Fender ‘50s Stratocaster® SFG

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Boogie Woogie

Re: Fender ‘50s Stratocaster® SFG

Post by Boogie Woogie » 20 Jan 2010, 23:09

i meni se učinilo da ima razlike između 50's i 60's.
Čak i kod onih Squier Classic Vibe-ova, je bilo upečatljive razlike između 50's i 60's, a kod Fendera ima i onaj Classic Player 60's, taj je onako, možda čak i.."najkuliji" iz te klase.

Što se tiče budževine magneta..bojim se da ja nisam iz te priče i ne verujem da bih se upuštao u te upgrade fazone. Ne zato jer ne verujem u to, naprotiv, nego jer se plašim da nešto ne zeznem, ko onomad peglu..i fen..

Iskreno, mislim da će ovaj strat SFG da otpa'ne kao opcija, a lomim se između Blade Texas Standard Pro-a (samo nikako da je dobiju), Vintage Icon V6MRTBG-a (kojeg takođe još uvek nema..) i eto nekog MIM Fendera.
Ne bih išao u neke priče preko ovog cenovnog ranga jer mislim da bi mi ovo sasvim odgovaralo.

E da, ostaje i onaj Fender Standard (crno-beli), probao sam ga u Mitrosu i učinio mi se savim ok..

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 20 Jan 2010, 23:21

Classic Player 60's
:) o da...

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 20 Jan 2010, 23:21

btw, ovaj fender zvuči baš lepo.
Kako se to probaju magneti tj stratovii na suvo?

mislim, ja sam to probao, ali svi imaju neke drljave,tanke žice, pa ne mogoh ama baš ništa na suvo da zaključim..

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 20 Jan 2010, 23:26

Nije bitno koliko su tanke zice, cuje se...znaci probaj da svirash na suvo kad se stisa sve (ako ima jos nekog u radnji)... I ako imas trip da ti je lep zvuk...nekako neznam da opisem, onako kao na neck poziciji, ali na suvo, ako kontash...A ako se cuje gitara kao da je bridge magnet uklljucen...mislim, tesko je malo objasniti trip u glavi...ja kad sam izabrao telca deluxa svirao sam ga prvo bez pojacala, pa sam tek onda ukljucio i dobio vec ocekivan trip u glavi.....tako nekako...

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 20 Jan 2010, 23:30

mislim da znam šta misliš ali..meni se tu javlja čudna stvar..
Uvek mi tako najbolje zvuče (i najbolju rezonancu) imaju neki baš jeftini stratovi.

Recimo, probao sam na suvo i ovog SFG, i nekog Vintage od 21.000 dinara, i onaj Vintage sav zvoni..a SFG ništa.
Možda je do vrata, jer ovaj SFG ima čini mi sa maple iz jednog komada, pa je baš onako bejzbolast..

guv'nor

Post by guv'nor » 20 Jan 2010, 23:33

Boogie Woogie wrote:btw, ovaj fender zvuči baš lepo.
Kako se to probaju magneti tj stratovii na suvo?

mislim, ja sam to probao, ali svi imaju neke drljave,tanke žice, pa ne mogoh ama baš ništa na suvo da zaključim..
Imao sam prilike da ga sviram par puta - lepo zvuči, lepo radi (so sabi! :mrgreen: ).

Probaš bukvalno kao kada bi isprobavao akustičnu gitaru, samo što kvalitet percepcije™ moraš da retardiraš na nivo električne. :)
I, jeste, istina da su sve nikako setovane i da su im odvratne žice, ali postoji i dobra strana toga - sve gitare su isto tako odvratno nasetovane, pa i nije frka ukapirati koja valja a koja ne posle isprobanih par komada iz istog cenovnog ranga. Ili, još bolje, istih modela ako ih imaju više.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 20 Jan 2010, 23:35

Boogie Woogie wrote:mislim da znam šta misliš ali..meni se tu javlja čudna stvar..
Uvek mi tako najbolje zvuče (i najbolju rezonancu) imaju neki baš jeftini stratovi.

Recimo, probao sam na suvo i ovog SFG, i nekog Vintage od 21.000 dinara, i onaj Vintage sav zvoni..a SFG ništa.
Možda je do vrata, jer ovaj SFG ima čini mi sa maple iz jednog komada, pa je baš onako bejzbolast..
Hm...pazi mnogo stvari utice na zvuk gitare...e sad kako da je izaberesh, neznam, ti moras da sam odlucis sta se tebi svidja a shta ne...generalno podrzavam stav da ako neshto kupish novo, da ne treba da se budzi, tj, magnete i ostalu elektroniku, jer ako si vec izabrao gitaru, onda je to to...E sad neki propusti tipa pragovi i setup su stvari koje se lako dovedu u red... Uporedi 10 gitara, pa izaberi 5 od tih 10 pa onda 3 pa ces verovatno doci do komada kojim ces biti zadovoljan.... :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 Jan 2010, 00:34

Boogie Woogie wrote: Recimo, probao sam na suvo i ovog SFG, i nekog Vintage od 21.000 dinara, i onaj Vintage sav zvoni..a SFG ništa.
Vintage kopije Stratova i Telaca nisu za bacanje, naprotiv - najviše sam se zanimao Vintage teletinom, baš sam odlepio na kvalitet hardvera i na zvuk, prva "budžet" kopija koju sam čuo da zvuči baš-baš kao Telekaster, a ne kao generička gitara. U mojoj hijerarhiji su daleko, daleko, daleko ispred Skvajera.

Ako im je i kopija Strata takva, nema šta da misliš, samo sačekaj da stigne & uzimaj.

PS Pogledaj SX Stratove u Stringeru, meni su vrlo dragi.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 21 Jan 2010, 00:38

Rocket Roll wrote:
Boogie Woogie wrote: Recimo, probao sam na suvo i ovog SFG, i nekog Vintage od 21.000 dinara, i onaj Vintage sav zvoni..a SFG ništa.
Vintage kopije Stratova i Telaca nisu za bacanje, naprotiv - najviše sam se zanimao Vintage teletinom, baš sam odlepio na kvalitet hardvera i na zvuk, prva "budžet" kopija koju sam čuo da zvuči baš-baš kao Telekaster, a ne kao generička gitara. U mojoj hijerarhiji su daleko, daleko, daleko ispred Skvajera.

Ako im je i kopija Strata takva, nema šta da misliš, samo sačekaj da stigne & uzimaj.

PS Pogledaj SX Stratove u Stringeru, meni su vrlo dragi.
:1:

SX me je iznenadio jako a jedan drug mi je rekao za vintage da je super... :ziveli:

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 21 Jan 2010, 08:59

u Stringeru sam video jedan SX pre mesec dva.
u toj prodavnici rade neke dve tetke kojima kao da je neko krišom, preko noći, ceo asortiman ženskog veša i čarapa zamenio muzičkom opremom.

kad sam ih pitao da li će da dobiju još neke SX gitare (tih Essex gitara je jedno vreme baš bilo dosta), jedna mi reče " ne verujem..ne verujem da će više biti bilo kakvih gitara..ni bubnjeva..niti bilo čega od ove skalamerije!..ali verujem da će da nam vrate naše gaće i čarape.."

tako da mi preostaje da čekam da se pojave ovaj Blade ili Vintage i da za to vreme smaram i one u Mitrosu..

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 21 Jan 2010, 09:05

nemanjavelimirovic wrote:
SX me je iznenadio jako a jedan drug mi je rekao za vintage da je super... :ziveli:
ja za Vintage namerno ništa ne pričam iz straha da neko ne ode i kupi pre mene onog jednog strata :mrgreen:

Ali evo, mogu reći da je gitara šokantno dobra. I gde god čitah neke recenzije, ljudima su puna usta hvale.
U nekom skoro pa rastućem trendu razbijanja i odustajanja od izvikanih mitova i brendova (pre svega mislim na Fender) Vintage gitare skoro da vode kao favoriti za second best choice.
Mene je jedino zadržalo to što je sva fabrički oguljena, i što sam hteo da dam šansu nekim maple vratovima "umočenim u med", ali..videćemo..

guv'nor

Post by guv'nor » 21 Jan 2010, 09:40

Ne slušaj ih Boogie - Lako je Nemanji i Rocketu da ti preporučuju razne Blejdove, Vintidže i eSXove kada obojica već imaju Fendere. :mrgreen:

:ziveli:

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 21 Jan 2010, 09:57

a Nemanji je još lakše pošto i sam ima Blejda.. ;)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 21 Jan 2010, 11:59

Boogie Woogie wrote:a Nemanji je još lakše pošto i sam ima Blejda.. ;)
Hehehe..pa Blejda ti toplo preporucujem da probash, pa ako ti se svidi... :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Jan 2010, 13:13

U nekom skoro pa rastućem trendu razbijanja i odustajanja od izvikanih mitova i brendova
Da, to je narocito vidno na Muzickom forumu. Cudi me da se ostatak planete jos nije poveo za nasim svetlim primerom. :mrgreen:

Nego, slusaj ti guv'nora, pa lepo meksicki strat, i to onaj vec pomenut, da kupis, i miran si. :wink:

Post Reply