Kosta 899$ US. Znaci ni sesto Eura.Cortex wrote:Uh bre Dersu. Ja volim tvoje postove jako, ali nekad ko da namerno mashish poentu. Pa naravno da mozhe da se odradi jednim ojachalom i sve to, ali ja sam pitao u hipotetickom utopijskom maniru, pravi lampashki zvuk, na gitarskoj glavi male snage dobijen burnovanjem lampi, otpanjivanjem jel shta vec.., malo, prenosno reshenje, JEFTINO, s druge strane ti si ponudio glavicu koja koshta prokletih 1200e tachno tri puta vishe od Nighttrain-a, pa za te pare ima da se kupi pojachalo koje ce da mi zavrshi svaki moguci posao, sa reverbom, fx loop-om, sve shto ti treba.Dersu Uzala wrote:Nema. Ionako ne razmislja o tome, razmislja o ovome http://www.mesaboogie.com/Product_Info/ ... TA-15.html.Cortex wrote:Zato neshto u poslednje vreme razmishljam o malenom glansu zvanom Vox Nightrain 15 NT tako se nekako zove mrzi me da guglam.
Onda opet, koji ce mu. Moze sve to da se odradi danas jednim pojacalom, bilo modernijeg dizajna bilo sa nekim atenuatorom tipa THD (jes extra kinta doduse).
Evo otvaram temu o ovim malim glavicama, pa da diskutujemo tamoTj ja cu uglavnom da chitam i upijam znanje.
Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Dersu Uzala
Re: Oprema Koju Imate
- DrGreenthumb
- MF veteran
Matori, prvi put kad odneses taj amp na probu ili svirku ima da se smoris kao zmaj. 15w je super za studio ili ako hoces da se otpanjis gajbi, ali ima toliko malo headroom-a da prakticno ne postoji nacin da bude glasan i cist. A ti preferiras clean, koliko te znam. Btw, iako na snimcima lepo zvuci (sort of) taj Tiny Terror (i Nightrain kao naslednik) imaju neki nasty zing u visokim srednjim sto jeste super za sludge rifove ali za solo je njah, barem se meni bas bas ne svidza, busi mi ganglije tim buzzom. Kapiram da je popularnost ovih spravica u tome sto living room gitar heroja ima sve vise, a i jeftino je napraviti PCB laNpaski aNp u Kini. Cenim da je isuvise gimmicky za neku ozbiljniju upotrebu, ali takva je i cena, prema svecu i tropar.Cortex wrote:Zato neshto u poslednje vreme razmishljam o malenom glansu zvanom Vox Nightrain 15 NT tako se nekako zove mrzi me da guglam.
Evo otvaram temu o ovim malim glavicama, pa da diskutujemo tamoTj ja cu uglavnom da chitam i upijam znanje.

- Rocket Roll
...u Srbiji, gde koncert na "10" još uvek može da prođe bez ekološke inspekcije, gde se "živa svirka" smatra neuspelom ukoliko publika može da razgovara međusobno i gde svako prosuđuje gitarsku opremu prema hard rok - stoner - sladž - dum - mJetal kontekstima, odnosno teroru gitariste nad svim ostalim članovima benda i publikom.DrGreenthumb wrote:Cenim da je isuvise gimmicky za neku ozbiljniju upotrebu...
U glavama još nismo napustili še'set osmu. Siromašna zemlja, gitarska muzika je već dugo u drugom planu, pa ne možemo da prevaziđemo Hendriks koncept - skupa američka gitara u skupo i luksuzno britansko pojačalo, sve na maksimum. U Americi je poslednjih 20tak godina najprodavanije pojačalo Deluxe Reverb (deklarisan na 22W, suštinski isto što i Night Train).
15W neće rešiti sve Cortexove probleme bez ozvučavanja, ali eno cela jedna Amerika gitarista kojima taj koncept završava posao.
("Lampe za najmanje para" je nešto drugo - pare u džep i čekaš nešto preko prijatelja ili preko oglasa.)
e jedino sto mi smeta sto u srbiji nema toliko mesa boogie pojacala,cuo sam da su njihova kombo lampe odlicne 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera

1300 kubika
Staje sva binska oprema

Samo u trula vishnja boji, i sa troje vrata (nisam nasao bolju sliku) 91vo godishte, dobio od dede koji nece vishe da vozi...
Sound samplovi uskoro

-
ne znam bas za tajni teror , najt trejn i sl al jive king sa selekshnom od 50w \ 95db ne moze bas da se takmici sa bubnjarem ako jace udara, to jest ako svira nesto zesce.Super je za balans a i hton je svirao sas pojacalom [ ako ih neko zna ] al se oseca da pojacalo nema jos n% da ide u glasnocu, nema rezerve.Uglavnom se uvek moze odvaliti od 7-10 i to je bilo taman za to sto je korisceno.Na probama se nisam pojacavao previse jer smo svi razumni
Moguce da bi se dobilo jos glasnoce da se poveze na jace zvucnike [ sto se tic db ] al nisam radio bas precizne testove sa legend v12.
Mislim da night-train, tiny terror i sl cak povezani i na 4x12 ne bi mozda izvukli tu glasnocu potrebnu za neku zescu muziku i morao bi se zavoleti overdrive sa pojacala
Sto se tice, ozvucavanja malog pojacala, ne bi racunao na kvalitet ili znanje po malim klubovima
a i na kraju pitanje je kolko je glasan bend ako ce se pojacalo koristiti kao monitor il sta vec.

Moguce da bi se dobilo jos glasnoce da se poveze na jace zvucnike [ sto se tic db ] al nisam radio bas precizne testove sa legend v12.
Mislim da night-train, tiny terror i sl cak povezani i na 4x12 ne bi mozda izvukli tu glasnocu potrebnu za neku zescu muziku i morao bi se zavoleti overdrive sa pojacala

Sto se tice, ozvucavanja malog pojacala, ne bi racunao na kvalitet ili znanje po malim klubovima

Da.nenadnenad wrote: Mislim da night-train, tiny terror i sl cak povezani i na 4x12 ne bi mozda izvukli tu glasnocu potrebnu za neku zescu muziku i morao bi se zavoleti overdrive sa pojacala
TT testiran čak i u uslovima snimanja, dakle ne ono ceo bend pa udri, nego mic u box pa u karticu.
Zaboden u 4x12", bio je pretanak i preslab. Ja inače gain vučem sa pedala, treba mi samo clean. Odvrtao sam gain pot do pola i onda odustao, jednostavno ne može to da se iznese.
- DrGreenthumb
- MF veteran
Hm, nije to u pitanju. Ja sam dugo (nekoliko godina) svirao na Princeton-u od 15w, i cak u nekim blues-rock-session varijantama nisam mogao da cujem sebe, ton je uvek bio drajvovan, nisam imao dovoljno dinamike zato sto je pojacan na 9-10 (sve ostalo je bilo preslabo), previse kompresije... A TT sam probao u kontekstu probe sa recimo alt rock postavom (znaci rock bubnjar) kroz 2x12" i nije me impresionirao, za full-boro talme na 10 je bio ok, iako preslab, ali za sve ostalo nema finesa jer je otpanjen do kraja i uvek ima taj buzz/fuzz od El84-ki koji me toliko nervira. Ipak vise volim svojih 60w koje sviram na 6 i koji moze da "dise" pritom. Mislim da gresis da live Americi sitno-vatasi zavrsavaju pos'o (osim za jazz i slicne varijante, I guess), to sto je najprodavnije nista ne znaci, svi bi hteli i kuci da imaju stadium grade zvuk. U tome je caka. I za studio je super varijanta, osim sto su ti Vox-ovi pojeftini iznutra pa imaju podosta suma, mada to je vazilo za TT ne znam da li su poboljsali na NT...Rocket Roll wrote:...u Srbiji, gde koncert na "10" još uvek može da prođe bez ekološke inspekcije, gde se "živa svirka" smatra neuspelom ukoliko publika može da razgovara međusobno i gde svako prosuđuje gitarsku opremu prema hard rok - stoner - sladž - dum - mJetal kontekstima, odnosno teroru gitariste nad svim ostalim članovima benda i publikom.DrGreenthumb wrote:Cenim da je isuvise gimmicky za neku ozbiljniju upotrebu...
U glavama još nismo napustili še'set osmu. Siromašna zemlja, gitarska muzika je već dugo u drugom planu, pa ne možemo da prevaziđemo Hendriks koncept - skupa američka gitara u skupo i luksuzno britansko pojačalo, sve na maksimum. U Americi je poslednjih 20tak godina najprodavanije pojačalo Deluxe Reverb (deklarisan na 22W, suštinski isto što i Night Train).
15W neće rešiti sve Cortexove probleme bez ozvučavanja, ali eno cela jedna Amerika gitarista kojima taj koncept završava posao.
("Lampe za najmanje para" je nešto drugo - pare u džep i čekaš nešto preko prijatelja ili preko oglasa.)
Sad cekamo da se Dersu javi, pa da kaze sta u Ameriki zavrsava pos'o.
Tako je, Dr, radije 100W na 3-4, nego 20W na 10.

- DrGreenthumb
- MF veteran
Hehe, da saznamo sa kladenca znanjasinisake wrote:Sad cekamo da se Dersu javi, pa da kaze sta u Ameriki zavrsava pos'o.![]()

Jbm li ga, ja najbolje volim™ oko 50-60w da mogu da ga cepnem malo jace na svirci a da i kuci ne bude totalni overkill, mada to dosta zavisi od konstrukcije pojacala. A 20w je do jaja gajbi, ali za sve ostalo je prilicno neupotrebljivo barem u nasim uslovima (monitoring etc). Kad sam kupio svog Twin-a od cirka 135w nekoc, svanulo mi je, prvi put sam cuo sta sviram (tad mi se to cinilo kao dobra ideja - mladost/ludost)

Doktore, ubo si ga u centar za sve što si rekao.
Mislim da je to 60W stvarno zlatna sredina i to govorim iz ličnog iskustva jer imam dva pojačala te snage (Ampeg V2 i Sunn 200S) i oba idu na 4x12. Možeš da imaš glasan klin, da ne krenu da overdrajvuju, a ne moraš da probiješ zvučni zid da bi ih oterao u overdrajv, pogotovo Ampega, koji lako krene da masti.
Voleo bih da se javi neko ko svira bilo kakav rok ili metal i da kaže da mu je 15W dovoljno. Da se ne lažemo, to je jedva dovoljno za probu, pogotovo ako postoje dve gitare i ako je neka brža i glasnija svirka. 30W je jednostavno minimum za bilo šta malo ozbiljnije (znači da se izađe iz dnevne sobe), i to ne bilo kakvih 30W nego kao sa Vox AC30 i tako tih malih bombi gde ne veruješ da to čudo ima 30W, naravno uz efikasne zvučnike.
Mislim da je to 60W stvarno zlatna sredina i to govorim iz ličnog iskustva jer imam dva pojačala te snage (Ampeg V2 i Sunn 200S) i oba idu na 4x12. Možeš da imaš glasan klin, da ne krenu da overdrajvuju, a ne moraš da probiješ zvučni zid da bi ih oterao u overdrajv, pogotovo Ampega, koji lako krene da masti.
Voleo bih da se javi neko ko svira bilo kakav rok ili metal i da kaže da mu je 15W dovoljno. Da se ne lažemo, to je jedva dovoljno za probu, pogotovo ako postoje dve gitare i ako je neka brža i glasnija svirka. 30W je jednostavno minimum za bilo šta malo ozbiljnije (znači da se izađe iz dnevne sobe), i to ne bilo kakvih 30W nego kao sa Vox AC30 i tako tih malih bombi gde ne veruješ da to čudo ima 30W, naravno uz efikasne zvučnike.
- Guitar_thrill
- MF veteran
Covek koji je mene ucio da sviram, je do pre nekih godinu dana svirao na pojacalu od 17W, on uglavnom svira bluz,ali svira i rock,i meni nije delovalo da je nesto falilo zvuku...mada ja se nesto ni ne razumem, evo xspaceman zna o kome pricam, voleo bih da cujem njegovo misljenje o tom pojacalu od 17W+Hopkins+ wrote:
Voleo bih da se javi neko ko svira bilo kakav rok ili metal i da kaže da mu je 15W dovoljno.

Eto, nije vam dovoljno ni 15W, dok pro likovi odrade Budokan sa:+Hopkins+ wrote:Voleo bih da se javi neko ko svira bilo kakav rok ili metal i da kaže da mu je 15W dovoljno.

Ne verujete, treba dokaz?

Ne važi se, to je ipak full stack a i pogledaj bridge magnet na toj gitari, to su oni specijalni magneti što izbacuju 100W lampaškog zvuka a na tone pot regulišeš gain.
da...znam na koga mislis i cini mi se da je svirao nekog malog dynacorda...slusao sam ih u klubu u kom staje 50-ak ljudi i to je bilo sasvim ok(sviraju rock i blues standarde), ali za nešto veće od toga cisto sumnjam da bi radilo posao, a pogotovo za neki hevi metal i sl...licno sam imao malog princetona od 12w i 1x10 zvucnikom što je sasvim cool za sobu, studio i neke tiše probe i tu se zavrsava priča...zvuk kristalan i kad ga odvrneš do daske, ali mi se nije dopadalo sto ima 10ku i što nije imao reverb , pa sam ga prodao...ipak više volim 1x12" sa obaveznim spring reverbom...to sam sve pronasao u starijem hohner tranzistorcu od 50w za male pare i prezadovoljan sam! lep clean+12" headroom+odlican spring reverb je sve sto mi je potrebno za kućno sviranje, probe i poneku svirku ako je bude bilo...mada sam za to ostavio bassman 50 glavu sa custom 2x10 kabinetom...ubitačno glasna sprava!Guitar_thrill wrote:Covek koji je mene ucio da sviram, je do pre nekih godinu dana svirao na pojacalu od 17W, on uglavnom svira bluz,ali svira i rock,i meni nije delovalo da je nesto falilo zvuku...mada ja se nesto ni ne razumem, evo xspaceman zna o kome pricam, voleo bih da cujem njegovo misljenje o tom pojacalu od 17W+Hopkins+ wrote:
Voleo bih da se javi neko ko svira bilo kakav rok ili metal i da kaže da mu je 15W dovoljno.