Rocktron Tsunami?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kristijan
Uvaženi član

Rocktron Tsunami?

Post by Kristijan » 21 Mar 2010, 09:07

Da li neko poseduje ovu pedalu i da li ima nekakve korisne informacije o istoj? Uber detaljno sam pretresao net, znam sve tehničke podatke (bar one koje razumem), slušao i gledao klipove na youtube, ali me ponajviše brine to što u recenzijama nailazim na vrlo oprečna mišljenja, a i sami snimci su onako... nedovoljno informativni, i neujednačenog tona, ne mogu ništa da zaključim na osnovu toga. Za ono što meni treba (pre svega za ozvučenu akustičnu gitaru), znam da Rocktron Deep Blue radi dobro, isprobao sam, ali Tsunami nisam imao prilike da vidim. Na Rocktron sajtu vidim da se Deep Blue i dalje proizvodi, a Tsunami ne... I ne znam kakav zaključak da izvedem.

Još jednom da naglasim, korisno mi je samo mišljenje nekoga ko poseduje ovu pedalu, ništa mi ne znači da mi neko prepričava šta je našao na netu - to znam i sam da uradim. Takođe mi je korisno i mišljenje ljudi koji znaju šta je "ispod haube" ove sprave, pa na osnovu toga mogu da izvedu nekakav zaključak. Unapred se zahvaljujem.

Sava

Re: Rocktron Tsunami?

Post by Sava » 21 Mar 2010, 10:14

Imao sam Deep Blue i odlično se slagao sa akustikom. To je običan korus, nema neki specifikum. Prilikom kupovine direktno sam ga upoređivao sa Cunamijem koji je bio definitivno bolji korus i sa više mogućnosti, ali sam uzeo jeftiniji zato što ga i ne koristim, prosto samo onako da ga imam. Bajpas mu je odličan i ne kvari ton, a odrađen je vrlo robusno i deluje da će biti dugovečan. Mislim da ga vredi imati. Sada imam CE-2, ali sumnjam da sam nešto bitno dobio.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 21 Mar 2010, 10:21

Vrlo mi je korisno ovo vaše poređenje Deep Blue i Tsunami pedale, budući da sam imao prilike da koristim Deep Blue. Interesuje me da li ste obe isprobali sa akustičnom gitarom? Takođe me interesuje da li možete da mi malo preciznije opišete razliku između ova dva. Gledao sam neki klip gde čovek naporedo koristi Deep Blue i čini mi se neki Guyatone, i Deep Blue deluje suvlje, "staklastije". To na električnoj nije baš osobito zabavno, ali za akustičnu gitaru bih rekao da ne smeta, drugačije se to slaže sa piezom nego sa magnetom. Mnogo bi mi značila još koja informacija.

dweezil

Post by dweezil » 21 Mar 2010, 10:24

Tsunami ima i neki mali delay mode, tj. moze da se podesi do 30ms koliko vidim na netu, to mu je taj ambience delay. Koliko sam uspeo da vidim pcb na netu Deep Blue je analogni, ili neki hibrid, a za Tsunami ne znam.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 Mar 2010, 10:28

Deep Blue je po strukturi varijacija na CE-2 odnosno CE-3 temu, što će reći da pripada modernim V3207 (analogni BBD čip koji se još uvek proizvodi) rešenjima. Tu nema nikakvih iznenađenja - isti posao za manje para rade, recimo, Daphon ili Cherub (CH-2) chorusi iz Miksa, a vredi pogledati i novi Nano Small Clone, ako ga Artist ima.

Tsunami je bio mnogo zanimljivije, "chorus plus" rešenje. Imao je dve BBD linije i mogao da se podesi mnogo "vlažnije" i "ambijentalnije", pa mi je žao što nisam uzeo jedan dok ih je bilo.

Sava

Post by Sava » 21 Mar 2010, 11:28

Kristijan wrote:Vrlo mi je korisno ovo vaše poređenje Deep Blue i Tsunami pedale, budući da sam imao prilike da koristim Deep Blue. Interesuje me da li ste obe isprobali sa akustičnom gitarom? Takođe me interesuje da li možete da mi malo preciznije opišete razliku između ova dva. Gledao sam neki klip gde čovek naporedo koristi Deep Blue i čini mi se neki Guyatone, i Deep Blue deluje suvlje, "staklastije". To na električnoj nije baš osobito zabavno, ali za akustičnu gitaru bih rekao da ne smeta, drugačije se to slaže sa piezom nego sa magnetom. Mnogo bi mi značila još koja informacija.
Dosta je vremena prošlo od tada pa sećanja blede. Oba sam upoeređivao sa električnom gitarom, a Blue sam svirao kasnije uglavnom sa akustičnom. Jednostavno mi se učinilo da Tsunami ima mnogo više mogućnosti, mnogo je više efekat od Blue. E sada da li je ton staklast ili ne znam kakav ne sećam se, oba su mi se učinila prilično prirodna, posebno to mogu da kažem za Blue koji sam i koristio kasnije. Ako ti je samo za akustiku prosto mi se čini da ne vredi davati mnogo više para od Blue, no zavisi i od toga kakav ton želiš da dobiješ. Blue je jako nenametljiv i po meni mu je to glavna prednost nad Cunamijem. Tako ja vidim stvar.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 21 Mar 2010, 12:03

Da, jedan od razloga što sam se ovoliko interesovao za poređenje ove 2 pedale je taj što sam Deep Blue čuo kako zvuči sa električnom gitarom, a zatim i sa akustično gitarom, i sve ono što mi je delovalo nezanimljivo na ovoj pedali kada se koristila u paru sa električnom, upravo mi je bilo jako dobro u paru sa akustičnom. Ja recimo jako volim Small Clone, ali mislim da ta pedala baš ne ide sa ozvučenom akustičnom, previše "ludila", previše nekog novog karaktera, ne čuje se više akustična gitara. Bilo kako bilo, Tsunami mi je ponuđen u zamenu za pedalu koju više uopšte ne koristim, pa taman i da je delimično upotrebljiv, to je daleko korisnije od pedale koja je spakovana u kutiju.

Sava

Post by Sava » 21 Mar 2010, 17:45

Pa ok uzmi onda, nema šta da izgubiš. Vidim po oglasima u poslednje vreme se u par navrata pojavio Cunami, čak je i meni ponuđen u nekoj razmeni, ali imam utisak da nešto slabo ide kod našeg naroda. Uostalom koliko vidim sve slabo ide. Ma mislim da se ništa nećeš prevariti. Imao sam i Small Clone, ali se ne sećam da sam probao akustaru sa njim. Kod njega mi je smetao šum koji ima inače fini korus.

Uzgred, znam da si se interesovao za Marshall AS-50 ili slično pojačalo za akustiku. Ne znam kakave su ti muzičke namere, ali uzeo sam ovde od jednog našeg forumaša AS-50R i pojačalce je jako interesantno, a ima pristojan korus i doduše kratak, ali sasvim korektan žičani reverb. Za neke manje svirke sasvim ok pojačalce, nije mnogo glasno pa mu je to mana. Za neka snimanja obično imaš drugu opremu na raspolaganju tako da mislim da bi za većinu primena takvo rešenje i tebi odgovaralo. Nisam imao prilike ni da čujem, a kamoli da probam, ali jedan vrlo poznati muzičar sa akustičnom gitarom uzeo je nekog Behringera i kaže da je vrlo zadovoljan, a platio je novog otprilike koliko je polovan Marshall. Čisto tema za razmišljanje.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 23 Mar 2010, 11:51

Svima se zahvaljujem na informacijama koje ste mi obezbedili. Obavio sam trampu, i ponosni sam vlasnik Rocktron Tsunami chorusa. Nešto manje od sat vremena se igram sa ovom spravom, prvi utisci su više nego pozitivni. Prvi put u životu sam se ipak odlučio da nabavim komad opreme koji nisam nikad pre toga imao prilike da isprobam, i računam da sam imao mnogo sreće, jer je ovo super spravica!

Post Reply