Original Floyd Rose kod nas
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Dersu Uzala
Re: Original Floyd Rose kod nas
Au sad sam se zabrinuo, demantovala me wikipedia
.
Elem http://www.vintagekramer.com/parts6.htm.
Ako zelite vise informacija, pitajte.

- DrGreenthumb
- MF veteran
Dersu ne tupi, Schaller je uvek bio licencirani proizvod ne original, 'oces pravi dokaz (a ne opet tog tvog drugara Garija)?Dersu Uzala wrote:Au sad sam se zabrinuo, demantovala me wikipedia.

- Dersu Uzala
Jel' me zekis malo? Prvo, stavio si fotku Schaller-ovog produkta koji je njihova verzija tremoloa. Improved, navodno, prave ga i danas. Vidis da pise na istocnoj strani bloka Schaller. Na tremoloima koje su pravili za Floyd Rose i koje dalje prave, pise Floyd Rose i nemas nikakav Licensed By. Stavio sam ti link pa malo bolje prostudiraj slike. U pocetku je Schaller samo stavljao nalepnicu odozgo, Made in West Germany a kasnije su to ulili u blok. Danas pise samo Made in Germany.DrGreenthumb wrote:Dersu ne tupi, Schaller je uvek bio licencirani proizvod ne original, 'oces pravi dokaz (a ne opet tog tvog drugara Garija)?Dersu Uzala wrote:Au sad sam se zabrinuo, demantovala me wikipedia.
Ovo su znaci pravi Floyd Rose koji se dan danas prave u Schaller fabrici u Nemackoj.
http://www.beyondeleven.com/Floyd-Rose-Tremolo-s/40.htm
Danas postoji jos jedan proizvodjac koji radi za FR iz Koreje. Ime im je Ping. I oni rade po narudzbi za FR ali su njihovi tremoloi jeftiniji zbog kvaliteta i radne snage.
Danas vise ne postoje Licensed By tremoloi jer je Floydov patent zastario posle 14 godina.
Inace, Floyd Rose je pravio sve to exkluzivno samo za Kramer i nije nikom drugom davao tremolo do 1989. Mogao si samo Licensed By da pazaris u to vreme ako si pravio gitare serijski. Ili si mogao da kupis pravi, nelicencirani, u to vreme samo proizveden od Schaller-a, i onda da ga stavis na jednu svoju gitaru, no big deal. Ali proizvodjacima gitara nisu prodavali sem Krameru. To je bio exkluzivan deal, i Kramer je zajedno sa EVH progurao to.
Ali sto volite da tupite o stvarima o kojima pojma nemate. Uzgred, taj moj ortak koji pravi gitare za Gary Kramer-a, pa cuje se sa Floyd Rose ekipom jedanput dvaput mesecno, svaki put kad narucuje materijal.
Zemljo, otvori se

Uzgred, pre nego sto me smoris dalje, okreni Floyd Rose u Americi, pa ih pitaj. Neces moci da kupis preko njih, jer nemas firmu, ali ih pitaj gde bi i koji Floyd Rose mogao da kupis. Onda ce ti oni dati broj dilera, ali ce ti ponuditi i dve opcije koje da trazis FRT100 i FRT1000. 100 je Schaller made u Nemackoj, 1000 je Ping made u Koreji. Aj' sad voljno ko divlja patka

Btw, smeju mi se ortaci iz Amerigu sto gubim vreme sa gluhima koji sve vec najbolje znaju.
- DrGreenthumb
- MF veteran
U pravu si zajebao sam se, i danasnji "originali" se prave kod cika Schaller-a. Eto ja sam bar covek pa sam priznao kad pogresim.
- Dersu Uzala
Jel ima neko da je necovek, pa ne priznaje kad pogresi?DrGreenthumb wrote:U pravu si zajebao sam se, i danasnji "originali" se prave kod cika Schaller-a. Eto ja sam bar covek pa sam priznao kad pogresim.
Ne znam, ja ne gresim, pa nemam potrebu za priznavanjem, ali bi me zacudilo da ima ljudi koji ne priznaju kad pogrese

Dakle i ova konstatacija je netacna!Tasman wrote:Apsolutno netacno!
Ako zelite vise informacija idite na
http://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Rose

- DrGreenthumb
- MF veteran
Naravno, look around yerself.Dersu Uzala wrote: Jel ima neko da je necovek, pa ne priznaje kad pogresi?
Ne znam, ja ne gresim, pa nemam potrebu za priznavanjem, ali bi me zacudilo da ima ljudi koji ne priznaju kad pogrese. A ono jednom kad sam pogresio, priznao sam
.
- Dersu Uzala
Zezam se doktore, svi patimo od istih slabosti, manje vise. Ljudi smo. Nego, elem, nadam se da razresismo misteriju oko Schallera iako je Floydova prica mnogo ludja od pomenute. Tog tipa su prevarili (bas ovi Kramer) za jezive pare. Jezive. Desetine miliona dolara, sigurno.
Ok, priznajem da je za Kramer radio Scheller desetak godina, i polako, nisam sujetan ko neki koji se odmah razbesne.
U ruke sam drzao novije i starije , i radio gitare s njima, definitivno ima razlike u materijalu i zvucno od Schaller varijante.
U ruke sam drzao novije i starije , i radio gitare s njima, definitivno ima razlike u materijalu i zvucno od Schaller varijante.
I procitajte lepo postove unazad i zakljucite sami zasto sam tako rekao, sami ste odgovorili i opovrgnuli.
- Dersu Uzala
Nista ti nisi skapirao. Floyd je imao dil sa Kramerom godinama, ekskluzivno. Do you speak English? Schaller pravi Floyd Rose tremolo za Floyd Rose-a od 1982/3. Niko drugi ga nije pravio do pre par godina. Ne licencno vec za Floyd Rose-a. Floyd Rose ne pravi svoje tremoloe. Nema on fabriku. Nema nista. On dizajnirao pre 30 godina i prepustio proizvodnju Schalleru. O Mojsije.Tasman wrote:Ok, priznajem da je za Kramer radio Scheller desetak godina, i polako, nisam sujetan ko neki koji se odmah razbesne.
this is getting interesting 

-
Oce reci covek: "Jel razumes sprski ti?"Dersu Uzala wrote:Do you speak English?
Samo na engleskom