Drvena kucista za pedale

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Stanko

Drvena kucista za pedale

Post by Stanko » 06 Feb 2010, 19:04

Sta mislite kako bi se ovo pokazalo u praksi, jel postoji nesto slicno?
Da nastavim i sebi odgovorim :D postoji, reko prvo da pogledam na guglu i nadjoh par komada. Evo par slika dole.

Enivej, ovo mi predobro izgleda i planiram da napravim jednu za probu. Pa bih zamolio majstore sa foruma da daju svoje misljenje. Ja napravim kutiju i dam da mi neko od vas spakuje elektroniku :) mislim da ovo moze bolesno da ispadne, imam jos mahagonija od gitare, pa neke gravure gore :) :)

Image
Image
Image
Image

Frostensen

Re: Drvena kucista za pedale

Post by Frostensen » 06 Feb 2010, 19:45

prelepo.. bez ikakvih gravura i pizdarija..

dweezil

Post by dweezil » 06 Feb 2010, 20:10

da da ima na zapadu nekoliko firmica koje to rade recimo Hermida Audio, pa sta znam iskreno po meni licno drvo nije dobar izbor za gitarsku pedalu, al ono to je stvar ukusa, ja ipak volim da je to nesto od metala, drvo mi nekako nije rockerski materijal za tako nesto :D , druga tehnicka stvar koja se ovde javlja je sto se mora raditi neki shirming tj. izolacija ovakvog kucista sa ili bakarnim trakama ili nekim sprejom koji izoluje od elektro-magnetnih uticaja, kao i sto se mora resiti uzemljenje drugacije jer telo pedale nije od metala. U principu ako donosi cash zasto da ne :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 06 Feb 2010, 20:12

Veoma lepo izgleda ali se slazem:
dweezil wrote:pa sta znam iskreno po meni licno drvo nije dobar izbor za gitarsku pedalu, al ono to je stvar ukusa, ja ipak volim da je to nesto od metala :D

Stanko

Post by Stanko » 06 Feb 2010, 20:30

dweezil wrote:da da ima na zapadu nekoliko firmica koje to rade recimo Hermida Audio, pa sta znam iskreno po meni licno drvo nije dobar izbor za gitarsku pedalu, al ono to je stvar ukusa, ja ipak volim da je to nesto od metala, drvo mi nekako nije rockerski materijal za tako nesto :D , druga tehnicka stvar koja se ovde javlja je sto se mora raditi neki shirming tj. izolacija ovakvog kucista sa ili bakarnim trakama ili nekim sprejom koji izoluje od elektro-magnetnih uticaja, kao i sto se mora resiti uzemljenje drugacije jer telo pedale nije od metala. U principu ako donosi cash zasto da ne :)
Jesi nailazio kod nas na te sprejeve?

Merkam Big Muff, pa razmisljam dal da ga narucujem preko neta, il da dam nekom da mi odradi. Pa mi pade na pamet da bih mogao da uradim neko seksi kuciste od drveta ;) :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 06 Feb 2010, 20:44

Kelco ih ima, koliko se ja secam

borislavgajic

Post by borislavgajic » 07 Feb 2010, 18:13

ovo su fotke mog ortaka.....bas tu pedalu ima.....
http://www.effectsdatabase.com/model/to ... undrotator
http://files.effectsdatabase.com/gear/p ... or_002.jpg

ona je izolovana alu folijom........i ima cak i napajanje unutra ....i ne zuji nista.......i jako je matora........

to ti je jeftinija varijanta.....
meni su drvene pedale fantazija....prelepo......napravio sam drveni wah( od hrastovine i mesinga) i mislim da ce nadziveti sve ove CryBaby pedale....... :metal: .......

....a moze i da pliva ako bude potopa :ziveli:

borislav

Markony

Post by Markony » 13 Feb 2010, 22:40

Full respect!
Za DIY entuzijaste drvo kao materijal je prava stvar i sa estetske i sa ekonomske strane.
Keep up with good work!
:ziveli:

Post Reply