Moderni metal

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
Wolf
Metalhead

Re: Nu/Alternative Metal

Post by Wolf » 30 Jan 2010, 20:06

da, pics or it didn't happen xD

doyle777

Post by doyle777 » 31 Jan 2010, 13:20

nemanjavelimirovic wrote:"The term "nu metal" was first used for a review of a mid-October 1995 Coal Chamber concert in Spin magazine in the form "new metal"

Nu metal is a genre of music that blends heavy metal elements with other styles, such as hip hop, funk and grunge

Mike Patton of Faith No More is also credited for vocally influencing nu metal, :D

Many nu metal bands feature a DJ for additional rhythmic instrumentation

Nu metal bands often feature aggressive vocals ranging from melodic singing, guttural screaming, and shouting from various forms of metal, hardcore punk, and like funk metal; rapping is sometimes used"
:1:

@LazaRocker
Mislim da ti je ovo dovoljno objasnjenje zasto RATM pripada ovoj grupi, a narocito ovaj deo:
"Nu metal is a genre of music that blends heavy metal elements with other styles, such as hip hop, funk and grunge"
METAL sa mesavinom HIP-HOPA, FUNKA!!! Zvuci poznato!!! Pa da, to je RATM!!! 8)

LazaRocker

Post by LazaRocker » 31 Jan 2010, 13:57

care ti si pglu.
rejdz agenst d masin nema nikakve ali apsolutno nikakve veze sa gore navedenim bendovima. to je kao li ajmo da poredimo stonse i van hejlen(i to je normalnije).
izvini za prvu recenicu, ne zelim da vredjam, ali mnogo jako zvuci :mrgreen:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 31 Jan 2010, 18:18

nu-metal se pojavio posle rage-a, pojavom korna, pod-a, deftonesa, slipknota, mudvayne-a, limp bizkita i sličnih. Sad, nu metal je dosta širok pojam, zato sam i uvrstio mudvayne, slipknot i deftonse, jer ovi bendovi imaju dosta primesa drugih žanrova. Doduše, u ovu grupu nikako ne mogu da uvrstim RATM, koji je po definiciji rapcore. tačka.

nebojsak

Post by nebojsak » 31 Jan 2010, 18:39

Predomislio sam se. RATM mi je ipak nu/alternative funk, sa primesama punka, metala, hip hopa i dr. Onaj gore Wiki link mi daje za pravo :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Feb 2010, 02:39

Od Nu Metala najbolje iz Japana...

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/gSjP4oS0DwA&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/gSjP4oS0DwA&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
:mrgreen:
izvinjavam se za mali offtopic

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 01 Feb 2010, 09:19

:rlol:
koliki je ovo win

samo što ovo nije nu-metal

The_Art_Of_Despair

Post by The_Art_Of_Despair » 04 Feb 2010, 20:36

Over and over .... Aj ja ja ja ja ja ja ja ja in an feeee ! 8) 8) 8) :D Kakav car!

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 05 Feb 2010, 00:45

oba and oba

Neo_MaGGoT

Post by Neo_MaGGoT » 12 Feb 2010, 15:25

E, najviše sam se nasmejao kad je jedan rekao, ne znam tačno ko, da je SlipKnoT projekt, da nije bend! hahahhahhahahha!! :D :D :D
Znači kidao sam se 10 minuta! :metal:
To što drugi članovi imaju projekte [ima Shawn (Dirty Little Rabbits, To My Surprise), Corey i Jim (Stone Sour), Sid (DJ STARSCREAM) i Joey (Murderdolls)], ne znači da je i SlipKnoT projekt. Projekt je našto sasvim drugo, projekt je kada muzičar iz već poznate grupe uradi nešto svoje (svoj solo).
A što se tiče poznavanja grupe SlipKnoT, verujte da sam tu expert, znam sve o njima i oni su mi omiljena grupa! (iako sada slušam nešto drugačiju muziku) TRASH TILL DEATH! :metal:

Kad već pričamo o Nu Metalu, zna se da je 1. Nu Metal grupa KoRn, a manje poznatija informacija je koja je 2. Nu Metal grupa. Inače, druga Nu Metal grupa je DEFTONES, znači oni su 1995. godine izdali album Adrenaline, koji je pravi Nu Metal album, i po besu u muziči i gitarama veoma podesća na KoRn. E sad za treću nu metal grupu nisam siguran, to je već diskutabilno pitanje.... ja bi rekao da je Incubus, mada ima i drugih grupa koje su u to vreme izdali albume...

Neo_MaGGoT

Post by Neo_MaGGoT » 12 Feb 2010, 15:26

E, najviše sam se nasmejao kad je jedan rekao, ne znam tačno ko, da je SlipKnoT projekt, da nije bend! hahahhahhahahha!! :D :D :D
To što drugi članovi imaju projekte [ima Shawn (Dirty Little Rabbits, To My Surprise), Corey i Jim (Stone Sour), Sid (DJ STARSCREAM) i Joey (Murderdolls)], ne znači da je i SlipKnoT projekt. Projekt je našto sasvim drugo, projekt je kada muzičar iz već poznate grupe uradi nešto svoje (svoj solo).
A što se tiče poznavanja grupe SlipKnoT, verujte da sam tu expert, znam sve o njima i oni su mi omiljena grupa! (iako sada slušam nešto drugačiju muziku) TRASH TILL DEATH! :metal:

Kad već pričamo o Nu Metalu, zna se da je 1. Nu Metal grupa KoRn, a manje poznatija informacija je koja je 2. Nu Metal grupa. Inače, druga Nu Metal grupa je DEFTONES, znači oni su 1995. godine izdali album Adrenaline, koji je pravi Nu Metal album, i po besu u muziči i gitarama veoma podesća na KoRn. E sad za treću nu metal grupu nisam siguran, to je već diskutabilno pitanje.... ja bi rekao da je Incubus, mada ima i drugih grupa koje su u to vreme izdali albume...

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 12 Feb 2010, 16:28

Stalker wrote:nu-metal se pojavio posle rage-a, pojavom korna, pod-a, deftonesa, slipknota, mudvayne-a, limp bizkita i sličnih. Sad, nu metal je dosta širok pojam, zato sam i uvrstio mudvayne, slipknot i deftonse, jer ovi bendovi imaju dosta primesa drugih žanrova. Doduše, u ovu grupu nikako ne mogu da uvrstim RATM, koji je po definiciji rapcore. tačka.
:1:

doyle777

Post by doyle777 » 12 Feb 2010, 19:39

Neo_MaGGoT wrote:E, najviše sam se nasmejao kad je jedan rekao, ne znam tačno ko, da je SlipKnoT projekt, da nije bend! hahahhahhahahha!! :D :D :D

Znao sam da je Deftones druga Nu Metal grupa.
Mislim da je treca Nu Metal grupa Coal Chamber, cak je i termin Nu Metal prvi put upotrebljen na njihovom nastupu...
Ali... sve ovo bi moglo da se pomeri za jedno mesto, jer je prvi Nu Metal bend bio Sexart (prvi bend Jonathana Davisa-pevaca KoRn-a). Bend Sexart je cak i "proziveo" pesmu "Blind" koja je KoRn dvela do njihovog vrhunca i koja je jedna od najboljih "KoRnovih pesama" ikada.

:metal2:

kostakiq

Post by kostakiq » 12 Feb 2010, 20:05

doyle777 wrote:
Neo_MaGGoT wrote:E, najviše sam se nasmejao kad je jedan rekao, ne znam tačno ko, da je SlipKnoT projekt, da nije bend! hahahhahhahahha!! :D :D :D

Znao sam da je Deftones druga Nu Metal grupa.
Mislim da je treca Nu Metal grupa Coal Chamber, cak je i termin Nu Metal prvi put upotrebljen na njihovom nastupu...
Ali... sve ovo bi moglo da se pomeri za jedno mesto, jer je prvi Nu Metal bend bio Sexart (prvi bend Jonathana Davisa-pevaca KoRn-a). Bend Sexart je cak i "proziveo" pesmu "Blind" koja je KoRn dvela do njihovog vrhunca i koja je jedna od najboljih "KoRnovih pesama" ikada.

:metal2:

O čemu vi, ljudi, pričate? Prvi put čujem da se ˝zna˝ da je neki bend prvi ili drugi ili štagod...

LazaRocker

Post by LazaRocker » 12 Feb 2010, 21:37

dojl iz biing kriejtiv

Post Reply