Original Floyd Rose kod nas
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Original Floyd Rose kod nas
Pošto imam praistorijsku gitaru sa antićkim floydom,ojeo mi se navoj na sedlu,pa vas pitam jel ima to (sedlo) negde da se nabavi,a da ne oderu?
Evo i slika komplet floyd rose licenssed by Jackson
http://audiozone.dk/tremolo/jt6-06.jpg
Evo i slika komplet floyd rose licenssed by Jackson
http://audiozone.dk/tremolo/jt6-06.jpg
e, realno, uglavnom ljudi sude po onome sto su culi od Pere, Steve i ostalih...
oh ne, sjebao mi se flojd na ibanezu, ibanezovi flojdovi nisu ni za sta!
ne nego si ti debil sto si drkao taj flojd toliko da se raspao (zameni ibanez sa bilo kojom markom gitara)
mislim, popljuvana je Gio serija Ibaneza, a drug koristi GRG270 vec 3 godine, i koristi floyd i nije mu se sjebao...
mislim, na osnovu dve-tri gitare je popljuvana cela serija, kao "nije ni za ku**c"
verovatno serem, al' nema veze, ja sam rekao sta sam mislio, tj. sta sam mislio sad, aj uzdravlje
oh ne, sjebao mi se flojd na ibanezu, ibanezovi flojdovi nisu ni za sta!
ne nego si ti debil sto si drkao taj flojd toliko da se raspao (zameni ibanez sa bilo kojom markom gitara)
mislim, popljuvana je Gio serija Ibaneza, a drug koristi GRG270 vec 3 godine, i koristi floyd i nije mu se sjebao...
mislim, na osnovu dve-tri gitare je popljuvana cela serija, kao "nije ni za ku**c"
verovatno serem, al' nema veze, ja sam rekao sta sam mislio, tj. sta sam mislio sad, aj uzdravlje

- mislim_stvarno
Onih normalnih sedla ima, ali ovakva za jt6... Vidi da ti neko napravi na strugu ako si u mogucnosti...
Meni je majstor na strugu vec sredjivao taj problem na par gitara. skines sedlo, odneses kod majstora i nek ti na sedlu ureze navoj od 6mm, zatim u sraf od 6mm ureze navoj od 4mm koliki tebi i treba( to je taj sto se pojeo), i onda tako izbusen sraf uvrne u sedlo, ali ga prethodno premaze tecnim metalom(svaki strugar bi trebao da ga ima, to je vrasta lepka). Na par gitara gde sam tako odradio, to drzi bez problema, a cak se i ne prmeti.
Hvala na odgovoru,imao sam u vidu strugara i ranije,ali već su me odbijali s izgovorom "Ne isplati im se da rade za tako sitno" ..tako da sad trazim original sedlo,eventualno ceo floyd...
- Highway One
masters wrote:Dakle i ova konstatacija je netacna!Tasman wrote:Apsolutno netacno!
Ako zelite vise informacija idite na
http://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Rose

Ma izem ti Wikipediju dobio sam bio trojku iz biologije jer sam sa vikipedije ucio

- Shivering_shadE
Nisam citao ostale odgovore, ali ti mogu reci da original floyd rose mozes sigurno naci kod Marica, Jean and Jean guitars,i radnja na zelenom vencu, ali ne znam ime firme... sve je to u BG;)
mislim da ces pre morati sam da narucis i probas nego sto ces dobiti odgovor.retko ko kupuje takve flojd rozove,vecina ili uzme licenced ili original...sumnjam da neko u srbiji ima iskustva sa istima.
- mislim_stvarno
Ne znam za ovaj, ali i tu vazi koliko para toliko muzike.
Hocu da kazem da je original FR 220$, schaller 160e, ibanezovi edge pro, lo pro edge, edge su 260-280$, a to je sve bez carine, poreza i shippinga. To su oni najbolji. Ovo je verovatno piece of shit, a to mozes i kod nas da kupis, u maricu prodaju neke licencirane floydove, a to je vec pisano u ovoj temi...
Hocu da kazem da je original FR 220$, schaller 160e, ibanezovi edge pro, lo pro edge, edge su 260-280$, a to je sve bez carine, poreza i shippinga. To su oni najbolji. Ovo je verovatno piece of shit, a to mozes i kod nas da kupis, u maricu prodaju neke licencirane floydove, a to je vec pisano u ovoj temi...
- Wild Child
dimmu wrote:mislim da ces pre morati sam da narucis i probas nego sto ces dobiti odgovor.retko ko kupuje takve flojd rozove,vecina ili uzme licenced ili original...sumnjam da neko u srbiji ima iskustva sa istima.
ovo je licencirani floyd rose.(link koji je decko ostavio)
tacno tako.samo da dodam "kolko para ,tolko muzike" - razume se.mislim_stvarno wrote:Ne znam za ovaj, ali i tu vazi koliko para toliko muzike.
sto se ovih flojdova,nije mi zao ni jedan jedini dinar.

-
evo bumbujem svoju staru temu, naleteo sam na ovo:
http://www.musiccentar.com/l-217/schall ... -za-gitare
jel to odnedavno ima i kod nas da se uzmu schaller tremoloi?

http://www.musiccentar.com/l-217/schall ... -za-gitare
jel to odnedavno ima i kod nas da se uzmu schaller tremoloi?

- mislim_stvarno
Pitanje je sta od toga imaju u radnji....