobilu i ostalo...
I taj fender koji se pazari nov nije još osušen kako treba - nova gitara = užas! Svako proleće treba debelo štelovanje, pa onda Meksikanci - kako koji valja...
Eh kad bi postojala fabrika u Africi ala bi to bilo suvo i dobro drvo :)

delakroA
Jazz Café Barman

Post by delakroA » 20 Jan 2010, 01:29

Cope wrote:Uz dužno poštovanje profesionalcima, ja kada bi sebi kupio bas skuplji od 500 evra, sam bi sebe išamarao :oops: :oops: :oops:

:1:
da napravim izuzetak MM Fender Sig basu...taj bas je stvarno poseban...

MetalFunk

Post by MetalFunk » 20 Jan 2010, 15:14

delakroA wrote: :1:
jedino sto ima ruzan pickguard. osim toga.... :D

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 20 Jan 2010, 15:36

delakroA wrote:
Cope wrote:Uz dužno poštovanje profesionalcima, ja kada bi sebi kupio bas skuplji od 500 evra, sam bi sebe išamarao :oops: :oops: :oops:

sta je tolko poseban, obicni jazz sa 2EQ aktivnim preampom ... i dva puta skuplji ...

Post Reply