PRS gradnja u mojoj izvedbi

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
oboss

Re: PRS gradnja u mojoj izvedbi

Post by oboss » 19 Mar 2010, 20:50

e sad nemam izgovora za zabusavanje . stiglja je posiljka sa civijama i bridgeom tako da nastavljamo projekat.

Image

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 31 Mar 2010, 23:51

totalno sam zaboravio na ovu temu, i sada pogledam ispočetka sve slike, koje si kačio, i stvarno sam fasciniran za količinom rada i truda, koju si uložio u finese na ovoj gitari. Ja sam veliki lover PRS-a, već neko vreme i imam njihove gitare, i mogu ti reći da mi ova do sada izgleda skoro ravnomerno kvalitetno....stvarno, apsolutno ti svaka čast na ovome što do sada vidim, i jedva čekam da vidim kakva će biti na kraju.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 01 Apr 2010, 15:41

oboss wrote:e sad nemam izgovora za zabusavanje . stiglja je posiljka sa civijama i bridgeom tako da nastavljamo projekat.
Nista lepse nego kad stignu neki gitarski delovi. :)

oboss

Post by oboss » 06 Apr 2010, 22:22

elem doslo vreme da se nesto i uradi. zadnjih dana se aktivirah oko zavrsetka radova na ovom prs-u te sam gitaru dovodio do finalnih mera i pripremio je za ugradnju pristiglog hardvera. prvo sam malo istanjio glavu vrata i doveo ga na debljinu od 13 mm sto je taman mera pred zavrsno smirglanje.
Image

onda sam lepo razmerio na suvo sklopljenu gitaru , odredio mesto 25-og inca i sa 12 mm gurgijom izbusio rupe za nosace kobilice ili ti bridgea . hm veoma stresan posao jer nikad nisi bas 100% siguran da je rupa vertikalna po svim osama ali uspeo sam.
Image

naravno odmah nabacih i adjustable weraparound bridge

Image

onda sam se bacio na montazu civija i to je za cas bilo gotovo. izbor mi je pao na gotohove keystone metal knobs masinice i srecom da se gornji par uklopio na knap jer je nozica kroz koju id sraf za fiksiranje kod ovih masinica pod uglom. naravoucenije da od sada dobro gledam na to odstojanje .

Image

elem to na kamari izgleda ovako.

Image

ono sto planiram u narednih dan dva je u stvari najpipkaviji deo posla po meni. to je montaza i lepljenje vrata. za to mi je bio neophodan bridge i sada mogu i to da zavrsim. idemo dalje.

MUzzY

Post by MUzzY » 06 Apr 2010, 22:44

SVaka cast!!!
Top je PRELEP! :)

Uh kako je sexy! Bravo!

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 06 Apr 2010, 22:48

Bice ovo jako lepa gitara.

lenbb

Post by lenbb » 07 Apr 2010, 07:05

Super. Srećno sa lepljenjem vrata :ziveli:

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 07 Apr 2010, 12:07

Extra je!
Inlays su bas super :!: i civije mi se svidjaju.

Imam jedno pitanje nevezano za gradnju (skoro :lol: ) - na šta te je podsetio miris piljevine kad si busio rupe na delovima od kruske (ako si to primetio)?

oboss

Post by oboss » 08 Apr 2010, 15:21

b-Looser wrote:Imam jedno pitanje nevezano za gradnju (skoro :lol: ) - na šta te je podsetio miris piljevine kad si busio rupe na delovima od kruske (ako si to primetio)?
da se ne lazemo nije mi skrenuo paznju neki poseban misri kod secenja i busenja kruske. verovatno me ostala prasina zacepila pa sam ugasio receptore u nosu :). jos sam vezbao za rupe na komadu kruske. ajde sada otkrij nam. mozda me i podseti .

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 08 Apr 2010, 20:15

Mene podsetilo na rezanje grafitne olovke :shock: pa reko da vidim da li si i ti mozda primetio. Jbm li ga :wink: (a mozda mi je svrdlo sa grafitnim nozevima pa sam se zbunio :lol: )

Hotstepper

Post by Hotstepper » 10 Apr 2010, 04:41

b-Looser wrote:Mene podsetilo na rezanje grafitne olovke....
...to su ti sitni detalji koji chine ovaj "hobi" tako ekskluzivnim... :wink: :mrgreen:

michabass

Post by michabass » 11 Apr 2010, 13:19

oboss wrote:elem doslo vreme da se nesto i uradi. zadnjih dana se aktivirah oko zavrsetka radova na ovom prs-u te sam gitaru dovodio do finalnih mera i pripremio je za ugradnju pristiglog hardvera. prvo sam malo istanjio glavu vrata i doveo ga na debljinu od 13 mm sto je taman mera pred zavrsno smirglanje.
Image
prelep top!!! :bow: hoćeš neki amber burst ili candy-red finiš?? 8)

oboss

Post by oboss » 11 Apr 2010, 19:39

ovih dana treba da nabavim neke uzorke bajceva , lakova i pigmenata pa cu malo da eksperimentisem i vidim stra mogu da postignem. ideja mi plese izmedju dark cherry wraparound sunburst-a , violin amber sunburst-a ali najverovatnije da cu pokusati da postignem tobacco sunburst. u svakom slucaju cu gledati da traka najtamnije nijansebude dosta tanka i da centralni deo bude prilicno jednobojan bez prelaza. pozadina i vrat su od kruske i to cu verovatno samo za nijansu za potamnim ali ostavicu prirodni kruskin ton. elem sve to planiram a videcemo sta ce ispasti. :roll: :D

cccira
MF veteran

Post by cccira » 11 Apr 2010, 23:09

oboss wrote:tobacco sunburst
:ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 13 Apr 2010, 01:26

Niko nece da radi bele gitare :( ...

Post Reply