Guitar paketi???
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Guitar paketi???
Ovako.........
Akusticnu gitaru sviram vec 5 meseci i hteo bih da predjem na elektricnu(posto mi je gitara postala neupotrebljiva,moram da kupim drugu,pa ko velim elektricnu.....).Posto nemam bas puno novca(oko 215e),zanima me sta vi mislite o sledecem:
Blues Guitar paket: Aria STG003 električna gitara + Vox Pathfinder 15R kombo gitarsko pojačalo + Korg CA-30 štimer/metronom + Aria GS2000B - stalak za gitaru = 150€
i
Rhythm Guitar paket: Aria STG003 električna gitara + Vox VBM-1 Brian May Signature kombo gitarsko pojačalo + Korg CA-30 štimer/metronom
Aria GS2000B - stalak za gitaru = 165€
ili je mozda bolje da ganjam akusticnu gitaru(Yamahu F-370)?
Akusticnu gitaru sviram vec 5 meseci i hteo bih da predjem na elektricnu(posto mi je gitara postala neupotrebljiva,moram da kupim drugu,pa ko velim elektricnu.....).Posto nemam bas puno novca(oko 215e),zanima me sta vi mislite o sledecem:
Blues Guitar paket: Aria STG003 električna gitara + Vox Pathfinder 15R kombo gitarsko pojačalo + Korg CA-30 štimer/metronom + Aria GS2000B - stalak za gitaru = 150€
i
Rhythm Guitar paket: Aria STG003 električna gitara + Vox VBM-1 Brian May Signature kombo gitarsko pojačalo + Korg CA-30 štimer/metronom
Aria GS2000B - stalak za gitaru = 165€
ili je mozda bolje da ganjam akusticnu gitaru(Yamahu F-370)?
- Chord-Master
- MF veteran
Mozes bolje da pazaris, nego da uzmes tu Ariju STG.
Ja bih ti pre preporucio da das svih 215 evra na neku dobru gitaru, a da se strpis za pojacalo i kupis ga kada skupis novac.
Oni ti tako napisu, da ti pomislis da tu dobijas ne-znam-sta, ali gitare koje se nalaze u tim paketima su uglavnom lose ili u najboljem slucaju prihvatljive, a stimer i metronom zaista ne kostaju mnogo, to mozes da kupis kad god hoces.
Ja bih ti pre preporucio da das svih 215 evra na neku dobru gitaru, a da se strpis za pojacalo i kupis ga kada skupis novac.
Oni ti tako napisu, da ti pomislis da tu dobijas ne-znam-sta, ali gitare koje se nalaze u tim paketima su uglavnom lose ili u najboljem slucaju prihvatljive, a stimer i metronom zaista ne kostaju mnogo, to mozes da kupis kad god hoces.
-
Jedna velika primedba, a primetio sam to kod vecine mladjih clanova. STALNO bacate gitare sa single magnetima na stranu, a forsirate humbacker-e.
Otkud znate sta decko zeli da svira? Ako zaista zeli blues, humbuckeri mu nista ne znace...
Nije hum nikakva prednost. To zavisi od muzicara do muzicara, i treba da bira gitaru po svom stilu sviranja...
Otkud znate sta decko zeli da svira? Ako zaista zeli blues, humbuckeri mu nista ne znace...
Nije hum nikakva prednost. To zavisi od muzicara do muzicara, i treba da bira gitaru po svom stilu sviranja...
Well... obzirom da je početnik, verujem da o nekom "stilu sviranja" baš i ne možemo govoriti tako da mu je za sada sasvim svejedno i verujem da razliku u nekom zvuku neće ni primećivati tako da... sa nečim mora početi.
BTW, nisam primetio da je iko eksplicitno baš govorio "ej ni slučajno nemoj uzimati gitaru sa single magnetima" ili "single je sranje a hum je zakon". Ne znam na osnovu čega si zaključio to?
BTW, nisam primetio da je iko eksplicitno baš govorio "ej ni slučajno nemoj uzimati gitaru sa single magnetima" ili "single je sranje a hum je zakon". Ne znam na osnovu čega si zaključio to?
-
Sto se tice Arie STG004,paket sa njom kosta 325e, a te pare necu skupiti jos jedno dobra 4 meseca.Kad bi nekako mogao da zamenim STG003 za STG004 za nesto malo vise para(STG004 je skuplja 15e od 003),bilo bi dobro.A da dajem sve pare za gitaru mi bas neodgovara(a i moji mi bas to ne odobravaju).Sto se muzike tice, najvise bi svirao klasicni,progresivni i nesto malo hard rock-a.
- Chord-Master
- MF veteran
-
- Chord-Master
- MF veteran
Pa dobro, ovako imas obe vrste magneta, tako da dobijas malo raznovrsniji zvuk, istina kod HSS konfiguracije nemas Single u Bridge poziciji, ali u principu zasto da ne...
Naravno slazem se da je to sve stvar ukusa i da ako nekome vise odgovara da ima tri Single Coil-a, onda neka kupi gitaru sa tri Single Coil-a, niko uostalom nije rekao da je gitara sa HSS konfiguracijom bolja.
Naravno slazem se da je to sve stvar ukusa i da ako nekome vise odgovara da ima tri Single Coil-a, onda neka kupi gitaru sa tri Single Coil-a, niko uostalom nije rekao da je gitara sa HSS konfiguracijom bolja.
Kod manje kvalitetnih gitara tj. < 200-300 eura, bolje uzeti sa humovima pa kad je veslo, nek je veslo do kraja
nego kanturinu sa singlovima iz koje izlazi pling,pling (ko iz Sqiuera), jednostavno single coil je lenj magnet koji i kada je jako dobar (kao Texas special npr.) moras da znas da ga "poteras" da bi dao dobar ton. Na kraju, bolje da pojuris neko malo bolje drvo (Alder npr.) pa da stavish nekog Duncana posle nekog vremena za malo pristojniji zvuk.

-
Re: Guitar paketi???
ja kada sam qpovao gitaru zalepio sam se za neku ariju otishao kod jednog lokalnog prodavca chim sam rekao aria on me pogledao u stilu wtf? i reche pa nesh valjda to da uzimash Oo ja reko shto da ne? prodavac:nie da pljujem al za nju smo dobijali najvishe reklamacija
al to nish neznachi ofc..

Kad god pazarite instrumente važi jedno nepisano pravilo (da ne kažem zakon): NE VERUJTE PREVIŠE (da ne kažem ništa) PRODAVCIMA.dimmu wrote:ja kada sam qpovao gitaru zalepio sam se za neku ariju otishao kod jednog lokalnog prodavca chim sam rekao aria on me pogledao u stilu wtf? i reche pa nesh valjda to da uzimash Oo ja reko shto da ne? prodavac:nie da pljujem al za nju smo dobijali najvishe reklamacijaal to nish neznachi ofc..
Povedeš lepo sa sobom nekog ko ima iskustva i jednostavno probaš, pa šta ti se dopadne a uz to odgovara, tj leži-kupuješ.
Prodavci prodaju, muzičari sviraju i te dve aktivnosti ponekad znaju biti u sukobu.
ofc ni ja nisam verovao prvo sam bio sa chovekom koji duzhe vreme svira i kada je rekao da je ok gitara qpio sam