GALLIEN KRUEGER
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: GALLIEN KRUEGER
Taj TC u Artistu je jednostavno savrsen, i vredi svaki dinar.... po meni jedina konkurencija mu je EBS
- The Mask AE
Box ili pojacalo?
- The Mask AE
Sto se tice pojacala nisam probao, ali tc je dobra firma tako da kapiram da je dobro. Gledao sam neki demo. Sto se tice boxa mislim da je to klasicna prevara jer za novce koje das mozes da uzmes 10 boljih boxeva. To su boxevi koji se ne mogu porediti sa mark standard i ebs standard serijom. Moguce sa traveler mada ne verujem. Markbass nije firma koja je bzvz tu gde jeste. U pitanju su B&C zvucnici koji nisu bas od juce. Nisu bzvz industrijski standardi ebs i mark.
Na kraju (sto bi rekao Koja): kada kazes savrsen, na sta tacno mislis, reci mi?
Na kraju (sto bi rekao Koja): kada kazes savrsen, na sta tacno mislis, reci mi?
Najbolje je da odes i probas,mislim da je oko 43000 cena tog TC boxa...na kraju stvar je ukusa, a realno nisu majmuni ovi iz TC-a, znaju sta i kako rade, sto bi rekli "svaka im je NJegoseva" 

- sirac-šunka
- vragolan
Pa TC boxovi bi baš trebalo da su dobar dil!
Osim što su lepi i praktični, unutra su Eminence custom USA zvučnici (ako ćemo pravo firma Eminence pa tek nije od juče, a negde sam pročitao da su kupili i Fane i Precision Devices... sledeći su B&C
) i sve to za manje para nego MarkBass. I nisi ni mnogo teži od MarkBass-a... Sad sam proverio, 210 box je 19 kg, MarkBass standard je 22,5, a traveler 15kg... Dakle između, verovatno da su ovi eminence-i neodijumski.
A što se tiče razlika između pojedinih serija MarkBass box-ova, naročito Standard i Traveler, ja bih rekao da su unutra isti zvučnici, samo se razlikuje dizajn, broj i položaj portova i shodno tome i zvuk.
EDIT: A sad sam se setio... I ova fora sa vertikalnim položajem mi se vrlo dopada. I stvarno znači puno u praksi. Ogromna je razlika u tonu kad i ja stavim svoj kombo horizontalno ili vertikalno! Još kad naređaš dva box-a jedan iznad drugog, super. Trebalo bi svi da se prave na taj način.
Od MarkBass-a jedino pomenuti Traveler 210 može da se ovako stavlja. Zbog toga mi se on i najviše sviđa.
Osim što su lepi i praktični, unutra su Eminence custom USA zvučnici (ako ćemo pravo firma Eminence pa tek nije od juče, a negde sam pročitao da su kupili i Fane i Precision Devices... sledeći su B&C

A što se tiče razlika između pojedinih serija MarkBass box-ova, naročito Standard i Traveler, ja bih rekao da su unutra isti zvučnici, samo se razlikuje dizajn, broj i položaj portova i shodno tome i zvuk.
EDIT: A sad sam se setio... I ova fora sa vertikalnim položajem mi se vrlo dopada. I stvarno znači puno u praksi. Ogromna je razlika u tonu kad i ja stavim svoj kombo horizontalno ili vertikalno! Još kad naređaš dva box-a jedan iznad drugog, super. Trebalo bi svi da se prave na taj način.
Od MarkBass-a jedino pomenuti Traveler 210 može da se ovako stavlja. Zbog toga mi se on i najviše sviđa.
- sirac-šunka
- vragolan
Isteklo vreme za edit, a baš sam ovo sve ispiso...
EDIT2: Zoboravio sam na ovaj topic skroz... Jedini problem koji bi meni ovde smetao, jeste što mi se TC estetski ne bi uklopio u Peavey Tour glavu
(čini mi se da bi ova glava bila šira, još ako je staviš u rek...) Naravno, neko to ne bi tako posmatrao...
A s druge strane, pripadajući Tour kabineti se pa tek estetski ne uklapaju ni u šta:

Kakav poklopac u gornjem delu prednje strane...
Na šta li su mislili kada su ga dizajnirali... 
EDIT2: Zoboravio sam na ovaj topic skroz... Jedini problem koji bi meni ovde smetao, jeste što mi se TC estetski ne bi uklopio u Peavey Tour glavu

A s druge strane, pripadajući Tour kabineti se pa tek estetski ne uklapaju ni u šta:

Kakav poklopac u gornjem delu prednje strane...

- the bassman
Sirac brate neznam sta da ti kazem, ako ti budem opisivao kako to meni zvuci, izgledace kao da diskutujem o ukusima,jer verovatno se mnogim basserima tako nesto svidja, a to principijalno ne radim, pojacalo je u svakom slucaju kvalitetno, jedino sto u mom svetu dolazi u obzir samo nesto sto u kucistu ima lampe, ta toplina bassa...sirac-šunka wrote:Obrazloži, kako nešto, nešto u odnosu na šta?the bassman wrote:Ja bih za tu kintu minimum 10 drugih pre njega pazario,isprobavao sam ga neki dan, sve je to meni nesto....???????????????????
Mora da pitam, pošto mi je ovo pojačalo jedno od pojačala sa moje liste...![]()
Što sam čuo po klipovima kod one Ide Funkhouser i kod MarlowDK-a, zvuči skroz extra i čini se da opravdava tu preveliku cenu...
Sad kad se setim, čak sam ga na brzinu i isprobao/čuo jednom u radnji kada je Glavojević hteo da mi pohvali neki bas... pa smo uključili još jedan... I možda sam se istripovao, ili sam to jednostavno očekivao, ali je zvučalo nekako posebno (jbg i ja sam paljevina)... Na kraju krajeva, ni MarkBass ne zvuči zaprepašćujuće u radnji, zar ne?
Ako eleminišemo ova dva (TC Electronic i MarkBass) šta ostaje od savremenih high end pojačala koja bi bila vredna preporuke...?
Nemojte opet sa Ampeg-om, ne bih rekao da ide uz svačiji karakter...
- The Mask AE
Druze kabineti zatvorene konstrukcije su jeftiniji i losije rade. Te fore da su napravljene za laksi transport neka prodaju drugima. Provali oglase za traveler, a provali oglase za standard. Standard ljudi prodaju samo kad idu na more advanced setup.
Na kraju krajeva kako ko voli. Ja sam se recimo zalepio za moje pojacalo koje je rucni rad 100% kopija trejsa. Nakon toga sam cuo bar 20 komada brendiranih i ostao sam na svom a u dosta slucajeva sam imao love da iste platim na licu mesta. Znaci sve je kako se tebi svidja.
@Sirac: estetika
Sto si neozbiljan vecito. 
Na kraju krajeva kako ko voli. Ja sam se recimo zalepio za moje pojacalo koje je rucni rad 100% kopija trejsa. Nakon toga sam cuo bar 20 komada brendiranih i ostao sam na svom a u dosta slucajeva sam imao love da iste platim na licu mesta. Znaci sve je kako se tebi svidja.
@Sirac: estetika

- sirac-šunka
- vragolan
Treveler nije zatvoren, ima portove pozadi. Jedini MarkBassovi koji su zatvoreni su oni iz Classic serije i neki kažu da im baš to daje neki šmek i da zvuče super, možda i bolje od standard serije.
Za TC ne znam, izgleda da je kompresiona kutija. Mada opet verujem da to nisu uradili niti slučajno, niti zbog manjih troškova...
Što se tiče oglasa, moram da priznam da sam standard seriju viđao i češće od traveler. Verovatno zato što je standarna...
Za TC ne znam, izgleda da je kompresiona kutija. Mada opet verujem da to nisu uradili niti slučajno, niti zbog manjih troškova...

Što se tiče oglasa, moram da priznam da sam standard seriju viđao i češće od traveler. Verovatno zato što je standarna...
Zasto kolega mislite tako???Elton ima najbolje cene sto se Hartke opreme tice.Ja sam kupio LH 500 glavu i prezadovoljan sam i svakome je preporucujem.Cekam da se jos malo para skupi da uzmem XL 4.5 cetiri desetke kabinet (U kombinaciji sa pomenutom glavom otkida)!The Mask AE wrote: zaobidji prodavnicu Elton.
da nema MULJANJA, i da cene nisu NENORMALNE E e e e E e e E e e (carbon copy).
Sto se tice tog TC-a slozio bih se se sa Mask AE ali opet nisam probao pa necu tvrditi nista.
hvala kolega, lepe vesti... meni se svidja ovo: http://www.samedaymusic.com/product--HTKHM5410, a narocito lh 500. mada i ceo ovaj kompletic lici da jebe kevu 
jes da nemaju to u ponudi al kapiram da bi se moglo naruciti. a jos bolje kad bi moglo odvojeno, pa kutija naknadno... in that case I'm all in... mada, to je vec malo SF...
ako te ne mrzi, podeli malo impresije o lh500

jes da nemaju to u ponudi al kapiram da bi se moglo naruciti. a jos bolje kad bi moglo odvojeno, pa kutija naknadno... in that case I'm all in... mada, to je vec malo SF...
ako te ne mrzi, podeli malo impresije o lh500
- sirac-šunka
- vragolan
Meni se kombo sa cetiri desetke od uvek cinio i suvise nepraktican...
A sta ces ako treba da sviras u nekom kaficu od 35 kvadrata uz akusticnu gitaru...
A sta ces ako treba da sviras u nekom kaficu od 35 kvadrata uz akusticnu gitaru...

ne nadam se previse takvim situacijama... ako se bas desi onda krenem od gosta do gosta pa na uvce...