Molim za pomoć oko kupovine Maršala do 400€?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nenadnenad

Re: POMOC OKO KUPOVINE MARSHALLA....PLSS :)

Post by nenadnenad » 21 Jan 2010, 23:05

ne bi kupovao avt i slicne radosti ako vec imas para.....

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 21 Jan 2010, 23:09

Dersu Uzala wrote:
MUzzY wrote: i koristite Studio Devil VGA
Ovi semplovi sto razni momci odradise opako zvuce. Cenis da je bolje od Line6 GuitarPort ili TonePort? Do tell. Ovaj GuitarPort je poceo da mi ide na jetru opako. Sounds like shit.
Da, odlican je mada i Revalver ima svojih cari. Mislim da je jedan od najbitnijih elemenata u toj softverskoj varijanti nabaviti kvalitetne impuls response wav-ove (to mi je Mrgud objasnio svojevremeno) jer to menja ugodjaj od njah do wow. Cudi me da ti Dersu nisi upoznat sa istim, msm da su poprilican hype na zapadu.
http://www.redwirez.com/
A za glavu i keb da su dobri a jeftini, ne postoji ta varijanta. Imas te AVT i MG modele (mozda i neke novije) ali to je dosta slabo i precenjeno. Mozda nije losa varijanta Peavey Valveking/Windsor ili Randall lampaske glave... Ove trandza munje nisu nista mnogo bolje od tog Rolanda, samo glasnije.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 21 Jan 2010, 23:19

Mrzelo me da se akam sa kompjuterima i svim tim. Kupio sam onomad Line6 GuitarPort, ima vec 5-6 godina ??? Tu negde. I nikad nesto nisam bio, u je. Ali moze da se vezbucka tiho, ponesto i snimi. Onda me sva ta digitalna kompjuterska tehnika smori, sve se kao trazi bolje resenje i mrzi me da to pratim kad se sve lozim kako ce 'ponovo da proradi bioskop' da ne kazem studio kod kuce. Moram da dovucem opremu iz skladista. A i da se ponovim. Ima sad brdo ovih malih tihih pojacala pa je ok i za po kuci.

MUzzY

Post by MUzzY » 21 Jan 2010, 23:26

Dersu Uzala wrote:
MUzzY wrote: i koristite Studio Devil VGA
Ovi semplovi sto razni momci odradise opako zvuce. Cenis da je bolje od Line6 GuitarPort ili TonePort? Do tell. Ovaj GuitarPort je poceo da mi ide na jetru opako. Sounds like shit.
Ono sto moje sto si preslusao (ako se secas) ti je sve SD VGA pro. Samo ti trebaju ovi impulsi http://www.redwirez.com/ za full kvalitet. (mada ima par koji su dobri u VGA)

Mnogo mi se svidja kako "reaguje" na dinamiku. British modeli pojacala su mi bolji i od revalvera. JCM800 je stvarno spot on!

MUzzY

Post by MUzzY » 21 Jan 2010, 23:33

Dersu Uzala wrote:Mrzelo me da se akam sa kompjuterima i svim tim. Kupio sam onomad Line6 GuitarPort, ima vec 5-6 godina ??? Tu negde. I nikad nesto nisam bio, u je. Ali moze da se vezbucka tiho, ponesto i snimi. Onda me sva ta digitalna kompjuterska tehnika smori, sve se kao trazi bolje resenje i mrzi me da to pratim kad se sve lozim kako ce 'ponovo da proradi bioskop' da ne kazem studio kod kuce. Moram da dovucem opremu iz skladista. A i da se ponovim. Ima sad brdo ovih malih tihih pojacala pa je ok i za po kuci.
Veruj mi, Line6 ne moze da se meri sa VGAom i revalverom ako hoces da cujes dobru emulaciju lampe. Kraj price.
Ajde pravac na "one sajtove" kupi VGA pa me cimaj da ti posaljem impulse. Izaberi tamo sa sajta sta ti izgleda primamljivo (ja sam kupio big box bundle).

@Up The Irons:
Takva kombinacija ti u zivotu ne treba ... kako god hoces.
Onda idi i oslusni randall pojacala. Samo ne znam kakav to hevi metal sviras na stratu...

UP_THE_IRONS

Post by UP_THE_IRONS » 21 Jan 2010, 23:45

ne znam vise nista.....moram da odem u subotu sa drugom ,pa cu isprobati sve,i tako cu odluciti.....hvala vam...

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 21 Jan 2010, 23:47

Dersu Uzala wrote:Mrzelo me da se akam sa kompjuterima i svim tim. Kupio sam onomad Line6 GuitarPort, ima vec 5-6 godina ??? Tu negde. I nikad nesto nisam bio, u je. Ali moze da se vezbucka tiho, ponesto i snimi. Onda me sva ta digitalna kompjuterska tehnika smori, sve se kao trazi bolje resenje i mrzi me da to pratim kad se sve lozim kako ce 'ponovo da proradi bioskop' da ne kazem studio kod kuce. Moram da dovucem opremu iz skladista. A i da se ponovim. Ima sad brdo ovih malih tihih pojacala pa je ok i za po kuci.
Ni ja nisam nesto preterano lud za tim soft kerefekama, ali ovo je znacajno bolje od svih mambojumbo procesora koje sam ikad ustekao u komp (a i to je bilo daaavno) a poprilicno jednostavno za rukovati, nema mnogo smaranja. A rezultat je vrlo autentican, pogledaj npr. Murisove snimke, mislim da je 80% snimio kroz Guitar Rig, a sada i od njega ima puno boljijih (Amplitube, StudioDevil, Revalver III)...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 21 Jan 2010, 23:54

MUzzY wrote:
Veruj mi, Line6 ne moze da se meri sa VGAom i revalverom ako hoces da cujes dobru emulaciju lampe. Kraj price.
Ajde pravac na "one sajtove" kupi VGA pa me cimaj da ti posaljem impulse. Izaberi tamo sa sajta sta ti izgleda primamljivo (ja sam kupio big box bundle).
Cek, a kako da bodem gitaru u komp? I dalje preko GuitarPort-a ili moram da vadim iz naftalina nesretnu Gina karticu. Ima u GP softveru opcija by-pass, ali nije tr00 :XD:. Ne secam se da sam probao da ne ukljucim Line6 softver pa da idem direktno u Cubase recimo sa onim GR plug-inom a imao sam i to negde. Ovaj IR mora da se pazari, fine ali ne kapiram, jel radi to cudo u realnom vremenu ili mora da se propusta naknadno. Tamo na sajtu pise da se propusta naknadno, ali kapiram da je to samo demo, da im ne bi krao softver. U cemu je fora? Nisam ni cenu video. Pogledacu.

MUzzY

Post by MUzzY » 22 Jan 2010, 00:20

Ako mozes da bajpasujes Line6 efekte onda lepo kroz cubase koristi StudioDevil. Sastavni deo tog plugina je i modul za impulse tako da nema nikakvog cimanja :) Poslao sam ti messa v30 impusle. Iskopiraj ih u folder gde su fabricki impulsi StudioDevil-a i mocices iz plugina lepo da ih izaberes.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Jan 2010, 00:34

Evo skidam trial SDVGA pa ako se pokaze, ubacicu im neku kintu u dzep. Nije ni jeftino. Skuplje od Line6 GP koji dolazi sa sve hardverom.

MUzzY

Post by MUzzY » 22 Jan 2010, 00:38

Obavezo probaj sa ovim impusima!

http://www.sendspace.com/file/n6lcvd
ovako zvuci njihova verzija dual rec.-a

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Jan 2010, 22:05

Jes digresija ali na temu kupovine generalno, ili kupovine tranzistorskog pojacala konkretno, uvek toplo preporucujem Gallien Krueger 250 seriju, bilo glava bilo kombas. To jednostavno ne moze da omane, pravljeno je u nekim boljim vremenima. Dva kanala, svaki po 50w zive vage , znaci clean i crunch, nema puno kontrola ali sve radi besprekorno. Ugradjen echo i chorus, sasvim upotrebljivi ali bez ikakve kontrole, samo on/off. Ima direktni izlaz za konzolu (balanced XLR), stereo out i stereo in (preamp bypass), izlaz za stereo extension kabinete, aktivni 4-band EQ, FX loop, ma ima sve, tesko je kao tuc a malecko malecko i zakiva zvukom, No brainer da se koristi, ubodes se i sve radi iz mesta.

Ne pravi se vise odavno (GK stalno obecavaju reissue) legendarnog je road kvaliteta, sjajan zvuk a prodavao se bagatelno godinama mada je sad ponovo popularan kao uostalom i sve sto je retro. Ali i dalje se da naci za 200-300$ na Ebayu ili Craigslisti. Ako ikako neko spazi to pojacalo i ima neku semu na zapadu, resio je problem.

Kurioziteta radi, pada mi na pamet, Alex Lifeson je koristio te GK 250 nekoliko godina u studiju i na turnejama sa Rush. Pocetkom osamdesetih. Moze da se svira bukvalno sve na pojacalu od jazza do metala. Samo ultra oranje mora da se malo potpomogne mozda extremnom pedalom, ali kad se ovo malo cudo nakaci na 4x12" (a ja sam ga kacio na neku matoru drtinu Peavey 4x12", pa ima jedno 20-25 godina kutija) zakiva malac. Ima par zvucnih primera na YouTube-u, mada na zalost nisu bas reprezentativni u smislu audio kvaliteta.

Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Jan 2010, 22:26

Kostao je u Amerigi oko 800-900$ kinti pocetkom osamdesetih, znaci tu negde kao Gibson Les Paul Standard u to vreme.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 24 Jan 2010, 13:42

@Dersu
Ma batali te Line 6 igracke i sl. i probaj Axe Fx Ultru. Mislim da je glavni diler za SAD bas u Kaliforniji. Kosta to muski, ali su zato efekti u rangu Eventida, emulacije pojacala odlicne a Line 6/Digitech i ostali nisu ni blizu. A vidim da sve vise gitarista koristi to, ukljucujuci Fridmana, Petrucija, Hova, Taunsenda, Dvezila...Bas bi me zanimalo koliko je to blizu pravom Mark Bugiju iz tvog ugla :) :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 24 Jan 2010, 15:26

Dersu Uzala wrote:Jes digresija ali na temu kupovine generalno, ili kupovine tranzistorskog pojacala konkretno, uvek toplo preporucujem Gallien Krueger 250 seriju, bilo glava bilo kombas. To jednostavno ne moze da omane, pravljeno je u nekim boljim vremenima. Dva kanala, svaki po 50w zive vage , znaci clean i crunch, nema puno kontrola ali sve radi besprekorno. Ugradjen echo i chorus, sasvim upotrebljivi ali bez ikakve kontrole, samo on/off. Ima direktni izlaz za konzolu (balanced XLR), stereo out i stereo in (preamp bypass), izlaz za stereo extension kabinete, aktivni 4-band EQ, FX loop, ma ima sve, tesko je kao tuc a malecko malecko i zakiva zvukom, No brainer da se koristi, ubodes se i sve radi iz mesta.

Ne pravi se vise odavno (GK stalno obecavaju reissue) legendarnog je road kvaliteta, sjajan zvuk a prodavao se bagatelno godinama mada je sad ponovo popularan kao uostalom i sve sto je retro. Ali i dalje se da naci za 200-300$ na Ebayu ili Craigslisti. Ako ikako neko spazi to pojacalo i ima neku semu na zapadu, resio je problem.

Kurioziteta radi, pada mi na pamet, Alex Lifeson je koristio te GK 250 nekoliko godina u studiju i na turnejama sa Rush. Pocetkom osamdesetih. Moze da se svira bukvalno sve na pojacalu od jazza do metala. Samo ultra oranje mora da se malo potpomogne mozda extremnom pedalom, ali kad se ovo malo cudo nakaci na 4x12" (a ja sam ga kacio na neku matoru drtinu Peavey 4x12", pa ima jedno 20-25 godina kutija) zakiva malac. Ima par zvucnih primera na YouTube-u, mada na zalost nisu bas reprezentativni u smislu audio kvaliteta.

Image
Imao sam prilike da probam mislim bash takvo pojacalo...Neverovatno koliko snage i zvuka u tako malom pakovanju!!!!

Jedan basista koji povremeno svira sa nama ima GK pojacalo od 100W sa jednom 12"com...Velicine je koliki je zvucnik....a cuje se pored bubnja cak i previshe i ima "muda".....Cudno shta kompresija uradi... :ziveli:

Post Reply