Molim za pomoć oko kupovine Maršala do 400€?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

Re: POMOC OKO KUPOVINE MARSHALLA....PLSS :)

Post by Rocket Roll » 24 Jan 2010, 22:03

Dersu Uzala wrote: Nisam te bas shvatio :O.o:?
Slažem se sa tobom i pitam se: da li postoji nekakva zavera kompanija koje prave audio-softver da uvek naprave nešto potpuno neupotrebljivo za gitariste. Digitalija fino šljaka u toliko domena, ali modeling gitarskih pojačala je grdno razočaranje.

MUzzY

Post by MUzzY » 24 Jan 2010, 22:22

Rocket Roll wrote: Juče seo sa KODom da poslušamo Studio Devil VGA impulse - od toga su bolji čak i impulsi koje ljudi snimaju po sopstvenim sobama i kače na net za džabe. Na stranu što impulsi nisu ni blizu usnimku pojačala, Studio Devil impulsi čak nisu ni među boljim impulsima. Zamolite KODa da vas usmeri na impulse koje on koristi, u svakom su slučaju bolji od S.D.

Ne nadajte se skorom smaku "klasičnog" pristupa snimanju, deco.
Sa ovim ne mogu da se slozim nikako.
SD VGA ima par impusa koji su sranje ali su opet bolji od mnogih homemade. Probao sam skoro sve sto moze da se nadje.
Naravno ni jedan nije ni blizu impusima sa www.redwirez.com, ali oni kostaju. A kostaju smesno za ono sto dobijes.

Bani mi tamo u petak recimo ako budes imao vremena, sa stratom (posto nemam sigle coil gitaru) pa probaj i kod mene :) Smem da se kladim da cu te razuveriti :)

MUzzY

Post by MUzzY » 24 Jan 2010, 22:25

Dersu Uzala wrote: Nema GearBox (Line6 software) svoj mixer, a nema ni njihov driver mixer. I sve to sto si rekao sam naravno odradio, koristim Cubase vec 10-tak godina. Nego nista se ne cuje sem mog direktnog signala iz Line6. Totalno neprocesiranog. Znaci SDVGA ne radi ama bas nista iako je insertovan. Monitor mogu ali i ne moram da ukljucim, nema veze.

Nego ja mislim da mi je komp nesto trokirao bio, zajebava u poslednje vreme a previse pizdarija ima na njemu. Ne gine mu neki reformat, ali cekam novu makinu anyway.

Ne kontam ... Ne pada mi vise nista na pamet. Jedino sto mi nisi jasan je oko "monitor mogu ali i ne moram da ukljcim"? Monitoring (ono malo dugmence sa znakom zvucnika) MORAS da aktiviras ako hoces da "cujes" sta efekti na insert-u tog kanala rade.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Jan 2010, 22:25

Aha, to. Slazem se ali mislim da nije zavera u pitanju. Mislim da je modelovanje u stvari tek u povoju, infancy, u pelenama. Svake godine rezultati su sve bolji. Medjutim previse je tu varijabli da bi se nesto takvo 'uspesno' modelovalo. Uspesno u smislu da je 100% jednako originalu, ne u smislu da je upotrebljivo, jer upoterbljivo mozda i jeste. Bar za po kuci. Sub_0 rece da ga eto poneko koristi i u studiju ali ja tek terba da cujem to. Nisam jos cuo neki album nekog poznatog muzicara gde baja tvrdi da je snimio sve trake (ili vecinu) gitara na nekom modeleru. Mada se tu ovi Line6 najvise trte kako ih eto koriste i po studiju i za live nastupe tu i tamo neki novi bendovi.

Mislim da je problem kod digitalnih uredjaja generalno generisanje tranzijentnih komponenti signala (harmonika) i time se gubi na prirodnosti. Koliko god da je softver 'pametan', kalkulise. Koliko god da je lampas prost, ne kalkulise nego pojacava. Kreira nesto svoje. Ali ga kreira u prolazu, ne radi stuc metodom, tipa stucni mi sad input signal a ja cu suludom brzinom da iskalkulisem sta je pisac hteo da kaze. Drugim recima, kad sviram preko pojacala, ako je pojacalo dobro, prosto imam utisak da sam ja taj koji otvara i zatvara protok struje kroz pojacalo, ja sam i vratar i kocnicar i kondukter, iz mojih prstiju se indukuje struja (figurativno), koja onda upravlja protokom signala kroz pojacalo, a kad sviram kroz didjitaliju osecaj mi je da sta god da odsviram tamo neki ћата birokrata strpka sempl po sempl i onda moja muzika prolazi kroz bateriju if then else programskih naredbi gde se trazi najblizi match izvornom obliku signala i onda mi je taj najblizi match ponudjen kao resenje. A, bem li ga.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Jan 2010, 22:28

MUzzY wrote:
Dersu Uzala wrote: Nema GearBox (Line6 software) svoj mixer, a nema ni njihov driver mixer. I sve to sto si rekao sam naravno odradio, koristim Cubase vec 10-tak godina. Nego nista se ne cuje sem mog direktnog signala iz Line6. Totalno neprocesiranog. Znaci SDVGA ne radi ama bas nista iako je insertovan. Monitor mogu ali i ne moram da ukljucim, nema veze.

Nego ja mislim da mi je komp nesto trokirao bio, zajebava u poslednje vreme a previse pizdarija ima na njemu. Ne gine mu neki reformat, ali cekam novu makinu anyway.

Ne kontam ... Ne pada mi vise nista na pamet. Jedino sto mi nisi jasan je oko "monitor mogu ali i ne moram da ukljcim"? Monitoring (ono malo dugmence sa znakom zvucnika) MORAS da aktiviras ako hoces da "cujes" sta efekti na insert-u tog kanala rade.
Naravno, ali to je samo za preslusavanje source signala nezavisno (ovde inserta). Ali bi moralo da se cuje i u miksu i da ostane zabelezeno na traci. Monitoring znaci daj mi source verziju signala pre nego sto ga propustim kroz mixer i ostale pizdarije na konzoli ili u Cubase-u. Elem, ne cuje se naravno ni u monitoru, jer da se cuje, cuo bi se i na mixeru, to sam hteo da ti kazem.

MUzzY

Post by MUzzY » 24 Jan 2010, 22:30

Dobro, jasno je da se ne cuje :D
Salu na starnu, stvarno mi nisa ne pada na pamet...
Uzimi neki m-audio jeftin, batali taj wanna be audio interfejs.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 24 Jan 2010, 22:33

Pa, jbg, kad je vec muzika matematika... :lol:

Zanimljivo mi je ovo, kad smo vec kod softverskih simulacija pojacala:
http://www.iheartguitarblog.com/2009/01 ... ghlin.html

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 24 Jan 2010, 22:36

Daj da vidim taj Marty-jev intervju
Procitaj ako umes :mrgreen:

Niti sam ikad video ijednu Petruccijevu sliku sa tim
A da li moze video?
http://www.youtube.com/watch?v=DpjIxNeLedA&fmt=18
Mada, najbolje bi bilo da potegnes neku vezu i pitas coveka ili njegovog tehnicara licno, onako nezvanicno. Nemoj misliti da je ovo kao neka provokacija ili tako nesto :)

Doduse, to je sve moje vidjenje i neko moje iskustvo.
Ma ne napadam te ja covece, niti pojacala :) Pojacala su jos uvek glavna stvar. E sad koliko dugo, videcemo ;)

Ne nadajte se skorom smaku "klasičnog" pristupa snimanju, deco.
:lol: :ma bravo: :fu1:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 24 Jan 2010, 22:37

MUzzY wrote: Bani mi tamo u petak recimo ako budes imao vremena, sa stratom (posto nemam sigle coil gitaru) pa probaj i kod mene :) Smem da se kladim da cu te razuveriti :)
Živa, biću slobodan. Ali nemoj da se kladimo ni u šta, da ti ne odnesem pare koje si, može biti, već isplanirao za neku opremu :D

MUzzY

Post by MUzzY » 24 Jan 2010, 22:42

Ja mislio da se kladimo u neku Milku a ti odma pare :D eeee...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Jan 2010, 22:47

If. Imam onu Ginu Echo 24. Mrzi me sad i to da kacim, cekam novi komp. Stara je doduse 10 godina :ziveli:. Ali u njeno vreme je bila cudo. Mislim, jedina razlika izmedju danasnjih kartica i ove je sto ova 'ide' samo do 48KHz. Ali je majka Mara bila. Ispljuva mi ti GuitarPort :bambi:. Anyway, citava prica je pomalo suluda, ja sam mislio da nesto relativno jeftino prodjem a da radi bolje od ovog GP sranja. Polako se spremam da dovucem opremu nazad iz magacina, i da pazarim neki Mackie i resio sam sve probleme. Sve ostalo vec imam, te audio interfejse, te pojacala, te mic (doduse samo SM57 :metal: ), te rack efekte te ovo te ono. Mada bice i tu ponavljanja, G-Force mi ne gine.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Jan 2010, 22:52

sub_zer0 wrote: Procitaj ako umes :mrgreen:
Cek, ti znas japanski? Daj neku englesku verziju gde si to procitao (da je nasnimavao ponovo trake kad mu je ovo stiglo).
sub_zer0 wrote: A da li moze video?
http://www.youtube.com/watch?v=DpjIxNeLedA&fmt=18
Mada, najbolje bi bilo da potegnes neku vezu i pitas coveka ili njegovog tehnicara licno, onako nezvanicno. Nemoj misliti da je ovo kao neka provokacija ili tako nesto :)
Pa sad, ne vidi se nista na videoJu, ali lici pomalo, zbog onog LCD displaya. Moram da pogledam sta Petrucci kaze. Ne znam coveka licno, ali znam jednog njegovog ponajboljeg ortaka licno. Ne znam mu tehnicara licno ali mogu da pitam na forumu.

Znaci, oca mu, moracu i ja da kupim Axe Fx za zagrevanje pre svirke :mrgreen: .
Last edited by Dersu Uzala on 24 Jan 2010, 22:56, edited 1 time in total.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Jan 2010, 22:55

sinisake wrote:Pa, jbg, kad je vec muzika matematika... :lol:

Zanimljivo mi je ovo, kad smo vec kod softverskih simulacija pojacala:
http://www.iheartguitarblog.com/2009/01 ... ghlin.html
Vrlo kompleksna matematika i fizika, nikako zaboraviti fiziku. Onda kad je jos pojacana, onda i elektrotehnika.

Johnny boy odavno koristi softver za nastupe ali nisam znao i stavise sam prijatno iznenadjen da je poceo da koristi Boogie (ponovo).

sinisake
The original one

Post by sinisake » 24 Jan 2010, 23:17

Uh, to tek sto ne volem... :)

Ma Amplitube je super za vezbu, a mislim da bi bez problema prosao (i verovatno i prolazi) i na terasa-svirkama. :)

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 24 Jan 2010, 23:20

Cek, ti znas japanski? Daj neku englesku verziju gde si to procitao (da je nasnimavao ponovo trake kad mu je ovo stiglo).
Kamo srece da ga znam :)
http://www.fractalaudio.com/forum/viewt ... =11&t=7518 Forum. Prvi post, ne moras dalje, nema niceg pametnog. Celog intervjua nema, ali ima dovoljno :) Sa druge strane, koristio je nekada i boss gt6 i gt8. Koliko ja njega kapiram, njemu je bitna sama muzika i sviranje, a sve ostalo je sa strane. A koliko vidim trenutno reklamira Engl I PRS. :lol:

Pa sad, ne vidi se nista na videoJu, ali lici pomalo
Aj' ne zezaj, lepo se vidi sta je :)

Ne znam coveka licno, ali znam jednog njegovog ponajboljeg ortaka licno. Ne znam mu tehnicara licno ali mogu da pitam na forumu.
Pa pitaj tog ortaka ako mozes. Ali kazem ti NEZVANICNO, da ne bude neka reklama, ovo, ono. Fractal nema endorsere, sve ovi sami kupuju.

Post Reply