Treba mi mikrofon za pevanje uzivo

Razglasni sistemi, monitoring, ponašanje na bini, tonska proba...

Moderators: dejankuki, Tiki the Boyler

Post Reply
VoxPopuli

Treba mi mikrofon za pevanje uzivo

Post by VoxPopuli » 26 Jan 2009, 13:40

Treba mi mikrofon za vokal, koristio bih ga na svirkama i probama.
Imam nekakav monitor...
Interesuje me sta dobijam sa mikrofonom Shure SM58 ?!
I ima li kakav jeftiniji od njega da bi mogao adekvatno da me posluz (posto treba da kupim jos stalak i kabal) ? (Behringer ili tako nesto... lupam).

P.S.
Ako ova tema ne pripada ovoj rubrici premjestite je :roll:
Hvala
Last edited by dejankuki on 27 Jan 2009, 08:27, edited 1 time in total.
Reason: promena naslova na zahtev

Tiki the Boyler
Urednik

Re: Treba mi mikrofon za pevanje uzivo

Post by Tiki the Boyler » 27 Jan 2009, 00:44

Ja bih zaobišao SM58. To jednostavno nije isti onaj mikrofon koji je bio dok se pravio u USA! Sada samo mulja, užasno je mutan i pravi probleme sa mikrofonijom.
Jeftilene, ako možeš, isto zaobiđi. Bacaš pare ni na šta! Patiš se. Nigdje zvuka. I onda prodaješ u pola cijene da bi kupio drugi jeftilen i tako u krug!

Izbor mikrofona u ogromnoj mjeri zavisi od tvog glasa, stila muzike koji se izvodi, postave benda koji te prati, a u krajnjoj instanci i od razglasa, te od prostora u kom se radi. Iz tog razloga uglavnom vučem više mikrofona sa sobom pa se odlučujem za određen model zavisno od situacije. (znam da to u praksi uglavnom nije moguće kad je pojedinac u pitanju)

Moja topla preporuka ti je novi RODE M1 mikrofon. Cijena mu je 125 EUR, ali je u pitanju komad koji će te sigurno godinama služiti. Ima odličnu boju. Mek je a opet dovoljno prezentan. Jako dobro leži u miksu. Izrađen je kao tenk! Pa ako budeš u prilici probaj...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Jan 2009, 01:21

The Hives koriste M1!!
http://aus.rodemic.com/whosrockin.php pogledati pod Hives...prebaciti pod live vocals...

VoxPopuli

Post by VoxPopuli » 27 Jan 2009, 12:42

Izbor mikrofona u ogromnoj mjeri zavisi od tvog glasa, stila muzike koji se izvodi, postave benda koji te prati, a u krajnjoj instanci i od razglasa, te od prostora u kom se radi.
Pa ja cu onako amaterski da definisem svoj glas:

- prijatelj mi je rekao da bi isao u tenore da sam u horu, znaci nemam bas rokerski glas, znaci u njemu kao da nema dovoljno basa, cak je na granici zenskog glasa ponekad cini mi se (nisam ni blizu skolovanog glasa, ali znam da kad mu dam volumen on je i dalje njezan nekako)
- sad ja ne koristim glas za onu vrstu muzike koja bi njemu vjerovatno odgovarala (dakle tu ima i nekakvog roka, pop roka), ali posto u bendu imaju dva pjevaca, vjerovatno cemo raspodjeljivati u buduce repertoar kako kome pase( dve gitare, bas, bubanj; to je sastav)
Prostor u kome radimo je nekakva klasicna garaza, mozda 4x5 m. Vokal se inace slabo cuje.

A sad mene interesuje da li ima taj M1 u Banja Luci da se kupi, ako ne sta bi moglo drugo da pomogne. Imam vremena jedno dvije sedmice da se snadjem.

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 27 Jan 2009, 14:23

Naravno da ima u BL.
U Artistu mu je cijena 255,- KM, ali za koji dan počinje jedna fina akcija pa će da košta 227,- KM (za keš naravno).

Pa skoči i probaj...

Jack Nape

Post by Jack Nape » 09 Mar 2010, 01:52

Koji bi mikrofon bio najbolji izbor u rangu najjeftinijih. Za vezbanje kuci i u studiju? Kakvi su shure c607 i behringer xm8500?

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 09 Mar 2010, 19:48

Jack Nape wrote:Koji bi mikrofon bio najbolji izbor u rangu najjeftinijih. Za vezbanje kuci i u studiju? Kakvi su shure c607 i behringer xm8500?
Za to su OK.

Jack Nape

Post by Jack Nape » 06 Jan 2012, 18:14

Jel ima negde kod nas da se nadje Rode M1, i jel ima neko pojma koliko bi kostao. Razmisljam se izmedju AKG D5, Beta58A, Sennheiser e 845 i pomenutok Rode M1. Mikrofon je iskljucivo za live vokalnu primenu. Jel ima neko savete/iskustva sa pomenutim i info. o nabavci Rode M1?

Post Reply