Lazarevacki Punk

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Boca

Lazarevacki Punk

Post by Boca » 27 Nov 2007, 15:38

Pozdrav, mi smo lazarevacki bend VIA-D'NO i postojimo od ovog leta, svi smo svirali ili jos sviramo u drugim bendovima tako da je pravo cudo sto smo se skupili i poceli da radimo...
Sviramo punk/hc i mnooogo volimo da se zezamo tako da ne zamerite na glupostima ;)
Radimo autorske stvari a postava je:

Joca (gitara-vokal)
Besa (bas gitara)
Srecko (Gitara)
Makism (Bubnjevi)

Ime ustvari znaci Vokalno Instrumentalni Ansambl D'NO!

Nismo preterano ambiciozni, dovoljna je gajba piva i mi smo u vasem gradu...a da, zamalo da zaboravim glavnu stvar :lol:

Snimili smo u garazi nasu prvu autorsku pesmu pa me zanima sta mislite, poslusajte pa pljujte ili hvalite...ionako je sve to punk :)

evo linka pesme: http://www.box.net/shared/d3p9a42fag

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 27 Nov 2007, 15:51

Hmmm, nije lose... i sam si rekao da je to PUNK.... :)

Malo su ti reci pesme ne razumljive pa JA nisam mogao da razumem reci, ali verujem da je u skladu sa pokretom, pljujete sve zivo :)

Boca

Post by Boca » 27 Nov 2007, 15:57

Napisao bih ja ovde i text da se bolje razume ali nisam upoznat sa pravilima foruma...ne znam da li smeju da se pisu "ruzne reci" haha :)

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 27 Nov 2007, 18:23

Ehhh... setih se svojih "punkerskih dana" i zadovoljno se nasmeših što je to daleko iza mene... ne bih se vratio u to... ma ni po cenu života... but that's just me...

Koliko sam skontao iz onih par reči što se razume, tipično punkerska bespotrerbna i uzaludna pljuvačina po svemu i svačemu.

Elem, na stranu moje negodovanje prema takvom punku... Uostalom... koga to i zanima uopšte?

Iskreno, snimak je srednje žalostan i kontam da ste mogli malo više da se potrudite što oko same pesme (da ne vrtite baš tri akorda kroz celu fucking pesmu... malo je dosadno), što oko snimka (da, i u garaži može da se napravi bolji snimak. A pevač... heh to je posebna priča... preporučite mu da počne actually da peva a ne da folira "izriban" glas i da obrati pažnju na dikciju jer će se onda zapravo nešto od texta i razumeti. Ovako cela stvar gubi poentu.

E sad... što se tiče izjave "dajte nam gajbu piva i mi smo u vašem gradu"... OK... kontam da je to punkerski fazon ali opet... zar stvarno želite toliko da ponižavate sami sebe? Pogledaj gazdu lokala u kom sviraš: zadovoljno trlja ruke zato što si mu napunio lokal, tebi ništa nije dužan osim ušljive gajbe piva, ti se znojiš na bini i trošiš svoje vreme, žice na gitari, palice, plaćaš sebi put do tog mesta gde sviraš i generalno si na gubitku, a njemu ide kompletna lova. What's wrong with the picture?
Takva izjava bi imala smisla da sviraš u klubu u svom gradu i da gazda u istom maniru deli besplatno pivo ali svi vrlo dobro znamo da se to neće nikad desiti a čak i da se desi, opet si na gubitku.

Nadam se da kapiraš poentu. Nemam apsolutno ništa protiv toga i nemoj to lično shvatati ali to se jednostavno kosi u mnogo čemu sa stvarnim stanjem u životu i neko može samo da ti se smeje iza leđa a verujem da to ne želiš.

Uzdravlje i živi bili!

Boca

Post by Boca » 27 Nov 2007, 18:54

Iskreno, mogli smo mnoogoo vise da se potrudimo da od ovoga napravimo komerijalnu nazovi "punk" pesmu ali to ne bi bilo "to"...za ovo sto radimo vise ne postoji publika (bar ne u nasem bednom gradu) i cilj nam je da ukazemo na staru dobru poruku i jednostavnost a ne da izadjemo na binu kao neki zajebani muzicari (veruj mi da svi mi imamo tehniku sviranja u malom prstu, jer pored ovoga svi sviramo u drugim bendovima razlicitih pravaca)
"Pevac"...haha, to bih bio ja :) Ovo mi je bio prvi put u zivotu da pevam...ja sam uvek bio gitarista ali posto ljudi koji znaju da pevaju nemaju muda da pred ljudima kazu sta sve misle, tu ulogu sam preuzeo ja...
Sto se tice piva...Nek gazda zaradi i milion dinara, boli me dupe sve dok se mi dobro zezamo...:) Ako me razumete? Punk je postao pozerisanje i mi to hocemo da promenimo...
Cheers!

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 27 Nov 2007, 19:23

Pa kul... ralike u poimanju svirke... I don't mind, ali ja ne bih to radio ali opet... to sam samo ja.

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 27 Nov 2007, 19:56

Snimak je isuvise los da bi mogla da se da bilo kakva realna ocena. Anyway, na osnovu ovoga sto sam cuo, mogu reci da se u potpunosti slazem sa Foxom, pa, s tim u vezi, da ne ponavljam ono sto je on rekao...

Inace, ne bih se slozio da je danasnji punk pozerisanje (dobro, 'ajde ova komercijala tipa Blink182, ali vecina nije). PUNK je jednostavno, kao i svi drugi muzicki zanrovi, napredovao i evoluirao u nesto novije i tvrdje, komplikovanije i koherentnije. Postao je pravac gde nije vise samo bitno "dobro zezanje" i "poruka", vec i samo sviranje koje se vise, u najvecem broju slucajeva, ne svodi na 3 rifa gore-dole (kao ranije), vec na nesto komplikovanije i progresivnije. Dakle, u pitanju je prirodan tok stvari i evolucija...

BTW, sto se "poruke" tice, a u koju se i najvise kunu HC/Punk-eri, imam sledece misljenje: Najlakse je stajati sa strane i pljuvati po necemu, tj. isticati mane nekog drustva, poretka, or whatever, a ne ciniti nista da se stanje stvari promeni. Dakle, konstantno skretanje paznje na neki problem ne resava sam problem, vec ga samo identifikuje. Zato se i slazem sa Foxom i njegovim "negodovanjem prema takvom punk-u"...

Boca

Post by Boca » 27 Nov 2007, 20:13

Ne slazem se! Mi se na ovaj nacin borimo protiv toga, pozivamo ljude da otvore oci...kao sto rekoh nije stvar u muzici vec u zezanju, ako nije u tome stvar onda je obicno pozerisanje (ne pricam o blinku 182 ili kako vec, nego o domacoj sceni), pa ljudi najbolje punk svirke na kojima sam ja bio su bile one gde basista ne provali da nije ukljucen u pojacalo,gde se pevac valja po podu a gitarista POTPUNO GO svira...
Solo gitarista sam u jednom hard rock bendu (ozbiljnom bendu), i recimo tu je bitna muzika,progresivnost,slozenost,zajebane linije...
Zna se sta je punk...preporucujem da poslusate Radnicki Kombinat,The Group,Birtiju,PogonBGD i znacete o cemu govorim...
:wink:

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 27 Nov 2007, 20:24

Na osnovu onoga sto si rekao, mogu da izvucem zakljucak da je PUNK, u principu, neozbiljna muzika. Muzika kojom svaki ekscentrik ("svira go" i "valja se po podu"...) moze da se bavi bez obzira na umeshnost sviranja svog instrumenta. Pa, majku mu, kakva je onda to "muzika"? Prema tvojim recima ispada da je PUNK, u celini, samo glupiranje i drndanje uz "dobro zezanje" (a i prilicno je subjektivan dozivljaj "dobrog zezanja"). U kontradikciji si sa samim sobom - prvo kazes "borimo se protiv toga (necega) i pozivamo ljude da otvore oci", a onda kazes "da nije stvar u muzici, vec u zezanju". Pa cekaj, jel se zezamo ili nesto zelimo da promenimo i porucimo, ili ni to nije bitno? :?

Mislim, da se razumemo: ne zelim da se prepirem ovde i da pljujem po PUNK-u kada sam u sustini i ja (u dusi) punk-er, ali mnoooogo progresivniji. Medjutim nije mi jasno sta zelis da kazes tacno...

Boca

Post by Boca » 27 Nov 2007, 20:45

Bas to sam i hteo da kazem! Punk moze svako da svira!
Uzecu za primer pistolse...ako si upoznat sa njihovim radom znaces da kada su prvi put usli u prostoriju za vezbanje NISTA NISU ZNALI (osim gitariste) ! Cak je Rotten u to vreme porucio da nije stvar u muzici (mislio je konkretno na tehniku sviranja) nego u ideji i poruci...
Pa Sid, njiov basista, je vecinu svirki bio iskljucen jer nije znao da svira (ili nije bio u stanju), kako kad...ali cinjenica je da je na prvim probama dok je "svirao", bas gitaru prvi put drzao u rukama...
Za mene je punk dobro zezanje ali on ne bi imao smisla kada ne bi slao poruku... :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 27 Nov 2007, 21:45

Derrick wrote:Na osnovu onoga sto si rekao, mogu da izvucem zakljucak da je PUNK, u principu, neozbiljna muzika. Muzika kojom svaki ekscentrik ("svira go" i "valja se po podu"...) moze da se bavi bez obzira na umeshnost sviranja svog instrumenta. Pa, majku mu, kakva je onda to "muzika"? Prema tvojim recima ispada da je PUNK, u celini, samo glupiranje i drndanje uz "dobro zezanje" (a i prilicno je subjektivan dozivljaj "dobrog zezanja").

Malo cu se u ŠALI setiti reci koje je izgovorio jedan Vrrrrlooo poznat muzicar... :)

"Da pankeri umeju da sviraju, svirali bi Heavy Metal... :)

Sala mala... ne svadjajmo se oko ovoga...

m@T@

Post by m@T@ » 27 Nov 2007, 23:53

Boca wrote:Ne slazem se! Mi se na ovaj nacin borimo protiv toga, pozivamo ljude da otvore oci...kao sto rekoh nije stvar u muzici vec u zezanju, ako nije u tome stvar onda je obicno pozerisanje (ne pricam o blinku 182 ili kako vec, nego o domacoj sceni), pa ljudi najbolje punk svirke na kojima sam ja bio su bile one gde basista ne provali da nije ukljucen u pojacalo,gde se pevac valja po podu a gitarista POTPUNO GO svira...
Solo gitarista sam u jednom hard rock bendu (ozbiljnom bendu), i recimo tu je bitna muzika,progresivnost,slozenost,zajebane linije...
Zna se sta je punk...preporucujem da poslusate Radnicki Kombinat,The Group,Birtiju,PogonBGD i znacete o cemu govorim...
:wink:
ja bih tebi preporucio nup :)

Boca

Post by Boca » 27 Nov 2007, 23:58

A nup je?

m@T@

Post by m@T@ » 28 Nov 2007, 01:30

napred u proslost ... odlican bend ... sa nama je vise od 20 godina ... gomila izdatih albuma ...
koje si godiste inace ?

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 28 Nov 2007, 09:22

Jako zdrava rasprava i sve to, ali imam jedno pitanje jos (necu da pljuljem i blah blah...nista ja ne mislim negativno :) )
Rekao si da ste muzicki (tehnicki) svi potkovani u bendu, a meni ovaj bubnjar bas i ne zvuci tako.
Mozda sam ja samo preozbiljan :)

Post Reply