Hillybilly wrote:A u kakvom su ti stanju ti G12H sto ih imas? Sve vintage jedinice koje sam do sada sreo tog tipa su bile u sonicno losem stanju. Verovatno od godina upotrebe zvuk degradirao. Svi su bili mutavi, manje efikasni, tonski izmenjeni sa nedostatkom midla, manje dinamike i vise kompresije.
Kao što Rocket reče, nisam primetio nikakvi degradaciju u zvuku, bar po dosadašnjem iskustvu sa 12-icama i 10-kama. Čini se da su malo izgubili na efikasnosti, bar u poređenju sa 4x10 koju imam, ali to meni izgleda kao dobra stvar, imajući u vidu da će biti terana™ sa 100W glavom.
Na
tišem sviranju imaju dosta visokih i niskih, baš jasan zvuk daju, dok na otpanju (pojačalo preko 7) dobijaju neki mid boost, kao pri uključivanju tjubskrimera. Rade onako kako ih opisuju na GearPage-u, MetroAmp-u i PlexiPalace-u.
Opet, moguće da su degradirali, ali ja ne čujem ništa što bi mi smetalo.
Hvala ti mnogo na opisu i mišljenu o sva tri zvučnika, sada definitvno moram da
ulovim par komada, pa da se lično uverim kako šta radi.
dweezil wrote:matori nisi stavio onaj sto sam ti rekao
Celestion Classic Lead 80
Pokušaću da ih negde lociram pa i probam, ali po onome što sam uspeo da nađem na netu, baš ispada da su prebogati basom i da baš malo farbaju zvuk, što je ekstra u nekim clean/flat ili u lead/in your face situacijama. U svakom slučaju, jedna od opcija koju ću uzeti u razmatranje, ali koju ću takođe morati da probam.