Signature Ton
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Signature Ton
Evo sta me interesuje, koji je vas signature ton?
Kako ste ga dobili, cime, i konkretno sta je kljuc tog "vaseg" tona?
Kako ste ga dobili, cime, i konkretno sta je kljuc tog "vaseg" tona?
Re: Signature Ton
za moj signachr ton se pobrinuo salon lepote LUNA, jer vi to zasluzujete...
salim se... moj signachr ton je zapravo zasnovan na zidu marshalla koji stoji iza mene i jednom jedinom pedalicom, koju sad, ovako javno, ne smem da otkrijem
salim se... moj signachr ton je zapravo zasnovan na zidu marshalla koji stoji iza mene i jednom jedinom pedalicom, koju sad, ovako javno, ne smem da otkrijem
Which model bruder? Stvarno me interesuju Marshall stackovi.Duane wrote:za moj signachr ton se pobrinuo salon lepote LUNA, jer vi to zasluzujete...
Nikad ovo nisi doneo na jamDuane wrote:za moj signachr ton se pobrinuo salon lepote LUNA, jer vi to zasluzujete...

To je zato što brine za ljude. Da je razotrkrio svoje tajno oružje, posle bi sve prisutne morao da eliminiše. Ili da primeni dark force "Erase". Koja ima sporedne efekte kao što su sklonost ka redovnom praćenju Dnevnika 2, noćno mokrenje, uzvikivanje "Haj'mo malo, sredina!" u GSP-ovom autobusu i heklanje šustikli. Iz humanih razloga se češće primenjuje eliminacija.
??? Kris dragi, ti kao da si u svoj čejn ubacio pedalicu za humor, u zadnje vreme? ne znam otkud ova promena, kako god ali odsrca pozdravljamKristijan wrote:To je zato što brine za ljude. Da je razotrkrio svoje tajno oružje, posle bi sve prisutne morao da eliminiše. Ili da primeni dark force "Erase". Koja ima sporedne efekte kao što su sklonost ka redovnom praćenju Dnevnika 2, noćno mokrenje, uzvikivanje "Haj'mo malo, sredina!" u GSP-ovom autobusu i heklanje šustikli. Iz humanih razloga se češće primenjuje eliminacija.

Moj tajni sastojak - BALLS OF STEEL

Napraviste mi od teme sprdacinu 

Vibriranjem zica levom rukom i prekidanjem zica desnom rukom
Šalu na stranu, ali razmisli na trenutak malo bolje kakvo si pitanje postavio...RitchieB wrote:Napraviste mi od teme sprdacinu
Tražiš od nekoga da ti kaže šta je to kod njega toliko baš karakteristično da je po tome prepoznatljiv od strane drugih. Da bi neko odgovorio na to pitanje, kapiram da prvo samog sebe, svoju svirku i ton treba da doživljava kao nešto posebno, karakteritično i drugačije. Nešto mi je teško da poverujem da će neka samokritična osoba (kapiram da je većina ovde takva, bar u nekoj meri), da ne kažem skromna i oslobođena ego tripova, tako sebe da doživljava, i sa toliko samopouzdanja i uverenja da misli - Jao, što sam dobar, karakterističan i drugačiji od ostalih po tome, tome i tome...
A da ne pominjem prostu činjenicu da svi ovde konstantno prolazimo kroz promene svih vrsta - svirački, promene opreme, muzičkog ukusa... Pa samim tim i tražimo i dopunjujemo sebe na svim tim poljima. Pored svega rečenog, teško je uhvatiti se za jednu, dve stvari koja te, kao nešto, izdvaja od drugih.
Svako je sam svoj signature ton, sa svojom svirkom, pristupom, ukusom, razmišljanjem, opremom, jer od svega toga zavisi. Ključ je u svemu tome.
Možda grešim, ali to je moje neko viđenje...

Uh, ovo je izgleda, bilo baš ozbiljno i uptight sa moje strane

propade tema baba ga uozbiljio 

Uff, dobro si me preduhitrio sa postom, jer taman sam bio pri kraju sitne knjige "Holy Grail Sound Of Guv'nor", tj "How To Sound Like Guv'nor Himself".Baba Slim wrote: Jao, što sam dobar, karakterističan i drugačiji od ostalih po tome, tome i tome...

Za malo!

Sad ozbiljno, složio bih se sa Baba Slimom, najbolje će to opisati neko ko sedi sa strane i sluša. Ti kao imaš predstavu kako to zvuči, juriš ono što čuješ u glavi, a potpuno je druga stvar šta zapravo izlazi iz opreme.

P.S. "Ozbiljan" dao je napisam manjim slovima, da ne kvarimo duh teme, kako Majtimika reče.

Last edited by guv'nor on 20 May 2010, 13:38, edited 1 time in total.
Stvarno... cilj teme ja objasnite kako dolazite do nekog, ajde da kazemo, "vaseg" tona na instrumentu i opremi kojom raspolazete... to je sve. To ne mora da bude neki prepoznatljiv ton, nego neko "default" podesavanje koje svakodnevno primenjujete.majtimika wrote:propade tema baba ga uozbiljio

Plug it in, turn it on... AND RIDE THE LIGHTNING BABY, YEEEEA