nebojsak wrote:Rani Silverchair je bio ordinarno govno koje je recikliralo Bleach putem moderne produkcije, nešto kao Hanson Brothers (ne onaj kanadski) u zloj varijanti. Rani Korn je bio sranje koje je postalo manje sranje u nastupajućim godinama, a razlog tome je bila pojava još gorih klonova, u odnosu na koje su ovi zvučali kao Isusi themselves. Deftones su mi imali tu i tamo zanimljive rifaže, ali su se svojski potrudili da ih ponište pomoću pevača.
Uglavnom, meni i dalje fali grb Coal Chambera iz 97/98. Dajem 2 napadača Overdrivea za njega.
Ok, prznajem, u pravu si za Silverchair, ne znam ni kako su mi oni pali na pamet, mada sam ih gotivio kao klinac i neke stvari nisu loše uopšte.
Za Korn mogu da te razumem, ali mislim da nisi u pravu. Ja znam u kojim si ti bendovima svirao i šta si otprilike slušao kada su oni bili popularni i kapiram da ti je to bilo govno sa MTV-a i da si u startu imao neku odbojnost. Ja sam odrastao na tim bendovima u osnovnoj školi (85. sam godište), da bi u srednjoj otišao u nešto skroz drugačije, i dosta vremena, zapravo do pre 2-3 godine sam imao isti stav kao ti. Krio sam moje nu metal detinjstvo od svojih kul drugara kojima je to sranje (a zapravo je isto gomila njih to slušala dok su bili klinci). Onda sam pre tih 2-3 godine iz nekog tripa uzeo da opet preslušavam sve to, ali sam tada to posmatrao iz totalno drugačije perspektive nego kao klinac. Slušao sam rifove, aranžmane, zvuk, produkciju, itd. i oduševio sam se. Prvi album Korna, onaj self titled mi ima neverovatan zvuk i niko nije imao sličan do tada (ako grešim, ispravi me), aranžmani su super, efekti takođe, jedino su mi tekstovi sada totalno smešni, a čak i kao klincu su mi smetali ponekada. Takođe na tom albumu nema R od repa, to su počeli da ubacuju polako od drugog da bi kulminiralo sa Ice Cubeom na ja mislim 3. ili 4. albumu.
Deftones vokal je isključivo stvar ukusa. Recimo na prvom albumu me oduševilo kada sam skapirao kolko se lik sekao na pevanje David Yow-a pevača Jesus Lizarda, na kasnijim albumima ima dosta i H.R. (Bad Brains) fazona u pevanju, kasnije je zaslinavio, ali i naučio bolje da peva. Za rifove se slažem, do jaja su, a istakao bi i njihovog bubnjara, koji ne svira ništa toliko komplikovano ali seče i ima brejkove na nekim najneočekivanijim mestima. Zadnji album Deftonesa mi je isto bomba, neverovatno dobar post rock metal, za bendove kao što su Isis, domaći zadatak bukvalno.