Sve O Žicama Za Bas Gitare
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare
Ma ko zna u kojem se uopste stimu trenutno nalazi gitara...stimer u ruke i treba je prvo nastimovati u klasican stim,posle toga sve ostalo isprobavati.
nastimao sam je ovde: http://www.musiccentar.com/stimovanje_gitare.php
dobio sam savet da kupim i stavim ove: rotosound 77 flats u debljini 045-105
odnosno evo: ako je do tenzije i do svirke trzalicom u r'n'r bendu , jedna od najboljih varijanti su flatwounds (brusene) zice. imas u mitros music i maricevom ms rotosound 77 flats. to uzmi i da vidis zategnutosti i sounda. možda će ti izgledati malo "tup" sound kad budes svirao sam, ali u mixu benda flats izlaze bolje nego bilo koje roundwounds - sjetićes me se kad budeš na bini izbijao plombe ljudima i svi te budu gledali sa strahom u očima!
sta vi kazete? jedu li ove zice pragove? ima li nekih iskustava sa njima?
odnosno evo: ako je do tenzije i do svirke trzalicom u r'n'r bendu , jedna od najboljih varijanti su flatwounds (brusene) zice. imas u mitros music i maricevom ms rotosound 77 flats. to uzmi i da vidis zategnutosti i sounda. možda će ti izgledati malo "tup" sound kad budes svirao sam, ali u mixu benda flats izlaze bolje nego bilo koje roundwounds - sjetićes me se kad budeš na bini izbijao plombe ljudima i svi te budu gledali sa strahom u očima!
sta vi kazete? jedu li ove zice pragove? ima li nekih iskustava sa njima?
Last edited by parker on 15 Feb 2010, 10:32, edited 1 time in total.
Flats su kul. Mislim da manje rezu pragove. Pravo pitanje je sta se tebi vise svidja. Evo, ovi simpaticni manijaci su snimili 3000 semplova probavajuci preampe. Obrati paznju samo na razliku u zvuku izmedju Steel i Flats, recimo prva 2 reda... http://basstasters.com/basses/Lakland_G ... ature.html
pa, svidja mi se da imam malo vise tenzije, da mi 'e' ne 'landara...
mislim da cu probati sa njima, kad ih nadjem
mislim da cu probati sa njima, kad ih nadjem
Mislim da neces pogresiti. A cisto da imas neku referencu Prec +Rotosound 77 ...zvuci otprilike ovako

hehe, kad su valjale rogeru valjace i meni...
ok, mala sala... ali stavicu ih pa nadam se da ce mi leci kako treba 

-
Flatwound za jak fundament, zaobljen i "old school" zvuk - mogu zvucati tamnije i svetlije u zavisnosti od modela (Chromes svetlije, LaBella tamnije - npr.)
Roundwound za ostar attack, britke tranzijente, moderan "rezeci" sound i slap svirku. Kao i flat-ke, ima tamnijih i svetlijih (nickel i stainless...).
Flatwound zice imaju specifican BREAK IN period... tj. u pocetku su malo krute i neukrotive, ali posle izvesnog vremena dobijaju na elasticnosti i postaju THUMPIN' THUNDER
Moje omiljene su LaBella DeepTalking i D'Addario Chromes, kao dva ekstrema.
Kao sto rekoh vec... postoje neke univerzalne karakteristike... ali "prave" zice su u domenu ezoterije. Npr., ja imam 4 bass gitare, i na svaku stavljam druge zice. Dve iste gitare mogu zvucati potpuno drugacije sa razlicitim zicama. Ceo zivot je probavanje...
Roundwound za ostar attack, britke tranzijente, moderan "rezeci" sound i slap svirku. Kao i flat-ke, ima tamnijih i svetlijih (nickel i stainless...).
Flatwound zice imaju specifican BREAK IN period... tj. u pocetku su malo krute i neukrotive, ali posle izvesnog vremena dobijaju na elasticnosti i postaju THUMPIN' THUNDER

Kao sto rekoh vec... postoje neke univerzalne karakteristike... ali "prave" zice su u domenu ezoterije. Npr., ja imam 4 bass gitare, i na svaku stavljam druge zice. Dve iste gitare mogu zvucati potpuno drugacije sa razlicitim zicama. Ceo zivot je probavanje...
skoro sam se obnovio, uzeo DR HiBeams .045-.100 i Warwick EMP .045-.105
trenutno furam DR, stvarno su odlične žice, hajli rikomendabl za fank
trenutno furam DR, stvarno su odlične žice, hajli rikomendabl za fank
DR LO-RIDER Nickel Plated 45-105
morao sam odraditi setup, posto su prosle (dean markley bass blasters) bile 40-100, sad zveckaju milina
a vidjecemo dokle ce tako 
morao sam odraditi setup, posto su prosle (dean markley bass blasters) bile 40-100, sad zveckaju milina

Kao sto rece faks gore, ovo je toliko njesra od zica, da je to strasno. Istrosile su se posle manje od mesec dana, razvlace se ko zvake, mnogo sam razocaran i preporucujem zaobilazenje. Zice koje su dosle na 5zicanoj Ariji iz Skaja su mi i posle vise od godinu dana mnogo bolje od ovih...pax404 wrote:
Ove su u Mitrosu 2341.00 dinara. Ne mora taj jedan dinar ako nemate, tako kaze decko na kasi. Ja pazario, pa sta bude. Postoji kombinacija 5 + 1, gde je ova 1 oko 550, a ovih 5 birate prema zelji. Iste su u Sky Musicu 3.5k![]()
Endzoj
Dakle preskocite.
Ja cu na dalje Rotosound da izrabljujem, odlicne su zice, barem meni...
E fala na rivjuu, umalo da kupim ove zice,ali imam bolji plan,kupujem 4 zicani komplet za 1300 dindzi i stavljam na bass,a onu 5 debelu necu ni da menjam,skuvam je s vremena na vreme i milina 

brate,da te zice vrede makar tih para ne bi se stiskao,ali ovako mi je majke mi muka da placam govna po 2 ipo 3 tauzenke koje cu razjebati za 2,3 svirke i probe...moras ekonomisati jbg...ne kazem da su one od 1300 bolje,ali su fakat jeftinije.