Nabavka zvučnika za pojačala u Srbiji

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Born_Dead

Re: Nabavka zvučnika za pojačala u Srbiji

Post by Born_Dead » 07 Mar 2010, 01:17

mozda jeste glup predlog,ali ako bas bas ne mozes da nadjes to sto trazis,a spreman si da das koji dinar vise

http://www.lombard.rs/index.php?option= ... =1&lang=sr
preko njih inace se moze sve naruciti ama bas sve,npr drugar nije mogao da nadje dimarzio nemam pojma koji model,ali znam da je sedmozicana bila u pitanju,uzeo preko www.guitarcenter.com i narucio,mozda cekanje jeste nesto par nedelja ,ali kazem,glup predlog jer to ono ako bas bas nema.
saces da pomislish jaaaaaaao da pa to otkida koliko kosta,zapravo,drug je dobio free shiping po americi.ali moraces da procitas kako naplacuju da viddis da to nista nije EXTRA SKUPO ,opet je to magnet,mada 7 dolara po kilu ,a zvucnik je ipak malo tezi,imas sve u svemu kalkulator na njihovom sajtu pa vidi.
:D

michabass

Post by michabass » 07 Mar 2010, 03:27

Moj ti je predlog (baš ako si zapeo da osposobiš black widow da bude original) da poručiš ili da ti neko donese celu rezervnu korpu, koju sam opisao pre par postova... Ona nije toliko teška ako je naručuješ preko neta, jer 90% težine zvučnika je magnet. Naročito kod ovolikih magneta.

Nisi naveo koje je to pojačalo i koliko snage ima?? Možda u obzir dolaze i neke druge zamene tipa Celestion, Eminence manje snage a boljeg zvuka... iako je to jako subjektivno...
:ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 07 Mar 2010, 10:55

Do jaja, hvala na detaljnom infou :)

Pa ono, manja snaga bi čak i bila poželjna. U pitanju je Peavey MX VTX kombo, hibrid sa trandža preampom i 4 lampe u izlazu, 130 vati. Kako to ide sa stavljanjem slabijih zvučnika?

michabass

Post by michabass » 07 Mar 2010, 13:13

uh uh uh, 130W nije zezanje! pa najbolje ti je da nadješ original basket, nisu oni bez razloga stavili tako jak namotaj...

U svakom slučaju ništa ispod 150W rms ja tu ne bi stavljao a toga nema baš puno, barem što se tiče specifično gitarskih zvučnika.
Što ne vidiš da ti neko donese ili iz Madjarske ili iz Austrije/Nemačke? Sad kako je pao vizni režim imaš gomilu ovih što idu s kombijem u raznorazne vikend nabavke, možda već znaš nekog?

pozdrav

nebojsak

Post by nebojsak » 13 Mar 2010, 18:59

michabass wrote:Možda u obzir dolaze i neke druge zamene tipa Celestion, Eminence manje snage a boljeg zvuka... iako je to jako subjektivno...
E sad, u neko doba će se definitivno praviti custom 2x12" box (ideja mi je da se uradi malo širi tako da Peavey može opušteno da čuči na njemu, tako da ću praktično imati 3x12"). Koliko sam kopao, reklo bih se da sam ograničen na Celestion u Playeru, pošto mi je mrsko da se cimam sa kombinacijama od preko.

Elem, zanima me neka preporuka - koji? Dakle, imamo Pivija sa 4x6L6GC, H-H na đitri, štobsereklo midlova, mraka, očaja, beznađa i samoubilačkih tendencija na tone. Šta je -od nabavljivih varijanti- najzgodnije da mu pridruži malo širine i otvorenosti?

disclaimer: ne, neću da uzimam glavu i box :) (tj, hoću u dogledno vreme, ali to će biti potpuno druga kombinacija). Ovaj kombo ima neki ludački karakter, potpuno je sumanut i pokriva mnogo varijanti muzike, jebe me samo ta 1x12" i usko polje emisije.

Post Reply