@Dersu gde se seti ovoga

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Ja sam svoje prodao, ali mi se cesto ortakov GK 250 mota po mislima a i po stanu. On to koristi pored brda pojacala koje ima u radnji kad svira na gajbi, zena, deca, susJedi ovo ono. A prenosi se lagano. Zvuci ok i na tim ugradjenim 6" zvucnicima za vezbu, a kad se nakaci na kabinet bilo kaki, izuva. Elem, za tranzistorca je cudo.dweezil wrote:Moj dobar drugar je imao tamo 89-90 bash istog takvog Galien Kruegera, svirao sam ga mnogo puta i slsuao i na koncertima, meni je to pojachalo extra.![]()
@Dersu gde se seti ovoga))) stvarno je extra pojachalo za sve od jazza do metala def. Ima opasan stereo chorus
cheers Mislim da su ga i Maideni nesto furali na Somewhere in time turneji ili tripujem. Sad kad sam video ovu sliku jbt ono vratila me instant u mladost i jedno 20 godina unazad.
Nisam primetio da ga koriste Friedman ili Petrucci. Drugo, cak i da gi koriste neki gore navedeni, budi ubedjen da ne koriste Axe Fx kao modeler za zvuk vec samo ukljucuju efekte. Friedman svira Engl pojacala trenutno a JP standardno Boogie-je. Ne moze modeler u ludilu da odradi nista ni priblizno 'pravom' zvuku koji ovi momci dobiju na bilo kom mestu u bilo koje vreme. Za one njihove klinike (znaci ne komercijalnu svirku sa bendom) obicno nose 'kraci' setup ali i ti su dovoljno mocni, ono jeste single rack obicno ali je 12 space ili tu negde, tako da za njih nema zime. Sto se mene tice, ja sam jedino bio zainteresovan za ta kompjuterska resenja (ili digitalna generalno) samo za po kuci, da mi ne dolazi policija redovno. Nesto sto koliko toliko zvuci priblizno pravoj stvari ali je manje i zgodnije za po kuci. I da ne moram da vijam 10 kablova okolo. Stoga pazarih onaj Line6 GP mada je vrlo brzo posle toga izasao i Digitech prvo pa onda valjda neki Johnson modeler. To su bili hardversko softverski momenti, kao POD XT recimo. Danas su mnogo vise popularni ovi cisto softverski u vidu raznih plug-inova ali sve je to nesto katastrofa u smislu zvuka. Ali ovo mi se svidja kako zvuci, sudeci po semplovima, ovaj Studio Devil VGA / IR kombinacija. Zvuci skoro pa ko prava stvar. Sta ja znam, moram da probam, juce sam instalirao SDVGA trial i nesto mi ne radi uopste. Ne reaguje. Moram da procitam user manual, jebat ga.sub_zer0 wrote:@Dersu
Ma batali te Line 6 igracke i sl. i probaj Axe Fx Ultru. Mislim da je glavni diler za SAD bas u Kaliforniji. Kosta to muski, ali su zato efekti u rangu Eventida, emulacije pojacala odlicne a Line 6/Digitech i ostali nisu ni blizu. A vidim da sve vise gitarista koristi to, ukljucujuci Fridmana, Petrucija, Hova, Taunsenda, Dvezila...Bas bi me zanimalo koliko je to blizu pravom Mark Bugiju iz tvog ugla![]()
Fuck me, pa ovo je softver za re-amping. Ne moze da se svira direkt u realnom vremenu. E svasta.Dersu Uzala wrote:Evo skidam trial SDVGA pa ako se pokaze, ubacicu im neku kintu u dzep.
Kako li ga ja sviram?Dersu Uzala wrote:Fuck me, pa ovo je softver za re-amping. Ne moze da se svira direkt u realnom vremenu. E svasta.Dersu Uzala wrote:Evo skidam trial SDVGA pa ako se pokaze, ubacicu im neku kintu u dzep.
A znaci u tome je kvaka. Nisi probao, pa pricas generalno za modelereNe moze modeler u ludilu da odradi nista ni priblizno 'pravom' zvuku koji ovi momci dobiju na bilo kom mestu u bilo koje vreme.
Cini mi se da je ono sto ti cujes zvuk iz nekog Line6 mixera ili tako nesto. U Cubase-u kada dodas audio track imas MONITOR dugme. Njega kad aktiviras cujes sve sto dolazi kroz input karte koji si dodelio tom kanalu. I tu na scenu stupa ASIO drajver koji od zavisnosti velicine bafera moze da ti pruzi near realtime performans. Znaci, ako ima neki mixer taj Line6, mutiraj taj snigal a ukljuci monitoring u Cubase-u. Onda ces u realnom vremenu cuti sve efekte koje stavis na INSERT tog audio track-a ukljucujuci i SD VGA.Dersu Uzala wrote:If, nemam. Cek, znaci hoces da kazes da moze i u realnom vremenu da se svira kroz SDVGA, znaci ne da se sluzi samo za re-amping?
Onda cu da mu dohakam. U manualu uopste ne pise da moze tako da se koristi. Kaze, snimi traku prvo (direkt naravno) i onda kad ukljucis playback, tamo gde si ubachio SDVGA kao insert, tu ce da svira i reampuje signal. Which is all good and clear, ali nije mi jasno kako da mi radi dok usnimavam recimo ili samo dok svirkam, cak i ako ne snimam.
Inace, signal standardno ide kroz GP, sve funkcije su by-passovane, signal stize standardno u Cubase preko Line6 GP ASIO device drivera, sve je to ko i normalno. CUjem ja go direktan signal ali ne cujem nista iz SDVGA. Pogledacu kad stignem.
Jes jes, to radi i SD VGA i Revalversub_zer0 wrote:A znaci u tome je kvaka. Nisi probao, pa pricas generalno za modelereNe moze modeler u ludilu da odradi nista ni priblizno 'pravom' zvuku koji ovi momci dobiju na bilo kom mestu u bilo koje vreme.
Ne verujem da je ovo pravi zvuk, ali citajuci recenzije po netu, deluje mi da je opako blizu. Kazu ljudi, ne moze da se poredi sa konkurencijom. Ocuvava dinamiku, karakter gitare, emulira cak i breakup zvucnika i sl. pizdarije. A efekti su posebna prica. U svakom slucaju evolucija za digitaliju.
Marti izjavio u nekom japanskom casopisu da mu je Ultra stigla usred snimanja poslednjeg albuma i da je neke pesme snimao zbog toga opet![]()
A Petrucavi je, koliko sam nesto nacuo/procitao iz 5 ruke, koristi na manjim svirkama, da ne bi teglio one frizidere. Postoji na youtubu valjda klip gde se vidi kako koristi Ultru za zagrevanje.
Uglavnom, pocelo je. Pojacala ce se polako izbacivati iz upotrebe. Kao i pedale. Verovali ili ne. A verujem da ista sudbina ceka i gitare. Zivi bili pa videli
Probao sam jedno 10-tak modelera, ne mogu da stignem da probam sve naravno. Onda uvek mozes da koristis taj argument za bilo koji modeler od ovih sto ih nisam probao, tipa nisi probao pa ne znas sta pricas, ovaj bas radi bolje od svih drugih zajedno. Ne biva to mladicu.sub_zer0 wrote:A znaci u tome je kvaka. Nisi probao, pa pricas generalno za modelereNe moze modeler u ludilu da odradi nista ni priblizno 'pravom' zvuku koji ovi momci dobiju na bilo kom mestu u bilo koje vreme.
Ne verujem da je ovo pravi zvuk, ali citajuci recenzije po netu, deluje mi da je opako blizu. Kazu ljudi, ne moze da se poredi sa konkurencijom. Ocuvava dinamiku, karakter gitare, emulira cak i breakup zvucnika i sl. pizdarije. A efekti su posebna prica. U svakom slucaju evolucija za digitaliju.
Marti izjavio u nekom japanskom casopisu da mu je Ultra stigla usred snimanja poslednjeg albuma i da je neke pesme snimao zbog toga opet![]()
A Petrucavi je, koliko sam nesto nacuo/procitao iz 5 ruke, koristi na manjim svirkama, da ne bi teglio one frizidere. Postoji na youtubu valjda klip gde se vidi kako koristi Ultru za zagrevanje.
Uglavnom, pocelo je. Pojacala ce se polako izbacivati iz upotrebe. Kao i pedale. Verovali ili ne. A verujem da ista sudbina ceka i gitare. Zivi bili pa videli
Juče seo sa KODom da poslušamo Studio Devil VGA impulse - od toga su bolji čak i impulsi koje ljudi snimaju po sopstvenim sobama i kače na net za džabe. Na stranu što impulsi nisu ni blizu usnimku pojačala, Studio Devil impulsi čak nisu ni među boljim impulsima. Zamolite KODa da vas usmeri na impulse koje on koristi, u svakom su slučaju bolji od S.D.sub_zer0 wrote: Ne verujem da je ovo pravi zvuk, ali citajuci recenzije po netu, deluje mi da je opako blizu.
Kao da postoji zavera da se u digitalnom domenu nikad ne napravi emulacija pojačala koja gitaristima makar završava (profesionalni) posao. Kako su ljudi ovde nasolili o impulsima, rekao bi čovek da je to makar pristojno... Ma kakvi. Bolje zvuči od Guitar Riga - ali to nije nikakva pohvala. Nije moguće da modeling uvek mora da zvuči toliko bez veze sa pravom stvari i potpuno pogrešno!Dersu Uzala wrote:...ordinarna je glupost... nikad ne moze da zvuci kao prava stvar...
Nema GearBox (Line6 software) svoj mixer, a nema ni njihov driver mixer. I sve to sto si rekao sam naravno odradio, koristim Cubase vec 10-tak godina. Nego nista se ne cuje sem mog direktnog signala iz Line6. Totalno neprocesiranog. Znaci SDVGA ne radi ama bas nista iako je insertovan. Monitor mogu ali i ne moram da ukljucim, nema veze.MUzzY wrote:
Cini mi se da je ono sto ti cujes zvuk iz nekog Line6 mixera ili tako nesto. U Cubase-u kada dodas audio track imas MONITOR dugme. Njega kad aktiviras cujes sve sto dolazi kroz input karte koji si dodelio tom kanalu. I tu na scenu stupa ASIO drajver koji od zavisnosti velicine bafera moze da ti pruzi near realtime performans. Znaci, ako ima neki mixer taj Line6, mutiraj taj snigal a ukljuci monitoring u Cubase-u. Onda ces u realnom vremenu cuti sve efekte koje stavis na INSERT tog audio track-a ukljucujuci i SD VGA.
Nisam te bas shvatioRocket Roll wrote:Kao da postoji zavera da se u digitalnom domenu nikad ne napravi emulacija pojačala koja gitaristima makar završava (profesionalni) posao. Kako su ljudi ovde nasolili o impulsima, rekao bi čovek da je to makar pristojno... Ma kakvi. Bolje zvuči od Guitar Riga - ali to nije nikakva pohvala. Nije moguće da modeling uvek mora da zvuči toliko bez veze sa pravom stvari i potpuno pogrešno!Dersu Uzala wrote:...ordinarna je glupost... nikad ne moze da zvuci kao prava stvar...
Za nase uslove jeste skup, ali za ono sto nudi mislim da nije.Dobar je to sistem, nma price ali preskup za ono sto nudi.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest