Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nebojsak

Re: Zice za elektricnu gitaru... razmena misljenja i predlozi.

Post by nebojsak » 29 Mar 2010, 20:26

Je, Goveđi Slinci.

Zapravo, meni bi najbolje legao neki hibrid, ranije sam svirao EB 10/52, s tim što bih i tu malo intervenisao.

Reklo bi se da je željena kombinacija 11-17-20-34-46-54. Ne vredi, moraću da nateram Ernija da odradi moj signature set. Siguran sam da će vam se svideti :)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 29 Mar 2010, 20:27

@ Dejankuki
Mislim da nije bas neophodan setup i to, ipak je majusna razlika u debljini zica (1 gauge i to samo 3 zice). Meni npr odgovara taj light top/heavy bottom fazon, npr 10/50 ili 10/60 setovi. 9/46 mi deluje bas fino, mada malo mekano za moj ukus. Ali, ako si navikao na 9/42, mislim da ces se oduseviti ovom debljinom

dweezil

Post by dweezil » 29 Mar 2010, 20:39

a moz da kupujesh na komad u Maricu ili ono mislim da ti je najjeftiniej da uzmesh neki set koji ti najvise odg i onda kupis jos dve kriticne u gaugeovima koji ti odgovaraju.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 29 Mar 2010, 20:41

My weapon of choice (sad vidim da se slaze sa koloritom foruma):
Image
Inace, nikako da se nateram da uzmem 10-60 set, a i cim mi iskreno :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Mar 2010, 20:50

A ccciro, ima li to gde jeftinije:

http://www.musiccentar.com/i-2188/ernie ... cnu-gitaru

?

Razocarale su me DAddario, mora nesto masTnije. :) Mislim, sa postarinom... nije mi jeftino bas...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 29 Mar 2010, 20:55

sinisake wrote:A ccciro, ima li to gde jeftinije:

?
Bogme dugo zice nisam kuhpovao... trebalo bi sutra-preksutra da svratim do marica pa ti javljam koja je njijova cena

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Mar 2010, 20:58

Video sad, hvala ti. Isto...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 29 Mar 2010, 21:21

sinisake wrote:A ccciro, ima li to gde jeftinije:

?

Razocarale su me DAddario, mora nesto masTnije. :) Mislim, sa postarinom... nije mi jeftino bas...
:mrgreen:
:ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 29 Mar 2010, 21:42

cccira wrote:My weapon of choice (sad vidim da se slaze sa koloritom foruma):

10-60 ne vredi ni za sta sem za stimove od D pa nanize. Tenzija je nenormalna :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 29 Mar 2010, 21:54

theTrooper wrote:

10-60 ne vredi ni za sta sem za stimove od D pa nanize. Tenzija je nenormalna :D
Potvrdjujem ovo iznad. :D Ali zato je tu jebeno genijalan taj komplet. Ja sam uspevao da ga koristim u dropD-u, ali i to je :grummel_2:
Trenutno mi je na RRu 10-52 Ernie ball. Stoji vec dve nedelje, i jos mi nije totalno propao, sto je za mene i EB zice, do jaja (ne slazemo se mi bas :D ). Osecaj je dojajan (bolji od drndario), ali meni one odu u qrac jako brzo...
Mislim da cu za sledece menjanje na ovu sa floydom staviti neki takav komplet hibridnih devetki. Obicne 9ke mi se ne svidjaju na bass strani ich...

GHS su mi se jako svidele zice, a ja sam ih kupovao u mitrosu. Isto tako mi je i onaj Dunlop Zack Wylde komplet dobar.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 29 Mar 2010, 22:00

Vi drugari zaboravljate da ste vi taj set kacili na gitare sa duzim skalama ;)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 29 Mar 2010, 22:00

mislim_stvarno wrote:
theTrooper wrote:

Potvrdjujem ovo iznad. :D Ali zato je tu jebeno genijalan taj komplet. Ja sam uspevao da ga koristim u dropD-u, ali i to je :grummel_2:
Trenutno mi je na RRu 10-52 Ernie ball. Stoji vec dve nedelje, i jos mi nije totalno propao, sto je za mene i EB zice, do jaja (ne slazemo se mi bas :D ). Osecaj je dojajan (bolji od drndario), ali meni one odu u qrac jako brzo...
Mislim da cu za sledece menjanje na ovu sa floydom staviti neki takav komplet hibridnih devetki. Obicne 9ke mi se ne svidjaju na bass strani ich...

GHS su mi se jako svidele zice, a ja sam ih kupovao u mitrosu. Isto tako mi je i onaj Dunlop Zack Wylde komplet dobar.
Ooo da, sa njima sam isao u Drop F, Drop C, D... Ali je osecaj sa njima dojajan. Ovako, vratio sam se na regular 10/46, mozda dodam 0.02 ili 0.04 sa bas strane i miran sam

istiqrac

Post by istiqrac » 29 Mar 2010, 22:05

10/46 DR su mi ostavile najjaci utisak od svih koje sam probao al ih u poslednje vreme nema nigde u Bg-u. Zato rabim UB ili Drndario al one niklovane imaju sjajan zvuk al mnogo jacu tenziju od ovih predhodno navedenih. Imam u planu kad budem imao neki visak kesa da probam i taj eliksir al teskoda ce da opravdaju cenu, mora da izdrze bar metar ipo dana a da ne izgube onaj zing il su bacene pare :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 30 Mar 2010, 08:52

cccira wrote:Vi drugari zaboravljate da ste vi taj set kacili na gitare sa duzim skalama ;)
znam, to sam ti i rekao jednom, ali, pazi sad, ti si navikao na tenziju 10-52 na kracoj skali, kao i ja sto sam navikao na tenziju tih zica na duzoj skali, zbog toga, bi verovatno i tebi na 10-60 bila dosta velika tenzija. :D Recimo da ja ili neko drugi ko nikada nije svirao 24.75" duze od 2h, nabave takvu gitaru i na nju stave 10-60, verovatno bi im tenzija odgovarala daleko vise. :mrgreen:

Malo "filosofiram" (komotno moze jedna druga rec da zameni ovu :lol: ) Def. Vredi probati taj komplet ali... BEWARE! :mrgreen:

ognjen93

Post by ognjen93 » 30 Mar 2010, 09:18

Џими wrote:
dejankuki wrote:
znaci interesuje me da li je neko koristio komplet ovih "zutih" zica, i kako se pokazuju u koriscenju..
razlika je u D, A, i E6 zicama koje su deblje u "zutom" kompletu... a ja imam setup na gitarama za "ljubicaste"...

Dakle, ima li vas koji koristite ove zice..
Ја сам користио све могуће Дадариове комплете са деветком као најтањом жицом. Овај твој комплет 009-042 ми управо виси изнад стола, њих сам последњи пут користио. Више ми се свиђају комплети са дебљим басовим жицама. Боље за рифове, а ипак мекане на прве три жице.

Сад тренутно користим неке америчке DR жице, пише на њима ''The Handmade String TM''. Добре су.

----------

Иначе, да ли је ико алергичан на жице? Ја сваки пут кад ставим нове жице једно недељу ми излазе неке оспице по прстима леве шаке и по длану, па се то сасуши и после ми се кожа љушти. Чуо сам да је то алергија на никл.
E pa imamo nesto za tebe, http://www.thomann.de/gb/maxima_2028rl_ ... trings.htm

Post Reply