Nesto novo: Projekat #8 ...
Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
Re: Nesto novo: Projekat #8 ...
Hvala!
Sve je radjeno u Logicu, gudaci EastWest Gold.
Sve je radjeno u Logicu, gudaci EastWest Gold.
Odlicno, hvala na informaciji! 

Malo ti je sablonski ovo, Muzzy, ocekivao sam vise od profi muzikanta. Malo smelije, neizlizanije harme i interesantniji aranzman. (Na stranu, sto mi se ni stilski ne dopada previse, simfo-nimfo)
Odsvirano je, kao i uvek, kulturno.

Slazem se sa sninisake-om, ali je ovo definitivno hit
Samo da se doda i vokal! 

*edit*sinisake wrote:Malo ti je sablonski ovo, Muzzy, ocekivao sam vise od profi muzikanta. Malo smelije, neizlizanije harme i interesantniji aranzman. (Na stranu, sto mi se ni stilski ne dopada previse, simfo-nimfo)
"Uvertira klishea" ce se zvati ova muckalica

Hvala sto si poslusao!
-
Muzzy, ne bi bilo loše da malo napišeš kako si ovo sve iskomponirao, jel..
Da li si imao neku generlanu ideju (i koju) ili si samo svirao pa šta ispadne?
Zašto si izabrao gudače a ne recimo klavir? Čime si se tu rukovodio.
Zvuk gitare je specifičan i verovatno si ga provukao kroz neke efekte. Lično me zanima zašto si izabrao baš ovaj zvuk a ne npr neki drugi.
I uopšte, šta si kao gitarista želeo da postigneš celokupnom svirkom?
eto, ako te ne mrzi
Da li si imao neku generlanu ideju (i koju) ili si samo svirao pa šta ispadne?
Zašto si izabrao gudače a ne recimo klavir? Čime si se tu rukovodio.
Zvuk gitare je specifičan i verovatno si ga provukao kroz neke efekte. Lično me zanima zašto si izabrao baš ovaj zvuk a ne npr neki drugi.
I uopšte, šta si kao gitarista želeo da postigneš celokupnom svirkom?
eto, ako te ne mrzi
proslu ideju je dobio ako se ne varam na treningu usled vrtoglavice... ovo mora da je bio laksi potres mozga 

sinisake wrote:Malo ti je sablonski ovo, Muzzy, ocekivao sam vise od profi muzikanta. Malo smelije, neizlizanije harme i interesantniji aranzman. (Na stranu, sto mi se ni stilski ne dopada previse, simfo-nimfo)

sve u svemu, kako kaze sinisa, veoma kulturno

Ne mrzi me. Nadam se da ne pokusavas da vuces za nos i da te zaista interesuje...Boogie Woogie wrote:Muzzy, ne bi bilo loše da malo napišeš kako si ovo sve iskomponirao, jel..
jel'...
Napisah vec da sam hteo malo da se igram sa kombinovanjem gitara i gudaca. Tako je krenulo. Rif se rodio mnogo pre u nekom od sviranja u prazno ... Tema je dosla nakon rifa dok sam sviruckao preko njega.Boogie Woogie wrote:Da li si imao neku generlanu ideju (i koju) ili si samo svirao pa šta ispadne?
Kao sto vec rekoh, zeleo sam da ukombinujem el. gitaru i gudace te mi klavir ovde nije pao na pametBoogie Woogie wrote:Zašto si izabrao gudače a ne recimo klavir? Čime si se tu rukovodio.

Iskomponovao sam nesto za klavir i cello skorije pa kad snimi to valjano okacicu da cujete.
Kako mislis specifican? Najklasicniji hi-gain ... sa delay-omBoogie Woogie wrote:Zvuk gitare je specifičan i verovatno si ga provukao kroz neke efekte. Lično me zanima zašto si izabrao baš ovaj zvuk a ne npr neki drugi.

Kao gitarista sam hteo da napisem i odsviram nesto u ovakvm stilu da prekinete da me prozivate kako samo kopiram SatrianijaBoogie Woogie wrote:I uopšte, šta si kao gitarista želeo da postigneš celokupnom svirkom?

Eto, nije me mrzeloBoogie Woogie wrote:eto, ako te ne mrzi

-
pazi, ne znam to za Satrijanija i za prozivke.
Mene zanima šta se mota nekom mladom čoveku po glavi kada krene da komponuje, eto samo to.
Zvuk ne znam da li je klasični gain ili šta već, ali zvuči malo više "pevljivo" nego zvuk koji se inače dobija sa (pretpostavljam) humbacker's magneta.
E sad, posle 5-tog minuta (deo koji je meni najslušljiviji) ponavlja se neka mnjau-mnjau solaža, koja ne izlazi iz mola. Zašto? Zbog čega nisi napravio neki durski prelaz npr.
Hteo si da kombinuješ gitaru sa gudačima, ok - da li zato da bi video kuda će ta kombinacija zvuka da te odvede, ili si već imao celu kompoziciju u glavi? to te pitam.
Mene zanima šta se mota nekom mladom čoveku po glavi kada krene da komponuje, eto samo to.
Zvuk ne znam da li je klasični gain ili šta već, ali zvuči malo više "pevljivo" nego zvuk koji se inače dobija sa (pretpostavljam) humbacker's magneta.
E sad, posle 5-tog minuta (deo koji je meni najslušljiviji) ponavlja se neka mnjau-mnjau solaža, koja ne izlazi iz mola. Zašto? Zbog čega nisi napravio neki durski prelaz npr.
Hteo si da kombinuješ gitaru sa gudačima, ok - da li zato da bi video kuda će ta kombinacija zvuka da te odvede, ili si već imao celu kompoziciju u glavi? to te pitam.
Svasta mi se mota po glavi kada komponujem, uvek pisem samo ono sto cujem u glavi. Ne trudim se da budem "unikatan", "oreginalan"... To ili imas ili nemas. Licno, najbitnije mi je da zvuci iskreno makar zvucalo kao najveci klise ili kic.Boogie Woogie wrote:pazi, ne znam to za Satrijanija i za prozivke.
Lanac je - Ja, gitara, wah, peavey 6505(sotware, plus modovan KT88 power lampe itd.) delay za solo. Ta pevljivost valjda dolazi iz nacina na koji sviram i melodije?Boogie Woogie wrote:Zvuk ne znam da li je klasični gain ili šta već, ali zvuči malo više "pevljivo" nego zvuk koji se inače dobija sa (pretpostavljam) humbacker's magneta.
Ne izlazi iz mola za sadBoogie Woogie wrote:E sad, posle 5-tog minuta (deo koji je meni najslušljiviji) ponavlja se neka mnjau-mnjau solaža, koja ne izlazi iz mola. Zašto? Zbog čega nisi napravio neki durski prelaz npr.

Ovo je prva ruka i vrlo je moguce da cu malo modulirati u neku svetliju boju. Mada sam zeleo da ostane "dramaticno"...
Kombinovao sam ih zato sto sam cellista i zato sto mi je zvuk gudaca najblizi. Po njima (tj. cellu) krojim i svoj gitarski ton.Boogie Woogie wrote:Hteo si da kombinuješ gitaru sa gudačima, ok - da li zato da bi video kuda će ta kombinacija zvuka da te odvede, ili si već imao celu kompoziciju u glavi? to te pitam.
Znao sam tacno gde ce ta kombinacija da me odvede posto sam odrastao na Symphony&Metallica DVD-u

-
dobro, a sad mi reci nešto o toj "dramatici" (ako ti nije smaranje)
Zašto si želeo da bude dramatično?
Zašto si želeo da bude dramatično?
Riff je takav i tema jednostavno vuce na to.
Nemam neki konkretniji razlog. Bar ne za ovu melodiju.
Kontam sta zelis da ti objasnim ali, kao sto sam vec napisao, ovo je pocelo kao vezba ne kao konkretan projekat. E sad, da li ce se u pretvoriti u nesto epohalno videcemo
O ovome cu ti vise pricati kad budem okacio ono sto sam pisao za cello i klavir.

Nemam neki konkretniji razlog. Bar ne za ovu melodiju.
Kontam sta zelis da ti objasnim ali, kao sto sam vec napisao, ovo je pocelo kao vezba ne kao konkretan projekat. E sad, da li ce se u pretvoriti u nesto epohalno videcemo

O ovome cu ti vise pricati kad budem okacio ono sto sam pisao za cello i klavir.