@born_dead
Cube 30x ima mesa simulaciju:

to je R-fier mod
To sto pricam za namestanje je bilo u radnji. On ima neke svoje presete, ali ja sam hteo da isprobam neke druge opcije. Krenem da podesavam: drugi drive, drugaciji eq, manje reverba etc, krenem da sviram, malo se igram na gitari, kad odjednom on vrati na fabricki preset...

O tome pricam. To je pojacalo koje moras da procitas uputstvo da bi znao sta se kako radi. Kod "normalnih" pojacala, dodjes, i vidis, imas gain, mid, trebl, bas, reverb..., malo cacnes, dodas ovo, skines ono, i namestis ton kakav hoces, bez ikakvog uputstva... Nisam neko ko mrzi elektronske uredjaje, samo mislim da je ovo pojacalo preterano digitalizovano... Mislim, ovde ima ljudi koji misle da su lampaska pojacala bolja ako imaju sto manje elektronike u sebi, tone pot i dosta. Svakom svoje, ali pojacalo ne bi trebalo da bude toliko komplikovano za upotrebu...
E sad, posto ti nameravas da ides da sviras svirke i probe sa pojacalom, onda ti je line6 mozda bolji izbor jer moze da se namesti i kontroler, pa da ga koristis kao procesor, ali ja ipak mislim da bi trebao da uzmes nesto sto ce ti trajati nesto duze. I pored svega mislim da su digitalna modeling pojacala ok za kucu i za pocetak, da ne kazem za igranje. Posle postaju pain in the ass.
Evo ti nekih predloga ako uspes da isprobas:
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 9&art=291#
ima 2x12" sto znaci mnooooogoooooo, ima ugradjen behringer gdi21 kao preamp, sto znaci da ima marshall, mesa i fender ton u sebi, ali nije digitalno nego analogno (i dok sam koristio procesor, vise sam voleo drive sa mog shity pojacala od 25w). Ima i dodatne digitalne efekte.
http://www.behringer.com/EN/Products/GMX212.aspx
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 19&art=433
ovo pojacalo je car! 85w, 1x12", tri drive-a (classic, hi gain, modern), dva razlicita klina (vintage, modern), reverb, neko dugme kojim se bira koliko da oponasa lampu. Ja u studiju gde radimo probe, koristim samo to pojacalo,
ovaj stariji moedel, ispred njega mi je procesor samo ako mi zatreba vah, ali neki drugi efekat. Nema pravi mesa ton, vintage i hi gain su marshall-oliki, a modern je nesto sto bi dimebag koristio, ali stvarno je pojacalo mnogo dobro. Ja sam razmisljao da ga nabavim, ali naleteo sam na nesto drugo...
Kapiram da ti je sada potrebno pojacalo, ali, ako zaista trazis dobar mesa boogie ton, sledece na spisku za nabavku ---->>>
viewtopic.php?f=18&t=6087<<<----- ako nemas iskustva sa pravljenjem elektronike, neki ljudi ce ti napraviti.
Gledaj ovaj laney je bolje pojacalo i od rolanda, niko ga ne tera da ga panji, na 2 je taman za kucu, plus je hibrid, a za to trazenje tona ima amplitube, Gr......
I bolje sad da kupi pa da ne mora da se cima za svirku, ovako ima svoje pojacalo poznaje ga do koske, zna kako se ponasa.....
Jednostavno to je dugorocno resenje.... PLUS STO POJACALO ZVUCI EXTRA, mnogo bollje od line6, ili ne znam Mg 30...
Aj sad odo u skolu...
I opet predlazes lampe za nekoga kome je prva asocijacija za lampu nocni stocic i sijalica. Jeste to dugotrajno resenje, ali sta ako kojim slucajem on shvati da to pojacalo ima za njega los drive? Sta ako kao dime izvali da mu se svidja ss drive, a ne lampa? To pojacalo ce da ima mnogo kraci vek kod njega. Onda ce doci ovde da trazi prvu, pa drugu, pa trecu pedalu, pa drugo pojacalo, pa ce da potrosi jos brdo para pre nego sto shvati da li ga zanima mesa, marshall, diezel, engl, fender, vox, ili ko zna ciji ton, da bi na kraju ipak resio da steka pare za npr marshall stack...
Jeste taj leney bolje resenje od modeling pojacala za vecinu, ali ne i za pocetnika na budzetu... Bar je to moje razmisljanje. Ja sam uzeo pojacalo od 25w za oko 200-250e koje nije imalo efekte. Posle toga sam kupio digitech rp50 za 80e da bih imao vise opcija za zvuk dok sviram. Posle godinu dana sam shvatio koje je to sranje i zujalica, prodao ga za 30e. Kupio korg ax1500g za 100e da bi na kraju ipak svirao iskljucivo na marshallu sa dodatnih par pedala koje sam sam napravio. To je mnogo para potroseno za trazenje zvuka, a to je ta pozitivna strana modeling pojacala za pocetnike... Kad dodje vreme kad mu je potrebno nesto bolje, znace gde treba da ga trazi...