Pitanje/18v
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pitanje/18v
Ukratko: dal' igde postoji varijanta nečega što bi radilo kao razvodnik, razdelnik, kako god ga nazvali - za napajanje pedala na 18v?
Naleteo sam na K/P i na Limundu, na poneki adapter sumnjivog dizajna..
Da li neko radi te varijante (tipa "meduza", ali za 18v) i, naravno, pošto?
Imam, doduše, samo jednu pedalu te voltaže, ali - na putu su još dve. A, alkalne 9-tke ne samo što odvratno udaraju po džepu, nego ih često - u ključnom momentu - nema!
Hvala na pažnji (:
Naleteo sam na K/P i na Limundu, na poneki adapter sumnjivog dizajna..
Da li neko radi te varijante (tipa "meduza", ali za 18v) i, naravno, pošto?
Imam, doduše, samo jednu pedalu te voltaže, ali - na putu su još dve. A, alkalne 9-tke ne samo što odvratno udaraju po džepu, nego ih često - u ključnom momentu - nema!
Hvala na pažnji (:
Re: Pitanje/18v
pa trebalo bi da moze da se nadje u Bgd ispravljac na 18V, kupis posle samo daisy chain i furash.
- Dersu Uzala
Nije mi najjasnije kako to da nema baterija, ali jos bolje, zasto ne koristis 9v baterije koju su rechargeable.
U poslednje vreme, veruj mi, čitav grad (NS) moram da opajem, nebili našao 2. ISTE!
Što se rechargeable baterija tiče - da. Promaklo mi
Pišem master-rad, pa mi nisu sve na broju.
Rečeno je dovoljno - hvala vam.
ende
Što se rechargeable baterija tiče - da. Promaklo mi

Rečeno je dovoljno - hvala vam.
ende
Recimo neko stabilisano napajanje?
- Hillybilly
Ovo resava sve probleme vezane za napajanje pedala! Sve varijante custom napona su moguce!
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... PSU#p87944
kao i nova verzija za 10 pedala,
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... 45#p156109
Price?Hillybilly wrote:Ovo resava sve probleme vezane za napajanje pedala! Sve varijante custom napona su moguce!
IzdaiceDersu Uzala wrote:Meni su baterije ljubavne.

- Dersu Uzala
Sho bre? Em je manji smor, em elegantnije a obaska sto se tripujem da mi bolje zvuce pedale na baterijama. Doduse, jednom sam u zivotu imao chorus pedalu, mozda jednom delay, par puta fuzz (pre 20 i kusur godina) tako da te pedale ne koristim. Uglavnom znaci OD/Dist ili wah. A tu mi baterije kazem zvuce bolje, tripujem se ja. Mada pre svega mi je manji smor. Bateriju imam u svakom kiosku, a kazem max dve pedale istovremeno, mozda tri (Noise Gate/OD/wah).
P.S. Malopre ukljucim pojacalo posle dugog vremena, kao Olimpijada pa ajd da se zezam uz meze i picence i TV. Sviruckam satro. Elem, ne znam koji mi je djavo, i ne znam sto se igram ovim digitalnim glupostima i kompjuterom, Line6 i te gluposti. Ukljucio sam se direkt u pojacalo bez ikakvih pedala, prilicno tiho, jako tiho (pojacalo je Mesa Boogie Nomad 55w 1x12") i razvaljuje. Mislim, nema tog zvuka iz kompjutera ili didjitalije. Nema. Cesto pomislim posle duzeg nesviranja pojacala kako blage veze sa svirkom nemam i tek shvatim kako sviram kad ukljucim pojacalo. Ove digitalne kerefeke proizvode stalno neke tonove, ne sum nuzno , nego note koje ja ne sviram. Onda imam utisak da brljavim, jer se cuje svasta pored osnovnog tona. Bukvalno svaki pokret ruke, bilo leve bilo desne. A znam da imam prilicno solidnu tehniku, hebem mu misa, vezbao sam tolike godine svojevremeno. Problem je sto ti procesori kad pojacaju signal, pojacavaju linearno sve zivo sto 'cuju' na ulazu i istom zestinom pojacavaju kojekakve smetnje, brljanje, kakofoniju ovo ono. Ukljucim pojacalo i ne cuje se nista. Ono ne pojacava uopste to brljanje koje fakat proizvodim dok sviram. Ne znam da li me kapirate, tojest da li je neko imao isti dozivljaj. Jednostavno ta digitalna tehnika mi ne odgovara, unosi svakakve gluposti u signal.
P.S. Malopre ukljucim pojacalo posle dugog vremena, kao Olimpijada pa ajd da se zezam uz meze i picence i TV. Sviruckam satro. Elem, ne znam koji mi je djavo, i ne znam sto se igram ovim digitalnim glupostima i kompjuterom, Line6 i te gluposti. Ukljucio sam se direkt u pojacalo bez ikakvih pedala, prilicno tiho, jako tiho (pojacalo je Mesa Boogie Nomad 55w 1x12") i razvaljuje. Mislim, nema tog zvuka iz kompjutera ili didjitalije. Nema. Cesto pomislim posle duzeg nesviranja pojacala kako blage veze sa svirkom nemam i tek shvatim kako sviram kad ukljucim pojacalo. Ove digitalne kerefeke proizvode stalno neke tonove, ne sum nuzno , nego note koje ja ne sviram. Onda imam utisak da brljavim, jer se cuje svasta pored osnovnog tona. Bukvalno svaki pokret ruke, bilo leve bilo desne. A znam da imam prilicno solidnu tehniku, hebem mu misa, vezbao sam tolike godine svojevremeno. Problem je sto ti procesori kad pojacaju signal, pojacavaju linearno sve zivo sto 'cuju' na ulazu i istom zestinom pojacavaju kojekakve smetnje, brljanje, kakofoniju ovo ono. Ukljucim pojacalo i ne cuje se nista. Ono ne pojacava uopste to brljanje koje fakat proizvodim dok sviram. Ne znam da li me kapirate, tojest da li je neko imao isti dozivljaj. Jednostavno ta digitalna tehnika mi ne odgovara, unosi svakakve gluposti u signal.
Last edited by Dersu Uzala on 21 Feb 2010, 01:18, edited 1 time in total.
Ma sve to teraš na napajanje,meni drndanje sa baterijama,dal' sam ih izvadio dal' nisam,kol'ko je potrošena,i naravno što baterija voli da iznenadi nenadano(ne daj bože živi nastup) 

- Dersu Uzala
Kazem, nikad nisam imao puno pedala u zivotu a kamoli istovremeno. Odavno koristim rack multiefekte za te fore. Ili odvojene rack efekte ako se bas ima, ali ista poenta. Imam naravno napajanje za to (Furman power conditioner standardno). Baterija na svakom cosku, a ja obicno imam u steku par komada. Uvek iskljucim pedalu kad ne sviram, navika iz Juge verovatno, da se pristedi baterija (izvucem znaci i kabl iz ulaza da ne trosi idle struju, mada mislim da za to vise nema potrebe, drukciji je dizajn ovih dana cenim, ali navika). Baterija mi daje najbolji zvuk posle jedno par dana sljake. Znaci ne volim one nove novcate. Volim kad joj padne napon na 7-8V. Onda zvuk dobije taj 'sag', dise. U zivotu nisam imao problem sa baterijom, tipa da rikne a nemam rezervu (ili neko u bendu). Ili da me izda na svirci. Sve se to proveri pre svirke, mada kapiram da je mrsko ako imas 10 pedala ili jace. Treba mi cca 30 sekundi da zamenim bateriju anyway.
Što bi i sam rekao:"Ameriga brale!"Dersu Uzala wrote: Baterija na svakom cosku

Bezbroj puta mi se desilo da žurim na svirku/probu i obilazeći trafike ili dobijem odgovor Ne držimo baterije, ili me ljubazno pitaju Da li su to ove, pri tom pokazujući na one preHistorijske od 1,5V veličine tabakere.

Potpuno se slažem da neke stvari mnoooogo bolje zvuče na "načetoj" bateriji, ali nekima je to prevelika obaveza.

Štedljive stvari tipa wah, fuzz, pa i drajv uvek na jeftine ATC od 9V, a sve ostalo - u zid!

Iskreno i meni je lepsi feeling sviranja pedala na baterije, i kada ne viri nista iz njih sem patch kablova, tada dolazi do izrazaja onaj potpuni trip o pedalama kao malim autonomnim igrackama koje mogu da se menjaju, kombinuju i redjaju kako hoces, iskreno bilo bi idealno da svaka pedala trosi malo baterije i da mozes da se oslonish na jednu bateriju makar par nedelja. E sad za sa uvodjenjem pedalboarda u igru stvari se menjaju, iskreno mislim da je logicno za nekoga ko koristi pedalboard da koristi i napajanje. Neam pojma zasto sam ovo rekao, ajd
Baterije znaju da neprijatno iznenade posebno u ovim zimskim uslovima, napolju hladno, unutra toplo, tad znaju iznenada da ispuste i ono malo zivota sto imaju. 

@decades a koje su to pedale sto rade na 18v ?
sorry za off..
A mozda da odes u neki npr tv servis i pitas da ti naprave to sto ti treba..
sorry za off..
A mozda da odes u neki npr tv servis i pitas da ti naprave to sto ti treba..