Brent Mason Overdrive - potrebna šema
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Brent Mason Overdrive - potrebna šema
...ako neko zna gde može da se nabavi...
- Rocket Roll
Moguće. Naišao sam na forum gde se na 15 strana raspravlja o samogradnji ove pedale (ne duala sa slike već mono), ali nisam video link za šemu. Zanima me čisto informativno jer je na osnovu zvučnih primera očigledno da se radi o zvuku germanijuma koji ja nikako ne preferiram iako sam "odrastao" na takvim pedalama. Ako se ne varam njegove pedale su zalivene nekom smesom da se ne bi videle oznake elemenata.
Što se tiče bilo kakvih kodeksa našao sam na netu relativno retku šemu overdrajva na kojoj stoji broj usa patenta tako da to niko ne može da kopira bez licence, a ako to neko želi sebi da napravi za ličnu upotrebu očigledno nisu protivni. Sasvim je moguće da je lično konstruktor to objavio u svrhu propagande, to se često primenjuje u raznim oblastima.
Što se tiče bilo kakvih kodeksa našao sam na netu relativno retku šemu overdrajva na kojoj stoji broj usa patenta tako da to niko ne može da kopira bez licence, a ako to neko želi sebi da napravi za ličnu upotrebu očigledno nisu protivni. Sasvim je moguće da je lično konstruktor to objavio u svrhu propagande, to se često primenjuje u raznim oblastima.
- Rocket Roll
Mislite na ovaj zvučni primer sa Brajanovog sajta: ->Brent Mason Od/Dist: Fender Twin<-?Sava wrote:...jer je na osnovu zvučnih primera očigledno da se radi o zvuku germanijuma...
Vrlo lako moguće da je germanijum u pitanju - no mene zvuk pre svega podseća na "Plexi in a box", što može da odradi i nekoliko drugih pedala - od egzotičnijih, ->zVex Box Of Rock<-, a od manje egzotičnih, ->Vox Cooltron Dual Overdrive<-. Ne nužno stoprocentno isto, ali "very much in the same ballpark".

Ne. ne mislim na taj primer. Na jednom mestu sam našao video primer te crvene i jedne njegove plave pedale (ne sećam se naziva, ima dva potenciometra) pa ih svira prvo jednu pa drugu i onda zajedno uz promenu svih mogućih podešavanja. Nisam našao u history browsera.Rocket Roll wrote:Mislite na ovaj zvučni primer sa Brajanovog sajta: ->Brent Mason Od/Dist: Fender Twin<-?Sava wrote:...jer je na osnovu zvučnih primera očigledno da se radi o zvuku germanijuma...
Moja greška, mislio sam na prikaz Cream Pie sa adrese:
http://www.tonefactor.com/proddetail.php?prod=CPD
http://www.tonefactor.com/proddetail.php?prod=CPD
- Rocket Roll
Cheatinnng! Taj snimak CreamPie je "prefarban" reverbom (baš "pliva" u reverbu), pa reverb skida "grubost" sa germanijumskog fuzza - zato se čini da je pedala tako "mekana" ("creamy", jel').
Inače se zvuk doima sasvim standardno germanijumskim - nešto slično su "Pink Fairies" postizali FuzzFaceom kroz Binsonov EchoRec:
-----------------------------------------------------------------------------------
->Pink Fairies, "Neverneverland" (Medley): Do It / War Girl<-
-----------------------------------------------------------------------------------
Prvih par sekundi je iz pesme "Do It", gde se čuje standardna postavka: FuzzFace u Vox. Nakon toga sledi deo iz pesme "War Girl", u kojoj isti taj fuzz ide kroz EchoRec. Mnogo manje oštro, zar ne?
Dakle, neki lepi klon FuzzFacea ili nekog germanijumskog (treble) boostera -> analogni delay (može i digitalni, dokle god je lo-fi, tj. dokle god "brlja" svaki repeat) i tu smo.
Inače se zvuk doima sasvim standardno germanijumskim - nešto slično su "Pink Fairies" postizali FuzzFaceom kroz Binsonov EchoRec:
->Pink Fairies, "Neverneverland" (Medley): Do It / War Girl<-
Prvih par sekundi je iz pesme "Do It", gde se čuje standardna postavka: FuzzFace u Vox. Nakon toga sledi deo iz pesme "War Girl", u kojoj isti taj fuzz ide kroz EchoRec. Mnogo manje oštro, zar ne?
Dakle, neki lepi klon FuzzFacea ili nekog germanijumskog (treble) boostera -> analogni delay (može i digitalni, dokle god je lo-fi, tj. dokle god "brlja" svaki repeat) i tu smo.