PRS gradnja u mojoj izvedbi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: PRS gradnja u mojoj izvedbi
E zamisli taj sa malo jacim kontrastom na sarama i skroz beo po ivicama (kao sunburst)! ... Jooooooj perverzije!
heh moram ti priznati da zvuci mnogo dobro. izbeliti ivice ali nekim hidrogenom ili vec nekom hemijom tako da bude svetlija ali transparentna tacno kao sunburst. naravno rebarca naglasiti pre toga. MUzzY dao si mi ideju za experiment.
E pa nadam se da sam zasluzio da je probam kad je zavrsis 

eto dogovora. kada bude gotov instrument zovem te na "degustaciju". al da odsviras i par svojih stvari 

Deal!
Mada uvek imam onu poznatu bolokadu kad odes da probas gitaru i jednostavno nemas pojma sta da sviras
Obecavam da cu da napisem puskice 

Mada uvek imam onu poznatu bolokadu kad odes da probas gitaru i jednostavno nemas pojma sta da sviras

hehehe poznata mi je ta blokada. i onda pocnes da sviras stairway to heaven ili Nothing Else Matters
hahahah 
Jel' mi verujes da nikad nisam naucio Stairway to Heaven
A NEM sviram samo kad me niko ne cuje
Nego, oko finisha, kojom bojom ces da naglasis sare? Ja bih izbegao crnu. Mozda bolje obican braon bajc pa onda beli sunburst? mmmm...

Jel' mi verujes da nikad nisam naucio Stairway to Heaven

A NEM sviram samo kad me niko ne cuje

Nego, oko finisha, kojom bojom ces da naglasis sare? Ja bih izbegao crnu. Mozda bolje obican braon bajc pa onda beli sunburst? mmmm...
rebra naglasim osnovnom bojom gitare tj ako ce biti tobacco sunburst onda se naglasava smedjom tj nekim prekrstenim mahagoni bajcom koji se posle smirgla , a ako budem isao na svetli (beli)natural izgled pokusacu voskom da istaknem rebra a moram da smisllim kojom hemijom da izbelim krajeve. negde sam cuo za hidrogen ali nisam probao . u svakm slucaju ne crnom
elem/ posle par dana merkanja , spustanja , dizanja , nagiba i visina vrat je zalepljen. tacnije susi se i ta mislim ostaviti bez naprezanja par dana. nadam se da mi je uspelo da se zalepi sa minimalnom visinom zica od 2 mm na 12 pragu u najnizim pozicijama wraparounda i nuta, oprave visine bi trebalo da se postignu pri zavrsnom stelovanju. evo par slicica od veceras kao ilustracija zavrsnih radnji.

jedno vreme me zezalo jer mi je pra zica bila visa od seste ali i to sam iznivelisao.

nadam se da ce dovoljno biti stezanje u 3 tacke, stega na fingerbordu je plocica sa udubljenim kanalom da ne pritisce prag.

eto za veceras dosta. sada strepnja dok se ne skinu stege i ne namontiraju zice.

jedno vreme me zezalo jer mi je pra zica bila visa od seste ali i to sam iznivelisao.

nadam se da ce dovoljno biti stezanje u 3 tacke, stega na fingerbordu je plocica sa udubljenim kanalom da ne pritisce prag.

eto za veceras dosta. sada strepnja dok se ne skinu stege i ne namontiraju zice.

Opa!
cim skines daj nove slike 
I ajd za mene slikaj vrat, tj headstock odozgo, ocu da vidim kako si nut i kanal/sipku zavrsi tu gore

I ajd za mene slikaj vrat, tj headstock odozgo, ocu da vidim kako si nut i kanal/sipku zavrsi tu gore

Lepo, lepo.
Svi bi trebali da naprave sebi jednu gitaru.
Nista lepse od toga.
Svi bi trebali da naprave sebi jednu gitaru.

Hajde skidaj te stege da vidimo kako sve to lepo izgleda u kompletu...

ih sad mi vunica da skinem
. salim se veceras skidam i u narednih dan dva cu pokaciti sta imam hardvera pa da pusti ton onako na grubo. posle sve poskidam setujem i farbam. al treba sada stisnuti petlju i skinuti stege.

Me nema šta da brineš, ako stoji vrat na mom LP-u stajaće i ovaj na tvom PRS-u. Uopšte ne sumnjam da si stavio dovoljno lepka, nema šta da se sekiraš nego skidaj to pa radi dalje 

Znaci, ako nesto zafali ovoj gitari, krivac ce bit' bakterija... ili je to zato sto vasa beba cesto mokri.... ili je u pitanju prostata...
Salim se. samo napred, svidjaju mi se inlayuji...

Salim se. samo napred, svidjaju mi se inlayuji...