ESP
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
ESP
Gledao sam nesto sta sviraju ovi gitaristi koji mi se svidjaju i provalio da dosta njih svira ESP. Bas dosta. Jeste da su to uglavnom custom ESP-ovi, ali dobro... Zanima me to moze da se nadje kod nas. Jes' da trazim previse, ali da nema mozda negde da se kupi Ninja V? I kakva su Vasa Visokocenjena i Velepostovana misljenja o njima 

- Rocket Roll
http://www.espguitars.com/
Na njihovom sajtu imas dosta informacija, postoji cak i deo za Custom Quote, gde mozes da downloadujes listu za narudzbinu custom gitare, ali i online custom quote gde "uzivo" napravish instrument i dobijesh suggested retail price od ESP. A sto se tice dealera, neznam za Mega MUsic, ali treba proveriti u Mitrosu, jer znam da su dovlachili neke ESP i LTD, kapiram da preko njih mozes i da naruchish gitaru.
Na njihovom sajtu imas dosta informacija, postoji cak i deo za Custom Quote, gde mozes da downloadujes listu za narudzbinu custom gitare, ali i online custom quote gde "uzivo" napravish instrument i dobijesh suggested retail price od ESP. A sto se tice dealera, neznam za Mega MUsic, ali treba proveriti u Mitrosu, jer znam da su dovlachili neke ESP i LTD, kapiram da preko njih mozes i da naruchish gitaru.
- tyler durden
- MF veteran
Pazi, ESP ti je dobra gitara za odredjenu vrstu svirke, jbg. kad giljas metal ESP ima muda do poda, ali dosta gitarista je svira zbog endosrmenta, tj. reklame, a ne zato sto je monogo bolja od drugih. Pritom dobiju custom gitaru, a ESP je u tome dosta jak. Kad je spomenuo gitariste mislio je verovatno na Alexi Laiha, Mikea Romea i sl. e pa njihove gitare su customi i neces naci ni slicne u slobodnoj prodaji (ESP ima dva Alexi Laiho modela u standardnoj ponudi, flying V oblik, necktrugh, EMG magneti - treba pogledati...)
- Chord-Master
- MF veteran
Nemoj da te to odbija, jer mnoge kompanije imaju te oblike u ponudi, a pritom su to i jako dobre gitare. Evo npr. Jackson, koji 20 godina pravi flying V model koji je metal ikona, a prvi flying V je nastao u Gibsonu '59 i svirao ga je Albert King. Danas je u muzici tesko reci da neko nekog korpira. Video sam jedan ESP oblika telecastera sa dva EMG huma, iz kojeg izlazi tako zajeban metal zvuk, da nisam mogao da se nacudim, ono je bilo sve sem telecaster.Chord-Master wrote:Koliko vidim oni prave samo kopije svih poznatijih gitara, od Les Paula i Flying V do Telecastera i Stratocastera... to me, iskreno, pomalo odbija.
Ako mislis na ESP, onda zavisi od instumenta. Kod vishe klase, Ibanez ima one Prestige modele, koji jako lepo rade, a ESP opet ima svoje adute u klasi: Horizon, Eclipse, Viper.. Ja mogu da ti pricam moja iskustva, ali kad sednes i probas obe gitare to ce ti reci vise od 1000 rechi.kljaja wrote:Hvala. Ali samo jos jedno malo pitanje.
da li EXP moze da se poredi sa ibanez-om.
mislim na vishu klasu gitare.