JamVox na nasem trzistu postoji skoro godinu dana. Ja sam ga "kibicovao" jos pre 6 meseci da bi ga pre neki dan i pazario.
Jednostavno receno, kao da su me pitali sta bih voleo da posedujem od opreme kada je svirka u pitanju.
Ja bas i nisam neki "majstor" na gitari, ali sta ces kad to volem onako za svoju dusu te se uvek provlacilo pitanje kako zadovoljiti
neki kriterijum oko opreme a da to ne prevazilazi moje finansijske mogucnosti a i potrebe s'obzirom da se ne bavim profesionalno
muzikom. Upravo je JamVox resio sve moje dileme i trileme.
Da...radi se o zvucnoj kartici upakovanoj u tz JamVox monitoring system uz koji se dobija softver jer sve funkcionise preko PC-ja ili
lap-topa. Povezuje se preko USB porta pa samim tim se i napaja preko njega. Poseduje dva 3-inch zvucnika (2x0.75w).
Softver podrzava 19 modela pojacala, 12 modela kabineta, 53 pedale (efekti-18, modulacije-12, delay-11, reverb-12), podrzava tzv
GXT tehnologiju koja vam omogucava da iz bilo koje muzicke numere uklanjate (filtrirate) gitare (pratece, solo...) i vokal a moze i obrnuto...
da iste izdvojite, pa ih tako izdvojene mozete usporavati ne gubeci tonalitet. Ovo se moze raditi iz dva moda: easy i expert. Easy mod sluzi za
one koji ne zele da se mnogo petljaju sa frekvencijama vec jednostavnim klikom na dugme da dobiju jedan od navedenih rezultata. Napominjem
da ova tehnologija ne podrazumeva totalno iskljucenje gitara ali ih prigusuje sasvim dovoljno da vi preuzmete mesto vaseg omiljenog gitariste.
Na expert modu se mogu postici mnogo bolji rezultati ali to iziskuje mnogo strpljenja i vremena.
Program vec u sebi sadrzi neke svoje definicije setup-ova (amp. kabinet, efekti) za neke poznate izvodjace i njihove posebne numere (Eric Clapton, AC/DC...).
Pored pojacala, kabineta i gomile poznatih pedala dodata je i mogucnost biranja magneta...single coil, ham, splitovani ham...
Zaboravih da napomenem da u svakom trenutku mozete snimiti ono sto ste radili...vas cover sa omiljenim bendom ili backing-track a uz dinamicki
mikrofon mozete i da zapevate sto pak opet daje mogucnost i za karaoke.
Kupovinom uredjaja sticete pravo registrovanja na VOX-ovom sajtu gde prijavljujete i sam uredjaj i time sticete pravo ulaska u njihovu bazu
setup-ova, backing-tracks a sve to iz samog programa.
Od konektora, pored klasike za slusalice, gitaru i mikrofon, JamVox podrzava konektor za expression pedalu, foot-switch i stereo ulaze i izlaze za
synthesizer, neki audio-system, kao i povezivanje sa CoreAudio i ASIO softverom.
Uredjaj je malih dimenzija (240mm x 160mm x 122.5mm) tako da se lepo uklapa na radnom stolu, a sto se glasnoce tice, sasvim dovoljno za sobne uslove.
JamVox je po meni mnogo bolje resenje nego kupovina nekog low-cost amp-a. Idealno za pocetnike, za vezbanje, skidanje solo deonica, pevanje...
JamVox ce uciniti da i one najjeftinije gitare bolje zvuce.
Skrecem paznju onima koji se odluce za kupovinu ovog uredjaja da prvo razmisle o nabavci jaceg racunara jer ovaj malisa trosi resurse
kao nenormalan.
Toliko za sada od mene. Ovo su moji prvi utisci a kada se jos bolje upoznam sa ovom spravicom, napisacu jos po koju...
PS. Slicna tema vec je otvarana
viewtopic...