Pomoc oko kupovine nove bas gitare
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Pomoc oko kupovine nove bas gitare
trebalo bi da je to to. ortak ima spectora sa EMG, samo sto su pasivni a verujem i da su na toj isto tako. cena nove bi trebala da je oko 500eur, mozda i vise, ali mislim da vredi svaku paru
ali ga dobro isprobaj pre nego što kupiš! ja cenim spectorov izgled, kvalitet i zvuk, ali mi vrat uopšte nije legao.
Spector performer ima EMG-SSD (stuart spector design)
- sirac-šunka
- vragolan
Ja hoću nešto da kažem, nevezano za temu.
Lepo je to kad tako mladi shatite šta baš vama treba, ali ja uz punu krivičnu odgovornost predlažem moderatoru ovog foruma ban od mesec dana za svakog člana mlađeg od 20 godina koji napiše bilo šta tipa: Ova gitara (brend, set up....) je najbolja na svetu!; Ova gitara (brend, set up....) je sranje/kesa!.
Ste vi to koristili tu gitaru, komad opreme, ili šta već u više različitih koncertnih hala, klubova i pred publikom od više desetina hiljada ljudi? Da li ste je nosili u više studija i snimili nekoliko albuma različitih muzičkih žanrova?
A ti Stalker, nemaš nikakvih prava da se puvaš isti si ko Braca što je bio, ako nisi i gori
(Vbraca je imao i nekih kvalitetnih postova.)
*ebo te i Warwick i Fender! (a posebno Warwick!)
Lepo je to kad tako mladi shatite šta baš vama treba, ali ja uz punu krivičnu odgovornost predlažem moderatoru ovog foruma ban od mesec dana za svakog člana mlađeg od 20 godina koji napiše bilo šta tipa: Ova gitara (brend, set up....) je najbolja na svetu!; Ova gitara (brend, set up....) je sranje/kesa!.
Ste vi to koristili tu gitaru, komad opreme, ili šta već u više različitih koncertnih hala, klubova i pred publikom od više desetina hiljada ljudi? Da li ste je nosili u više studija i snimili nekoliko albuma različitih muzičkih žanrova?

A ti Stalker, nemaš nikakvih prava da se puvaš isti si ko Braca što je bio, ako nisi i gori

Svaka ti je Njegoseva 

To je definitvno spector. Modeli iz azije uglavnom stizu sa emg ssd magnetima (naleti i neki komad sa emg HZ) u svakom slucaju i jedni i drugi su pasivni magneti s tim da su HZ bolji... Emg HZ idu i na evropske modele spectora... Razmak izmedju zica je kod Spectora malo manji a vrat je nekako "debeljushkast", meni licno to sasvim odgovara.... nije to sad tako strashno drugacije od jednog prosecnog vrata za bas 

Last edited by MrMoT on 17 Feb 2010, 11:13, edited 1 time in total.
pa ja se slažemsirac-šunka wrote:Ja hoću nešto da kažem, nevezano za temu.
kad sam ja rekao da je neki određeni bass sranje i samim tim uvredio druge članove? samo sam rekao da mislim da Stingray ne vredi 1700 eura (nisam rekao da nije odličan bass), i da određeni Fenderi USA ne vrede 2000. sad sam rekao da meni spectorov vrat ne leži što dalje implicira da spector nije za sve ljude, i da kupac samo na to treba obratiti pažnju. ja nisam nikad rekao da je warwick najbolji bass na svetu, nego je meni daleko omiljeni. jebiga.sirac-šunka wrote: A ti Stalker, nemaš nikakvih prava da se puvaš isti si ko Braca što je bio, ako nisi i gori(Vbraca je imao i nekih kvalitetnih postova.)
pa imao sam i ja kvalitetnih postova.

Da ne citiram Sirac sunku...
To pricam i ja od pocetka... i slazem se sa (S)ircem 97%..
Svako neka kupuje i trazi ono sto trenutno odgovara njegovim:
realnim potrebama
nivou sviranja
skupljenim iskustvom
sposobnostima da primeti razlike
dubini dzepa
Mnogi se slazu da je za pocetnka dovoljno da kupi instrumenat i od 90 evra i da SVIRA.. kasnije kada bude potrebe, lako ce taj "neko" da kupi hiljadu-dve evra vredan instrumenat... ali kad prodje enough mileage... onda on sam skonta sta mu treba...
mali off.. juce sam imao prilike da probam set jeftinije opreme... Epiphone Les Paul, Behringer GMX212.. i MIM Fender standard.. ako se to lepo namesti, moze da zvuci like Gibson Les Paul Jimmy Page model/Fender cca ~''68 , Marshall JCM/Fender Tweed/Messa... al' ajde to.. ko zna pesmu, ona ce zvucati lepo i ljudi ce je prepoznati cak i na toj opremi, ko ne zna pesmu, ona ce zvucati kaokad derete macku..
A bese jedan post o razlici izmedju milion dollar opreme i najjeftinije gitare... razlika je samo u vremenu da se nadje korektan setup.. a vreme da se nadje taj korektan setup se uzima kao jedno neprocenjivo iskustvo i dodatak u napredovanju jednog muzicara..
E, da ne ispadne da idem za Sircem i slazem se sa svim sto on prica, ali istomisljenici nekoliko puta jesmo bili... zapravo vrlo cesto...
BTW, necemo da banujemo nikoga, ali makar neka pokusaju da poslusaju savet, a da li biti prihvacen...
To pricam i ja od pocetka... i slazem se sa (S)ircem 97%..
Svako neka kupuje i trazi ono sto trenutno odgovara njegovim:
realnim potrebama
nivou sviranja
skupljenim iskustvom
sposobnostima da primeti razlike
dubini dzepa
Mnogi se slazu da je za pocetnka dovoljno da kupi instrumenat i od 90 evra i da SVIRA.. kasnije kada bude potrebe, lako ce taj "neko" da kupi hiljadu-dve evra vredan instrumenat... ali kad prodje enough mileage... onda on sam skonta sta mu treba...
i da, u ruke Mandusica Vuka..... je stvarno istinita izreka. (tacka)groove wrote:Svaka ti je Njegoseva
mali off.. juce sam imao prilike da probam set jeftinije opreme... Epiphone Les Paul, Behringer GMX212.. i MIM Fender standard.. ako se to lepo namesti, moze da zvuci like Gibson Les Paul Jimmy Page model/Fender cca ~''68 , Marshall JCM/Fender Tweed/Messa... al' ajde to.. ko zna pesmu, ona ce zvucati lepo i ljudi ce je prepoznati cak i na toj opremi, ko ne zna pesmu, ona ce zvucati kaokad derete macku..
A bese jedan post o razlici izmedju milion dollar opreme i najjeftinije gitare... razlika je samo u vremenu da se nadje korektan setup.. a vreme da se nadje taj korektan setup se uzima kao jedno neprocenjivo iskustvo i dodatak u napredovanju jednog muzicara..
E, da ne ispadne da idem za Sircem i slazem se sa svim sto on prica, ali istomisljenici nekoliko puta jesmo bili... zapravo vrlo cesto...
BTW, necemo da banujemo nikoga, ali makar neka pokusaju da poslusaju savet, a da li biti prihvacen...
- DrGreenthumb
- MF veteran
Auf decko, pa ti imas 17 godina? Ja bih se na tvom mestu uopste ostavio komentarisanja bilo kakve opreme, veruj mi da ti treba jos bar 5-10 godina u zadnjici da bi imao uho, a bogami i prste da procenis iole validno. Ja sam u tvojim godinama mislio da je Ibanez Rg dobra gitara. Eto, sve sam ti rekao. Treba da skapiras da je problem tvoje arogancije i neiskustva to sto ne vrednujes nesto sto je tolika institucija kao sto je JB ili Stingray. A sta se tebi sad dopada ili ne je vise kozmetske prirode, na tvom mestu bih malo vise slusao i ucio od iskusnijih a malo manje tupio, no offense.Stalker wrote:pa ja se slažemsirac-šunka wrote:Ja hoću nešto da kažem, nevezano za temu.
kad sam ja rekao da je neki određeni bass sranje i samim tim uvredio druge članove? samo sam rekao da mislim da Stingray ne vredi 1700 eura (nisam rekao da nije odličan bass), i da određeni Fenderi USA ne vrede 2000. sad sam rekao da meni spectorov vrat ne leži što dalje implicira da spector nije za sve ljude, i da kupac samo na to treba obratiti pažnju. ja nisam nikad rekao da je warwick najbolji bass na svetu, nego je meni daleko omiljeni. jebiga.sirac-šunka wrote: A ti Stalker, nemaš nikakvih prava da se puvaš isti si ko Braca što je bio, ako nisi i gori(Vbraca je imao i nekih kvalitetnih postova.)
pa imao sam i ja kvalitetnih postova.
Ps. Mesa Boogie se pise sa jednim S!
ah, jbga znam da negde ima dva slova.. Mesa Boogie...
- DrGreenthumb
- MF veteran
It boogies, that mattersdejankuki wrote:ah, jbga znam da negde ima dva slova.. Mesa Boogie...

pa pola foruma ovde ima 17-20 godina, ne vidim što bi se ja sad izdvajao. bilo kvalitetno ili ne, svačije mišljenje može da vredi. ja nisam arogantan.DrGreenthumb wrote: Auf decko, pa ti imas 17 godina? Ja bih se na tvom mestu uopste ostavio komentarisanja bilo kakve opreme, veruj mi da ti treba jos bar 5-10 godina u zadnjici da bi imao uho, a bogami i prste da procenis iole validno. Ja sam u tvojim godinama mislio da je Ibanez Rg dobra gitara. Eto, sve sam ti rekao. Treba da skapiras da je problem tvoje arogancije i neiskustva to sto ne vrednujes nesto sto je tolika institucija kao sto je JB ili Stingray. A sta se tebi sad dopada ili ne je vise kozmetske prirode, na tvom mestu bih malo vise slusao i ucio od iskusnijih a malo manje tupio, no offense.
- DrGreenthumb
- MF veteran
Ok, u pravu si. U zivotu nisi usao u studio da snimis bilo sta, mozda si odsvirao koju mini svirku, MM, Jb i Prec si verovatno drzao u rukama pola sata (a i nebitno je, s obzirom da si pocetnik), uopste nije arogantno da objasnjavas drugima sta je skupo sta nije, sta valja a sta ne valja i da rantujes o tome kao da si dohvatio svevisnjeg za intimne partije. Sa takvim stavom nista, ali nista neces nauciti, a pametan si steta je...Stalker wrote:pa pola foruma ovde ima 17-20 godina, ne vidim što bi se ja sad izdvajao. bilo dobro ili ne, svačije mišljenje može da vredi. ja nisam arogantan.DrGreenthumb wrote: Auf decko, pa ti imas 17 godina? Ja bih se na tvom mestu uopste ostavio komentarisanja bilo kakve opreme, veruj mi da ti treba jos bar 5-10 godina u zadnjici da bi imao uho, a bogami i prste da procenis iole validno. Ja sam u tvojim godinama mislio da je Ibanez Rg dobra gitara. Eto, sve sam ti rekao. Treba da skapiras da je problem tvoje arogancije i neiskustva to sto ne vrednujes nesto sto je tolika institucija kao sto je JB ili Stingray. A sta se tebi sad dopada ili ne je vise kozmetske prirode, na tvom mestu bih malo vise slusao i ucio od iskusnijih a malo manje tupio, no offense.
pitanje, bez nekog ličnog ataka na bracu: zašto braca nije dobio ovakav flejm kad je ispljuvao sve bas gitare na ovoj temi, uključujući i instituciju kao što je W?DrGreenthumb wrote: Ok, u pravu si. U zivotu nisi usao u studio da snimis bilo sta, mozda si odsvirao koju mini svirku, MM, Jb i Prec si verovatno drzao u rukama pola sata (a i nebitno je, s obzirom da si pocetnik), uopste nije arogantno da objasnjavas drugima sta je skupo sta nije, sta valja a sta ne valja i da rantujes o tome kao da si dohvatio svevisnjeg za intimne partije. Sa takvim stavom nista, ali nista neces nauciti, a pametan si steta je...
ja ne objašnjavam ljudima šta je skupo a šta nije, to je moje skromno mišljenje, kao što sam ponovio trilion puta unazad.
ne znam okle ti želja da me tako neviđeno isflejmuješ kad nikog nisam uvredio, nit sam rekao da je nešto loše. msm ti si sa jedne tačke gledišta sasvim u pravu, i ja to kapiram. al nisi morao da vređaš, mogao si jednom lepom rečenicom sve da mi objasniš.
- DrGreenthumb
- MF veteran
Ne vidim gde sam te uvredio, izvini ako jesam. Braci sam neke stvari rekao licno, jer sam ga silom prilika sreo i upoznao. A valjda ne zelis da budes kao on?Stalker wrote:pitanje, bez nekog ličnog ataka na bracu: zašto braca nije dobio ovakav flejm kad je ispljuvao sve bas gitare na ovoj temi, uključujući i instituciju kao što je W?DrGreenthumb wrote: Ok, u pravu si. U zivotu nisi usao u studio da snimis bilo sta, mozda si odsvirao koju mini svirku, MM, Jb i Prec si verovatno drzao u rukama pola sata (a i nebitno je, s obzirom da si pocetnik), uopste nije arogantno da objasnjavas drugima sta je skupo sta nije, sta valja a sta ne valja i da rantujes o tome kao da si dohvatio svevisnjeg za intimne partije. Sa takvim stavom nista, ali nista neces nauciti, a pametan si steta je...
ja ne objašnjavam ljudima šta je skupo a šta nije, to je moje skromno mišljenje, kao što sam ponovio trilion puta unazad.
ne znam okle ti želja da me tako neviđeno isflejmuješ kad nikog nisam uvredio, nit sam rekao da je nešto loše. msm ti si sa jedne tačke gledišta sasvim u pravu, i ja to kapiram. al nisi morao da vređaš, mogao si jednom lepom rečenicom sve da mi objasniš.

Lm, W je daleko od institucije, a sto vise budes svirao i ucio neke stvari ces i sam videti, koliko god sad odbijas da prihvatis.
Bottom line - sto bi rekao Zappa (a spoznao sam da je jaaaaaako dobar quote) -Shut Up And Play Yer Guitar!-