PREPORUCITE!!!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Margos

PREPORUCITE!!!

Post by Margos » 10 May 2010, 19:28

Potrebna mixeta sa snagom i 2 kutije za vezbu.Nesto sto ce da nadjaca bubanj :mrgreen: a da ne probija mnogo.Tj. da ne mora da se odvali.
Mikseta da ima preko 5 kanala i da ceo taj komplet (2 kutije i mix) ne predje 1000 evra.I da moze da se nadje u nekoj nasoj muzickoj radnji,znaci da ne bude polovno,zbog nacina placanja
Ja sam nesto trazio po netu ali gledam i pojma nemam sta gledam :mrgreen:

Wolf
Metalhead

Re: PREPORUCITE!!!

Post by Wolf » 10 May 2010, 19:39

sta kazes na ideju da pozoves par muzickih radnji i isto to ih pitas?
ili, stavise, otvoris po koju web stranicu istih prodavnica i pogledas sam?
:facepalm:

Margos

Post by Margos » 10 May 2010, 19:45

Evo sta sam nasao u Mitrosu
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/130 ... r-PMP2000/

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/2515-JBL-JRX115/

Znam da je Behringer sranje.Imali smo kutije neke letos i bas je :povrac: bio zvuk.Sto se tice mixete mislim da je OK,imali smo Behringer PMP518M i nije bila losa.Mozda bi bila bolja da nije bila u kombinaciji sa onim kutijama.Ali ne bih opet nju uzimao,necu da experimentisem mnogo :mrgreen:

istiqrac

Post by istiqrac » 10 May 2010, 20:43

Ako je budzet bas soma evra onda potrosi ceo i neces se pokajati :) Mozda da nadjes neki pasivni mixer i aktivne kutije, mene je ta kombinacija par puta odusevila...

dogfighter13

Post by dogfighter13 » 10 May 2010, 21:34

ovako ja bih ti preporucio behringer ( al noviju verziju) u principu za te pare VREDI
e da i preporucio bih ti da uzmes manji mixer odvojen npr: Behringer XENYX 1222FX mikseta, ep2000 amp , 2x behringer b2520.
imaces mnogo bolju konfiguracio od ove sa jbl kutijama gore navedenu...
ja imam jacu konfiguraciju od te oko 5 meseci i iskreno sam PREZADOVOLJAN!!!!

al nemoj nikako da kupis bilo kakvu opremu koju nisi cuo... shta ja znam mozda ti se ne dopadne... prvo poslusaj kako bi to zvucalo pa onda...
nadam se da sam pomogao...

Margos

Post by Margos » 10 May 2010, 22:12

dogfighter13 wrote:ovako ja bih ti preporucio behringer ( al noviju verziju) u principu za te pare VREDI
e da i preporucio bih ti da uzmes manji mixer odvojen npr: Behringer XENYX 1222FX mikseta, ep2000 amp , 2x behringer b2520.

al nemoj nikako da kupis bilo kakvu opremu koju nisi cuo... shta ja znam mozda ti se ne dopadne... prvo poslusaj kako bi to zvucalo pa onda...
Svidja mi se kombinejshn.I ja sam bacio oko na B2520 ali sa njima prelazim budzet.Mozda bih mogao istu kombinaciju samo sa 2x VP2520,ali mozda.
ili 2 x B2520 sa PMP2000

dogfighter13

Post by dogfighter13 » 10 May 2010, 22:25

Margos wrote:
dogfighter13 wrote:ovako ja bih ti preporucio behringer ( al noviju verziju) u principu za te pare VREDI

Svidja mi se kombinejshn.I ja sam bacio oko na B2520 ali sa njima prelazim budzet.Mozda bih mogao istu kombinaciju samo sa 2x VP2520,ali mozda.
ili 2 x B2520 sa PMP2000
ma preci ces za 50-100 eu maxx a isplati se...
i poslusaj me uzmi b2520 kidaju meso...
pokrivaju bubanj sa 40% snage (ako je lepo rasporedjena)

ognjen93

Post by ognjen93 » 10 May 2010, 23:38

:1: :1: :1:
Prvo super sto si spomenuo odvojenu varijantu, pojacalo + mikser, veca snaga izdrzljivost, malo teze za nosenje rukovanje..
I ovako se ovi jeftini JBL prave u Kini, nista preterano nisu bolji od Behringera...
I naravno ako hoces mnogo dobre kutije EV je uvek tu......

Margos

Post by Margos » 12 May 2010, 20:17

Napravio sam 4 kobinacija za shoping.Nesto cemo vec da smislimo :ziveli:

ognjen93

Post by ognjen93 » 12 May 2010, 20:24

Margos wrote:Napravio sam 4 kobinacija za shoping.Nesto cemo vec da smislimo :ziveli:
Pa reci nam koje 4

Born_Dead

Post by Born_Dead » 13 May 2010, 18:54

moji drug je imao behringerovu neku mixetu ,dao je 300e,vezbao sa bendom u garazi ,i prvo je riknula,cim je istekla garancija,iance pre toga nije bila ama bas ni malo bila u funkciji,da bi posle mesec dana aktivnog sviranja vrisnula,posle su je odneli na popravku,ali opet nakon nekog vremena desavalo se to da kada se pojaca preko tamo na onom volume delu,preko 40% nesto cakne i mikseta se ugasi,i od tada vise nije videla svetlost dana.nasuprot tome ,u skoli u parlamentu smo dobili pare da sredimo ozvucenje,i kupili smo istu miksetu,prezivela je sve i svasta ,kupljena pre 3 godine,radi 2 u mesec dana, i fala bogu shljaka kao leptir . SVE JE RELATIVNO!

dogfighter13

Post by dogfighter13 » 13 May 2010, 19:40

Born_Dead wrote:moji drug je imao behringerovu neku mixetu ,dao je 300e,vezbao sa bendom u garazi ,i prvo je riknula,cim je istekla garancija,iance pre toga nije bila ama bas ni malo bila u funkciji,da bi posle mesec dana aktivnog sviranja vrisnula,posle su je odneli na popravku,ali opet nakon nekog vremena desavalo se to da kada se pojaca preko tamo na onom volume delu,preko 40% nesto cakne i mikseta se ugasi,i od tada vise nije videla svetlost dana.nasuprot tome ,u skoli u parlamentu smo dobili pare da sredimo ozvucenje,i kupili smo istu miksetu,prezivela je sve i svasta ,kupljena pre 3 godine,radi 2 u mesec dana, i fala bogu shljaka kao leptir . SVE JE RELATIVNO!
da li je ta mikseta(behringer) bila aktivna il pasivna????

Born_Dead

Post by Born_Dead » 13 May 2010, 23:03

e to ne znadem :cekic:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 14 May 2010, 00:19

Ako bih i ja mogao nešto da kažem na temu...

JBL kutije mi se vrlo dopadaju...
Preporučeni miksevi i ne baš. Ja bih razmišljao u ovom pravcu:

1) Mene je ova mikseta po performansama naspram ceni, kao i po osnovu onoga što sam čuo, oduševila skroz:
Image
http://player.rs/product.php?ID=1130

Za ovu priliku, kako je opisano u temi, rekao bih da je prava stvar, a sa više strana sam čuo da su se ljudi iznenadili koliko je ovaj miks u praksi glasan.

2) A ako bih kupovao miks za duže vreme, kupio bih:
Image
http://player.rs/product.php?ID=2165
Kombinacija kanala sa kompresorima, plus selekcija za instrumentalne ulaze i sve to na miksu koji ima i snagu i efekt procesor, se danas ne sreće baš često.

Ima i ova preporučena kombinacija, možda i nije loša varijanta, jes da Martin zvučnici i nisu neki high end tehnologije, ali uz sve se dobijaju i stalci i kablovi, pa eto... treba proveriti koliko se i ovo isplati...

Image

dogfighter13

Post by dogfighter13 » 14 May 2010, 02:13

evo ovako

kao prvo ako je misketa bila pasivna( bez snage...) nije mi bas jasno zasto je toliko popravljana... jedino moguce objasnjenje koje sam video da su nemci prevideli jedan problem... nestabilnost napona srbije... mislim njima nije jasno kako u nekoj drzavi( ne kazem na celoj teritoriji al u nekim oblastima da) jednostavno nema dovoljno struje...napon skoci ,padne ,sokci ,padne, i naravno neka dioda il nesto slicno rikne... taj isti problem ima i aktivna misketa i jos mnoge druge... nisam razumeo druga bas najjasnije pokusao je da mi objasni... nesto tipa spoj izmenju snage i mixera na nekim aktivnim behringerima nije dobar pa rikne i mora na popravku... takodje i mnogo je osetljivija na nestabilan napon...ali je ipak i mobilnija i zgodnija za prenos... ja licno vise volim lepo pasivnog mixera ... nekako mi daje neku vecu sigurnost^^ i imam osecaj da je bolje... mnogo je jeftinija varijanta da se uzme veliki snagas koji bi na primer kostao 28k din... ( ep4000 najjaci behringerov.... ja ga imam i prezadovoljan sam mozes da nakacis sve na njega kad god ti zatreba iako inace za nase probe je opterecen samo sa 1000 wati za normalne probe i plus su potenciometri okrenuti na 30-40%snage... i radi savrseno) i neki manji mixer od shta ja znam 20 k din sa procesorom tipa XENYX 1222FX (kod fx serije je zvuk uvek isti samo se razlikuje broj inputa)veruj mi veca ti ne treba ja sam se zeznuo pa uzeo sx2442fx od 16
mono kanala 2 par-a stereo i nikad nisam popunio vise od 2 sterea i 4 mono kanala na probama...i shta god da radis... NE MOJ DA UZIMAS AKTIVNE KUTIJE NEMAS POJMA KOLIKO SAM PROBLEMA IMAO S NJIMA- i na kraju mi se smucilo i prodao ih za 40% cene(maltene nove...)

uzgred problem nestabilnog napona se moze resiti spravicom koja se naziva stabilizator napona^^(LOGICNO) al ne moj da uzimas to dok prvo ne ustanovis dal ti je nestabilan napon...

nadam se da sam pomogao

Post Reply