Muzika u uzem smislu vs. tekst pesme

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

kide

Re: Muzika u uzem smislu vs. tekst pesme

Post by kide » 16 Feb 2010, 15:31

the bassman wrote:Najvazniji je ritam,pa melodijska linija i na kraju tekst. Mada sam tekst je po meni mnogo vazniji od nacina interpretacije,t,j. lepse mi je da neko izrecituje dobar tekst nego profi otpeva neku glupost!
jbte, sad dok čitam i odgovaram na bassmanov post imam dupli deja vu, tj. čini mi se da sam već odgovarao na ovakav post i pritom imao deja vu da sam već odgovarao na ovakav post... šta god

šta sam hteo da kažem ovaj da :1: bez groova u ritmu džaba sve, a ako govorimo o rok svirci u najširem smislu, ako tekst ima smisao i neku poruku može i da se odrecituje. eto, Cane nije pevač, sve "peva" na jedan ton, eventualno dva, al zato je zadao domaći za sve generacije kako srpski jezik može da zvuči rokerski.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 16 Feb 2010, 15:45

Louis Armstrong je jednom rekao da je dobra svaka pesma uz koju možeš da tapkaš nogom..

Bluesko

Post by Bluesko » 16 Feb 2010, 15:46

1) Muzika
2) Text
3) ako je txt sranje,mogu da svarim dobru pesmu,uglavnom i ne znam cele tekstove pesama za koje smatram da su najlepse koje sam cuo :mrgreen:
RItam i gruv mu dodju skoro nebitni,jedino ako se ne radi o funku ili muziKi za igranje,punku,acidu
Trazim muziku,a ne pesmu :mrgreen: :bambi: :XD:

kide

Post by kide » 16 Feb 2010, 16:40

Bluesko wrote:Trazim muziku,a ne pesmu :mrgreen: :bambi: :XD:
to je tako, jer si mlad. tek kasnije kada dođeš u godine koje su muzičari imali kada su pravili tu muziku koju voliš, dolazi i puno razumevanje tekstova.

recimo ja tek sada razumem šta je Džoni Štulić hteo da kaže sa stihovima:
Balegari ne vjeruju sreći,
njihova je tuga golema

neke stvari nikako ne možeš razumeti bez iskustva, pa ma koliko da si prirodno pametan. mora da prođe vreme, i onda tek skapiraš šta je pesnik hteo da kaže, evo Boogie može da potvrdi ovo što pričam.

tako da Bluzko druže, samo polako, još si mlad.

Bluesko

Post by Bluesko » 16 Feb 2010, 17:07

Trazim muziku,a ne pesmu :mrgreen: :bambi: :XD:
= viewtopic.php?f=48&t=7311&start=105

Cicmila!!
Pripadnik lepseg pola

Post by Cicmila!! » 17 Feb 2010, 00:14

Boogie Woogie wrote:jel ti to trebalo mesec dana da razmisliš ili..? :P
...molim?

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 17 Feb 2010, 09:01

pa postirala si mesec dana od poslednjeg posta, pa reko šta sad ovo bi, dal ti je trebalo mesec da razmisliš ili si možda samo rešila da malo podbodeš temu

Cicmila!!
Pripadnik lepseg pola

Post by Cicmila!! » 17 Feb 2010, 11:47

jednostavno nisam videla temu do sad.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 17 Feb 2010, 11:53

Cicmila, please... Relax :)
Image

Cicmila!!
Pripadnik lepseg pola

Post by Cicmila!! » 17 Feb 2010, 11:59

heheh. no stress, doctor. :ziveli:

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 17 Feb 2010, 12:03

e,ok.. a ja mislio već se svi izređali na ovoj temi, pa reko šta sad opet..

Image

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 17 Feb 2010, 21:31

1 - Tekst
2 - muzika
Ali sam sposoban da slusham tekstualne baljezgarije i instrumentalna izivljavanja... audio sadist :)

dogfighter13

Post by dogfighter13 » 17 Feb 2010, 22:25

oba^^

ali kad pisem pesme (iako nisam mnogo iskusan^^ imam samo 6 punih kompozicija^^)
prvo text...(uglavnom napisan u pripitom stanju jer je tad stvarno sjajan text.... onako se samo unervozim i sve upropastim...)
onda je prosto^^ lupis neki program samo da ti taktira^^ lupis 4 akorda (svaki na 4 takta) ubacis jos neki izmedju ^^ odradis razlaganje kao uvod ili neki rif^^ i ubacis jednu do dve solaze kasnije (uglavnom setajuci se po nekoj skali^^) i to je to^^ ali lepo zvuci^^ nakraj svega sve sto je najprostije, najinteresantnije je^^

LazaRocker

Post by LazaRocker » 19 Feb 2010, 12:42

dogfighter13 wrote:oba^^

ali kad pisem pesme (iako nisam mnogo iskusan^^ imam samo 6 punih kompozicija^^)
prvo text...(uglavnom napisan u pripitom stanju jer je tad stvarno sjajan text.... onako se samo unervozim i sve upropastim...)
onda je prosto^^ lupis neki program samo da ti taktira^^ lupis 4 akorda (svaki na 4 takta) ubacis jos neki izmedju ^^ odradis razlaganje kao uvod ili neki rif^^ i ubacis jednu do dve solaze kasnije (uglavnom setajuci se po nekoj skali^^) i to je to^^ ali lepo zvuci^^ nakraj svega sve sto je najprostije, najinteresantnije je^^
opravdao si avatar
xD

cccira
MF veteran

Post by cccira » 19 Feb 2010, 12:54

dogfighter13 wrote:ali kad pisem pesme (iako nisam mnogo iskusan^^ imam samo 6 punih kompozicija^^)
Posteru, u ovih par redova si napisao sve ono sto danas u muzici ne valja

Post Reply